TurisMALL
powered by

29145

Ghid Bangkok
Unde sa mananci

Bangkok

Mancarea este una dintre experientele inedite ce trebuie incercate in Bangkok. Din fericire, nu trebuie sa mergeti prea mult pentru a gasi ceva de mancare. Tarabele asezate pe trotuar si restaurantele cu mancare traditionala se gasesc la fiecare colt de strada. Bucataria thailandeza a fost puternic influentata de chinezii care s-au stabilit aici, rezultand preparate cu gusturi imbietoare: acrisor, dulce, iute, sarat si amar.

Mancarea servita in strada este foarte ieftina si delicioada. De la carnea la gratar pana la fructele exotice frumos curatate, oferta este diversificata si foarte sanatoasa.

Principalele ingrediente folosite in Thailanda sunt: orezul, taiteii, legume, fructe, carne si condimente (chimen, piper, coriandru, sos de peste si paste de creveti).

Thailandezii servesc frecvent urmatoarele bucate: dim sum (galuste fierte sau prajite umplute cu orez, carne sau legume), insecte prajite (furnici, greieri, libelule, scorpioni, viermi de matase, lacuste, viermi de bambus), pad thai (taitei cu diverse sosuri, legume sau carne), khao pad (mancare din orez, carne, oua, ceapa, rosii, usturoi, servita cu salata verde), gai phad met mamuang (carne de pui sau porc prajita cu nuci), preparate din peste si fructe de mare (ton, macrou, biban, creveti, scoici, crabi, caracatita, stridii si midii, toate fierte in lapte de cocos), kao moek gai (orez galben cu pui, servit cu sos dulce-acrisor de ardei iuti).

Alte mancaruri a caror combinatie uimitoare va va surprinde intr-un mod placut: kaeng khieo wan kai (pui cu vinete, crema de nuca de cocos si pasta de chili verde), moo satay (carne de porc, pui sau vita marinata cu umplutura de alune si servita cu salata de castraveti), pad kaprao (pui prajit cu frunze de busuioc, chili, sos de peste, servit cu un ou prajit si orez), kai med ma muang (pui cu caju, soss de soia, ceapa, morcovi si ciuperci) si gaeng keow wan kai (pui cu sos verde de curry, vinete, bambus, coriandru si lapte de nuca de cocos).

Cele mai servite salate sunt: yam nua (salata de vita, servita cu chili si coriandru), som tum (salata picanta de papaya cu alune, creveti, crab si rosii; cel mai bine merge cu pui la gratar si orez).

Thailandezii sunt mari amatori de supe, pe care le servesc atat la pranz, cat si la cina: tom yum goong (mancare traditionala: supa de creveti si ciuperci picanta), tom kai kai (pui in supa de nuca de cocos), supa de creveti cu lapte de cocos si curcuma, supa de rechin sau supa de scorpion. Una dintre cele mai costisitoare supe este supa cuib de pasare.

Unele restaurante thailandeze nu servesc deserturi pentru ca implica un mod complicat de preparare. Printre cele mai delicioase retete se numara: kao niao ma muang (orez fiert cu crema de nuca de cocos, servit cu mango), look choob (fructe in miniatura gatite in lapte de nuca de cocos si scufundate in gelatina), gluay buad chee (banane in crema de nuca de cocos), gluay tord (banane prajute) si khanom gluay (banane orez si nuca de cocos).

Pe langa tarabele din strada care servesc o mancare incredibil de buna, va recomandam urmatoarele restaurante: Rain Tree Cafe, Napa on 26, Masala Art Bangkok, La Table de Tee, Soul Food Mahanakorn, Na Aroon (restaurant vegetarian), Chinatown Scala Shark’s Fin, Himali Cha Cha, Hua Seng Song.
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 10   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Stiai ca?
Daca atunci cand vorbim cu cineva, mesajul non-verbal transmis de corpul interlocutorului il contrazice pe cel verbal, avem tendinta de a ignora cuvintele si de a tine cont doar de limbajul non-verbal... Dintii incep sa creasca la bebelusi cam la 6 luni dupa ce s-au nascut, desi nu este o regula pentru toti copiii (unora le apar primii dinti mai devreme, altora mai tarziu, dupa 8 luni, dupa 10 luni, s...
Dictionar turistic
Cursa in gol - Avion sau alt vehicul care calatoreste fara pasageri sau marfa; angajat al unei companiei aviatice, maritime care calatoreste gratis.
7 recomandari