TurisMALL
powered by

34187

Ghid Larnaca
Unde sa mananci

Larnaca

Preparatele locale sunt delicioase, ele fiind puternic influentate de bucataria greceasca si turceasca. Cele mai savuroase bucate ce trebuie incercate sunt: yalanci dolma (sarmale din frunze de vita-de-vie umplute cu orez si rosii), musaka (tocatura de carne, coapta cu legume si servita cu sos de oua, faina si lapte), sis kebab (miel marinat, prajit pe carbuni), suvlaki (carne de vita, coapta cu ceapa verde), meze (un aperitiv compus din diverse salate calde si reci ce combina verdeturile cu carnea si pestele), frigarui grecesti pe betisoare mici din lemn, spanakopita (placinta cu spanac si branza feta), yemitsa (legume umplute cu usturoi), halloumi (branza din lapte de oaie si capra). Deosebita este halloumi cu menta!

Preparatele din fructe de mare si peste proaspat sunt delicioase si nelipsite din restaurantele cipriote. Chiar daca restaurantele ofera si mancare internationala, incercati cat mai multe bucate traditionale: fasoulaki (fasole cu carne de miel, fiarta in vin rosu), louvi me lahana (fasole neagra cu sfecla), masline negre la gratar, vinete la gratar, sheftalia (carnati ciprioti din carne de porc, vita, miel), loukaniko (carnati din carne de porc cu coaja de portocala si ierburi aromate), stiffado (tocanita cu carne de caracatita), macaronia tou fornou (paste cu carne tocata si rosii la cuptor).

Mesele se incheie cu fructe proaspete sau cu produse de patiserie cu miere. Alte dulciuri servite ca desert sunt baclavalele, fructe conservate in sirop de zahar (se servesc cu iaurt). Printre cele mai populare fructe locale se numara capsunele, drupele, pepenele galben, fructele de cactus, citricele si strugurii.

Cafeaua cipriota, facuta la ibric, se serveste alaturi de desert. Vinurile locale sunt foarte populare in timpul mesei. Commandaria este un vin dulce care este servit ca aperitiv si ca desert. Zivania este un vin delicios, cu 45% alcool.

Plajele din Larnaca sunt pline de restaurante ce servesc preparate din fructe de mare si bucate traditionale. Cea mai buna metoda pentru a alege un restaurant este sa va uitati dupa cele care au ca si clienti ciprioti, nu turisti. Restaurantele hotelurilor de top ofera selectii extraordinare de feluri locale si internationale, la preturi rezonabile.

Pentru o experienta autentica, optati pentru tavernele Militzis, Hobo's, Pytharka. Alte optiuni: Art Cafe 1900, Dionyssos Fish Tavern, Campanario, Ammos, taverna Vlachos, Balti House, Nippon, restaurantul indian Masalas, Taratsa sau Zephyros.
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 9   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul elen
Festivalul elen se desfasoara anual in perioada iunie-septembrie. Daca in trecut vechii greci juc..
Malta  |  Germania  |  Italia  |  Ungaria  |  Cehia  |  Romania  | 
Stiai ca?
Turistii pot gasi in Romania cel mai mare mamifer din Europa: zimbrul (Bison bonasus), aflat in Rezervatii naturale, dar si cel mai mare si mai puternic animal ce traia pe marile campii ale Americii d... Guyana poarta si denumirea de" Tara multimii de ape"....
Dictionar turistic
Check-in - Procesul inregistrarii oaspetilor la sosirea in hoteluri sau alte structuri de cazare, in mod obisnuit prin semnarea in registru sau introducerea datelor intr-un sistem computerizat. Intervalul orar de primire al camerei incepe, de obicei, cu ora 12 sau 14.
7 recomandari