TurisMALL
powered by

139375

Ghid Barcelona
Unde sa mananci

Barcelona

Spaniolii mananca la ore mult mai tarzii decat restul europenilor; pranzul se serveste in jurul orei 14:00 sau chiar 15:00, iar cina dupa ora 21:00. Bucataria catalana se caracterizeaza prin combinatia de mari muntanya (marin si terestru), iar felurile de mancare includ llagosta I pollastre (homar si carne de pui). Felul doi include de obicei samfaina (vinete, boabe de piper coapte, rosii si ceapa in ulei de masline si usturoi) si escalivada (boabe de piper dulci, ceapa si usturoi). Alte mancaruri catalane traditionale sunt botifara amb monteges (carnat catalan cu fasole alba) si pa amb tomaquet (paine inmuiata in rosii si stropita cu ulei de masline). Fructele de mare proaspete se servesc oricand, dar ziua traditionala pentru paella este joi.

Cea mai populara bautura din Spania este sangria. Numele provine de la cuvantul spaniol “sangre” (sange) si este o bautura alcoolica, facuta din vin rosu, limonada, apa minerala sau suc de portocale, brandy (bacardi sau vodca), Cointreau, gheata si zahar.

Cal Pep este unul dintre cele mai cunoscute restaurante de tapas din Barcelona. Reputatia sa depaseste granitele orasului pe buna dreptate, deoarece aici toata mancarea este proaspata, iar atmosfera prietenoasa. Meniul acestui bar tapas traditional include o gama variata de sunca si carnati de cea mai buna calitate, truita de patates (omleta de cartofi), mariscs proaspete (crustacee) si o varietate de tapas zilnice, ce difera in functie de sezon.

Restaurantul El Asador d''Aranda este localizat in zona Tibidabo si are cel mai bun meniu din bucataria castiliana. Aperitivele sunt consistente, iar specialitatea casei este lechazo (miel fraged), rumenit intr-un cuptor cu lemne.

Meniul restaurantului Ca l''Iside este o combinatie reusita intre bucataria catalana si cea frantuzeasca. Aici este destul de dificil sa alegi doar un singur fel de mancare, deoarece toate preparatele sunt delicioase. Puteti incerca pui de caracatita, biban la cuptor sau cod si scampi la gratar.

Pe La Rambla sunt foarte multe terase si restaurante care servesc meniuri fixe, la preturi acceptabile. In port sunt cateva restaurante elegante ce servesc preparate din fructe de mare, unele dintre ele avand preturi destul de piperate.
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 10   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




GAVRILESCU CONSTANTIN Guest, 15.03.2011

Foarte util pentru mine care impreuna cu familia ajung in luna iulie 2011 in Barcelona, acolo unde vom Sta o zi in drumul nostru catre Mallorca. VA MULTUMIM!

 
Elena S. Guest, 15.10.2013

Woow!!! Cel mai complet ghid pe care l-am gasit, de unde am reusit sa strang toate informatiile de care aveam nevoie pentru excursia la Barcelona. Felicitari!!! Informatiile sunt atat de detaliate, incat chiar m-ati convins si cu alegerea perioadei de plecare, fiindca eu gasisem oferte foarte bune pe www.flysky.ro, dar imi era teama sa nu fie prea frigut in perioada aceasta, iar acum abia astept sa ma bucur de putinele zile libere pe care le am.

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Luna fotografiei - Paris
Arta fotografica ocupa un loc de cinste in Paris, fiind apreciata probabil mai mult decat in oricare..
Stiai ca?
Scoicile producatoare de perle negre sunt cele din genul "Pinctada margaritifera".... Capsunile ascund in ele elixirul contra pierderii memoriei, sustin oamenii de stiinta americani. Fructele contin un antioxidant puternic care intaresc memoria. Acest lucru s-a demonstrat in urma teste...
Dictionar turistic
Demipensiune (HB) - Pachet turistic oferite de hoteluri, prin care se asigura 2 tipuri de masa: mic dejun si cina. Bauturile nu sunt incluse.
7 recomandari