3 sfaturi pentru plantarea si intretinerea gazonului

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

3 sfaturi pentru plantarea si intretinerea gazonului


Planteaza gazonul la timpul potrivit
Gazonul este dorința tuturor oamenilor care au o casă prevăzută cu o curte, indiferent de dimensiunile ei și o alegere ideală pentru toți cei care își doresc o gradina verde și îngrijită. Plantarea și întreținerea lui nu sunt lucruri dificile, dacă urmezi câteva instrucțiuni și dispui de utilajele necesare.

În articolul de mai jos vei afla care sunt cele mai importante sfaturi ce țin de plantarea și întreținerea gazonului.

Pentru plantarea gazonului există două perioade propice în care temperaturile nu depășesc 30 de grade Celsius, dar nu se încadrează nici în perioadele geroase ale anotimpului rece. De obicei, cele mai bune luni pentru semănarea gazonului sunt de la jumătatea lunii martie și până la începutul verii, în iunie. A doua perioadă începe la jumătatea lunii august și ține până la finalul lunii octombrie. Atunci când plantezi gazonul încearcă să te încadrezi într-una dintre aceste perioade, deoarece, în caz contrar semințele nu vor germina.

Irigarea gazonului
În primele săptămâni după asemănare este perioada în care gazonul necesită mai multă îngrijire. Semințele au nevoie de apă suficientă pentru a germina, însă ai grijă să nu uzi prea mult, deoarece riști ca semințele să putrezească din cauza ciupercilor sau a mucegaiului. În acest caz, cea mai eficientă metodă este un sistem de irigare inteligent, care să te ajute să dozezi corect cantitatea de apă necesară.

Folosește îngrășământ
Îngrășământul este foarte important deoarece conține potasiu care are rolul de a proteja gazonul de boli și fosforul care favorizează întărirea rădăcinilor. Fertilizarea gazonului se face de regulă o dată la două luni, când iarba este uscată, iar îngrășământul trebuie întins cât mai uniform.
Cele mai potrivite și recomandate îngrășăminte minerale conțin azot, fosfor și potasiu.

Tunderea gazonului
Tunderea gazonului este un pas foarte important în întreținerea lui, de aceea ai nevoie de utilaje moderne care să te ajute să obții rezultate calitative cu un minim de efort. Poți alege între motocoase stihl la preț avantajos și tractorase de tuns iarba. Alegerea trebuie făcută în funcție de dimensiunile terenului pe care îl ai, dar și de preferințele tale,.

Primul tuns al gazonului se realizează atunci când firul ierbii atinge 10 cm și nu trebuie tuns mai mult de o treime din înălțimea luni, ci doar vârfurile. Înălțimea potrivită a firului de iarbă este de aproximativ 7-8 cm. Pentru următoarele 2-3 tunsori, procedezi la fel pentru că astfel gazonul se va indesi și va deveni mai rezistent.

Primăvara și toamna gazonul se află în creșterea și trebuie tuns o dată pe săptămână. Vara, iarba crește mai greu, însă trebuie să-l tunzi ori de câte ori este necesar pentru că un gazon lăsat să crească prea mult va începe să se rărească.
Ultima tundere a gazonului trebuie făcută la începutul lunii noiembrie, pentru ca acesta să reziste peste iarnă.

Indiferent de tipul de gazon ales, pașii pentru plantare și întreținere sunt deosebit de importanți. Atâta timp cât vei ține cont de ei și vei întreține constant gazonul, te vei bucura de o peluză verde, frumoasă, calitativă și rezistentă.

Sursa foto:
https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/amenajare-a-teritoriului-arbori-arhitectura-casa-280222/


225

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Stiai ca?
Paianjenul Mancator de Pasari din America de Sud este cel mai mare paianjen de pe glob.... Spania se mai numeste si "Tara coridei" sau "Tara conquistadorilor"....
Dictionar turistic
Cec de calatorie - Traveler`s check - Mijloc de plata, inscris cu o valoare fixa emis de o agentie de voiaj sau de o banca, care, de regula, ii garanteaza titularului inlocuirea in caz de pierdere sau furt.
7 recomandari