Micul Paris
In urma cu 15 ani, Gerard Brion a construit orasul Paris in miniatura. Dupa 18.000 ore de lucru, Micul Paris a fost gata pentru oaspeti. Opera francezului se afla in gradina propriei case din Vaissaic, sudul Frantei. Expozitia este deschisa in weekend si de Sarbatori, iar turul orasului dureaza o ora. Aici veti putea admira simbolurile Parisului: turnul Eiffel, raul Sena, Montmartre, Champs Elysees, blocuri si parcuri. Oraselul este construit la o scara de 1: 130.
Madurodam
Madurodam este cel mai mic oras din Olanda si este situat in Haga. Deschis in 1952, oraselul Madurodam reda fidel, la o scara de 1:25 cele mai importante cladiri din Olanda: canalele din Amsterdam, Domul din Utrecht, Parlamentul Tarilor de Jos sau Trasura de Aur. Pe langa cladirile simbol, veti descoperi ca oraselul este locuit, iar omuletii construiti isi duc viata la fel ca noi: conduc masini, fac accidente, trag clopotele bisericilor sau piloteaza avioane.
Moscova
Calatoriti inapoi in timp, pe vremea regimului comunist, pentru a vedea cum arata Moscova in anii '70. Construita in 1977, pentru a celebra Revolutia Bolsevica, opera de arta reda perfect cladirile, masinile si cele mai importante atractii turistice din Moscova. Scopul artistului rus Efim Deshalyt era de a demonstra ca Moscova este mai fascinanta decat orice alta capitala din Europa. In prezent, Moscova in miniatura este de vanzare pentru 3 milioane $.
Port, orasul de zahar
Artistul Meschac Gaba si-a imaginat un oras de zahar, asa ca timp de 2 ani, si-a dedicat tot timpul pentru a-si indeplini visul. Oraselul Port este expus in Liverpool si prezinta peste 600 de cladiri. Artistul a construit cele mai importante cladiri si simblouri din lume: Taj Majal, Turnul Eiffel, Sydney Opera House, London Eye sau Empire State Building.
Orasul de biscuiti
Artistul chinez Song Dong a folosit mii de biscuiti, bomboane si ciocolate pentru a crea replica unui oras asiatic. Instalat in magazinul londonez Selfridges, orasul are blocuri de biscuiti, stadion din bomboane si o biserica din caramele. Dupa ce opera a fost gata, vizitatorii au fost invitati sa se serveasca cu dulciurile expuse.
Orasul origami
Artistul japonez Wataru Ito a petrecut 4 ani pentru a crea un incredibil oras din hartie. Orasul este inalt de 1 m, iar latimea este de 2.4 m x 1.8 m. Cladirile, roata si zidurile orasului au fost realizate din hartie, iar pentruun impact vizual mai puternic, au fost folosite leduri colorate.
Orasul din Scobitori
Pentru a finaliza Orasul din Scobitori, artistul Stan Munro a avut nevoie de 6 ani, peste 6 milioane de scobitori si 170 litri de lipici. Orasul prezinta cele mai importante cladiri din SUA si este expus la Muzeul de Stiinta si Tehnologie din Syracuse, New York.
Minato-ku
Construit la o scara de 1: 1000, orasul Minato-ku este expus in Roppongi Hills Mori Tower, Tokyo. Orasul reda fidel cateva dintre cele mai importante zone din Tokyo: parcul Yoyogi, Shibuya, Azabu, Roppongi, Shinagawa si insulele Tsukishima and Kachidoki. Fiecare cladire a fost fotografiata din elicopeter si din masina, iar dupa 14 luni, opera a fost gata pentru a fi expusa.
Chongqing
In 2005, Chongqing era cel mai mare oras in miniatura din China. Dimensiunea sa impresionanta, 892 m2, cladirile redate in cel mai mic detaliu la o scara de 1:750 si parcurile pline de verdeata au atras numerosi vizitatori la expozitia tinuta in holul primariei orasului Chongqing.
New York din capse
Artistul Peter Root a petrecut 40 ore pentru a crea orasul New York din 100.000 capse. Dupa ce opera sa a fost finalizata si fotografiata, artistul a daramat tot orasul cu ajutorul unor bucati de marmura.
Sursa
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi