TurisMALL
powered by

10 gradini zoologice fascinante


PRAGA

Gradinile Zoologice sunt unele dintre cele mai fascinante atractii din multe orase. Din fericire, in ultimii 20 de ani, gradinile au evoluat foarte mult, oferind animalelor un spatiu apropiat de cel natural, unde necuvantatoarele pot alerga sau interactiona cu alte animale. Lumea este plina de gradini zoologice, iar noi am incercat sa realizam un top 10 cu cele mai fascinante din lume.

Zoo Basel, Elvetia



Gradina Zoologica din Basel a fost deschisa in 1874 si este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Elvetia, anual atragand aproape 2 milioane de turisti. Cunoscuta si sub numele de Zolli, gradina zoologica se intinde pe 13 hectare si adaposteste peste 6.000 de animale, printre care magari somalezi (specie pe cale de disparitie), okapi, hipopotami pitici, gheparzi si pasari flamingo.

Gradina Zoologica, Berlin



Deschisa in 1844, Gradina Zoologica din Berlin este considerata un simbol istoric deoarece a supravietuit Celui De Al Doilea Razboi Mondial. Dupa bombardamentele din timpul razboiului, doar 91 de animale din cele 3.715 de exemplare au supravietuit. In scurt timp, Gradina Zoologica a fost refacuta, impresionand prin numarul mare de specii de animale si prin cladirile cu o arhitectura superba. Printre animalele care traiesc la Gradina Zoologica din Berlin se numara rinoceri albi si negri, tigri siberieni, ursi panda si lei asiatici.

Zoo Schonbrunn, Viena



Gradina Zoologica Schonbrunn din Viena a fost fondata in 1752 si este cea mai veche zoo din lume. Printre atractiile gradinii se numara Casa padurii tropicale si o zona destinata animalelor de la Polul Nord, ingrijitorii reusind cu succes sa refaca habitatul natural de acolo. Gradina Zoologica Schonbrunn este una dintre putine zoo din lume unde traiesc ursii panda si cei polari.

Zoo Praga



Gradina Zoologica din Praga a fost deschisa in octombrie 1931, se intinde pe 45 de hectare, oferind celor 5.000 animale din 650 specii locul necesar pentru a se simti libere. Fiind votata una dintre cele mai frumoase gradini din lume, Gradina Zoologica din Praga are peste 1 milion de vizitatori anual, care vin aici pentru a admira caii salbatici mongoli, condori andini, ursi polari sau caprioare.

Gradina Zoologica, Cracovia



Gradina Zoologica din Cracovia se afla in centrul unui parc natural de 500 hectare si a fost deschisa in iulie 1929. Initial, gradinii zoologice i s-a alocat un spatiu de 4 hectare, acesta marindu-se constant, ajungand in prezent la 20 hectare. Gradina Zoologica din Cracovia adaposteste peste 1.500 animale din 260 specii, printre care: cai salbatici mongoli, condori andini, pisici de desert, lupi cu coama, vulpi, elefanti asiatici si hipopotami pitici.

Animal Kingdon, Orlando



Animal Kingdom face parte din parcul Disneyland din Orlando, Florida. Desi este evident ca este o gradina zoologica comerciala, se fac eforturi mari pentru ca fiecare animal sa creada ca este in habitatul lui natural, cu spatiu suficient si cu putini oameni in jur. Animal Kingdon are peste 1.500 animale exotice, plus sute de pesti si specii de pasari.

Zoo Bronx, New York



Gradina Zoologica Bronx din New York este cea mai vizitata gradina din SUA. Cu o suprafata de 100 hectare, gradina adaposteste peste 4.000 de specii de animale. In cadrul gradinii zoologice, puteti vizita Muntele Tigrului unde puteti observa tigrii siberieni sau puteti avea parte de o aventura unica in safariul african din Padurea de Gorile din Congo. De asemeenea, in sectiunea Madagascar puteti intalni lemurieni si reptile.

Gradinile Zoologice Nationale, Africa de Sud



Gradinile Zoologice Nationale se afla in Pretoria si adapostesc peste 2.500 de animale. Gradina Zoologica se intinde pe o suprafata de peste 100 hectare, iar o mare parte din animalele au fost nascute si crescute aici. Pe langa numarul impresionant de animale exotice, la Gradina Zoologica din Africa de Sud puteti vizita parcul de reptile, cel mai mare acvariu din tara si o colectie magnifica de copaci exotici.

Zoo Singapore, Singapore



Gradina Zoologica din Singapore este renumita pentru peisajele incredibile, care simuleaza habitatul natural pentru fiecare specie in parte. Gradina Zoologica are numeroase atractii unice, cea mai renumita fiind Jungle Breakfast: serviti micul dejun alaturi de cele mai frumoase animale. De asemenea, puteti hrani elefantii sau puteti face poze cu urangutanii care se amesteca prin multime.

Sursa articol. Sursa foto


11788

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Franta  |  Romania  |  Cehia  |  Austria  |  Belgia  |  Italia  | 
Stiai ca?
Rodica Mariana Ion este inventatoarea unei metode de tratament a cancerelor dermatologice pre-maligne. ... Papagalii sunt unele dintre cele mai inteligente specii de pasari de pe glob? ...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari