Farsele Google sunt cele mai asteptate si anticipate. Anul trecut, userii au avut parte de Sewage-based home WiFi si hartie Gmail. Alte farse din arhiva Google sunt: Google Mentalplex, Google Gulp, job-uri Google pe Luna, Google PigeonRank si Google Romance.
Ebay
Site-ul de licitatii eBay este un loc ideal pentru farsele de 1 aprilie. In 2006, un american pe nume Dan Baines a starnit multe controverse cand a scos la licitatie trupul unei “zane” moarte. Pentru a raspunde tuturor mailurilor venite dupa postare, Baines a avut nevoie de mai multe zile. Printre mailurile primite, a aflat ca unii sustineau ca au zarit si ei un trup identic cu cel de pe eBay. Un alt user i-a recomandat sa duca trupul de unde l-a luat pentru ca altfel va suporta consecinte.
ThinkGeek
Pe 1 aprilie, site-ul de cumparaturi online ThinkGeek ofera spre vanzare diferite obiecte fanteziste. In 2011, de pe site se puteau cumpara casca de muncitor pentru Wii sau bastonase cu cofeina de inhalat.
Wikipedia
Desi veridicitatea informatiilor de pe Wikipedia este deja in dubiu, asteptati-va la mai multe confuzii pe 1 Aprilie. In 2005, site-ul a anuntat ca a fost cumparat de Encyclopedia Britannica, iar pretul editarii unei pagini va costa 99.97 £.
NASA
Desi NASA este o organizatie serioasa si severa, pe 1 Aprilie, chiar si cei de aici se tin de farse. Cele mai celebre sunt pozele postate in sectiunea "Astronomy Picture of the Day”. Printre cele mai reusite se numara: Space Quidditch Match (2011), Ollie the Owl constellation (2003) si Water on Mars (2005).
Una dintre farsele puse la cale de Facebook pe 1 Aprilie este aplicatia :”LivePoke!”. Userii aveau posibilitatea de a plati pentru ca cineva sa mearga si sa le pocneasca in realitate prietenii. O alta farsa a fost modificarea statusului relatiei.
Blizzard
Compania care a creat jocurile World of Warcraft, Blizzard, a facut o farsa reusita fanilor in 2006. Atunci, Blizzard a anuntat ca va deschide un lant de restaurante, BurgerCraft, unde fanii vor avea ocazia sa savureze preparate traditionale alaturi de console cu renumitele jocuri. Blizzard anuntase si numele a cateva preparate din meniu: aripioare Red Dragon, cartofi prajiti Zealot si smoothie Frost Shock.
HowStuffWorks
Din 2006, magazinul virtual HowStuffWorks face farse pentru clientii sai. Astfel, printre jucariile fantezie valabile doar pe 1 aprilie se numara tatuajele animate si implanturile de telefoane mobile.
Craigslist
Craiglist este un site renumit pentru simplitate si pentru paginile fara reclama. Cu peste 27 milioane de useri unici pe luna, Craigslist este un site respectat. Asadar, in 2002, mare a fost mirarea utilizatorilor cand au aflat ca site-ul Craigslist va pune bannere cu reclame in toate paginile.
Ziare
Ziarele, in special cele din Marea Britanie, adora sa publice povesti false pe 1 Aprilie. Totul a inceput in 1977, cand ziarul Guardian a scos un supliment de 7 pagini despre cum este viata pe insula fictiva San Serriffe.
Printre farsele jucate de ziare amintim de Cnet care anunta ca Dalai Lama a fost exilat in Second Life, iar Wii a lansat o noua versiune pentru crosetat. Independent a publicat o stire despre cum sa iti prepari propria Viagra, iar Observer anunta ca Tony Blair intra in showbiz. Ziarul Register a scris o stire falsa despre Google si Apple care vor crea un telefon impreuna.
Sursa articol