3 tipsuri pentru realizarea bagajului perfect pentru fiecare calatorie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

3 tipsuri pentru realizarea bagajului perfect pentru fiecare calatorie


In ultimii ani, tot mai multi oameni au ales sa-si diversifice concediile si sa investeasca in aceasta pasiune. Destinatii precum Egipt, Bali sau Maldive, care in urma cu zece ani pareau doar un vis frumos, au devenit astazi locatii familiare. Rare sunt weekendurile sau minivacantele in care romanii nu aleg sa calatoreasca, fie ca este vorba despre o escapada in tara sau in strainatate.

Odata ce ai decis care este urmatoarea destinatie pe care o vei vizita, gandul se muta automat la ce ar trebui sa contina bagajul tau. Iei un troler sau te descurci cu un rucsac? Iei bagaj de cala sau te incadrezi in cel de mana, oferit gratuit de companiile aeriene? Orice ai alege, important este sa iti pui doar lucrurile esentiale in el.

Deoarece vrem mereu ca bagajul sa fie unul light, dar sa cuprinda tot ceea ce avem nevoie, am selectat cele mai importante tipsuri din care sa te poti inspira ori de cate ori ai nevoie:

1. Ordinea impachetarii
Dupa ce ai decis ce geanta vei folosi in calatoria ce urmeaza, poti trece la organizarea lucrurilor care te vor insoti.

Incepe cu sortarea hainelor, pe care le poti alege in functie de prognoza si de numarul de zile pe care le vei petrece departe de casa. Alege articole care se pot asorta cu usurinta intre ele, pentru a evita aglomerarea bagajului. In privinta incaltarilor, regula este simpla: ia in bagaj doar acele perechi care se pot asorta cat mai usor cu diverse tinute, fie ca sunt elegante sau sport.

Poti continua cu produsele de ingrijire personala: periuta si pasta de dinti, gel de dus, o crema hidratanta, lotiune SPF, un sapun, un antiperspirant, parfumul si solutii anti-tantari, esentiale indiferent de ce destinatie ai ales. Pentru siguranta, acestea este bine sa fie in partea superioara a bagajului, intr-o borseta sigilata.

2. Modul in care impachetezi
Cea mai buna metoda de a preveni sifonarea hainelor si de a profita la maximum de spatiul disponibil este sa le rulezi. Aseaza bluzele cu fata in jos, pliaza manecile si ruleaza de jos in sus. Impatureste pantalonii in doua, pe lung, si incepe sa rulezi de sus in jos. Vei vedea ca aceasta tehnica de impachetare te va ajuta sa economisesti aproape jumatate din spatiu.

Pentru a-ti fi mai usor la carat, poti lua in picioare, in ziua calatoriei, incaltarile cele mai grele sau voluminoase. Cealalta pereche (sau celelalte) poate fi depozitata in sacii speciali conceputi pentru incaltaminte.

Pentru obiectele de ingrijire personala, ai nevoie de o geanta de cosmetice care sa se inchida cu fermoar,
pentru a evita incidentele neplacute. Pentru un plus de siguranta, ai putea sa te folosesti si de pungile din plastic cu fermoar, mai ales pentru recipientele care se pot deschide usor (gel de dus, pasta de dinti etc.).

3. Evita sa iei prea multe sau prea putine lucruri
La fel ca si in viata, si in cazul bagajelor te poti baza pe echilibru, atunci cand vrei sa faci lucrurile sa iasa cat mai bine. Sunt persoane care, daca nu au calatorit des, nu reusesc sa-si sorteze eficient lucrurile pentru bagaj si iau prea multe lucruri. La polul opus sunt cei care, calatorind des si vazand ca multe din lucrurile carate nu au fost folosite, devin atat de pragmatici incat sorteaza drastic lucrurile, rezultand astfel un bagaj foarte light.

Bagajele umplute pana la refuz risca sa se deterioreze din cauza incarcaturii si te impiedica sa mai achizitionezi suveniruri de la destinatie. In cele in care ramane spatiu liber prea mare, lucrurile tale vor ajunge la destinatie mototolite sau chiar deteriorate (de exemplu, produsele de ingrijire personala). Este indicat sa lasi spatiu liber doar pentru cateva lucruri pe care le-ai putea lua de la destinatie.

Speram ca aceste trei tipsuri sa-ti fie o sursa buna de inspiratie pentru urmatoarele tale vacante. Nu uita ca repetita este mama invataturii, asa ca it dorim sa ai cat mai multe ocazii de a calatori!

Sursa foto: Shutterstock


49

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Malta  |  Franta  |  Romania  |  Austria  |  Germania  |  Italia  | 
Stiai ca?
Kuwait poarta si denumirea de "Fortareata construita langa ape".... Canalul Sfantul Laurentiu reprezinta cel mai lung canal fluvio-maritim artificial. A fost numit astfel dupa raul Sfantul Laurentiu. Canalul Sfantul Laurentiu permite navelor sa calatoreasca de la O...
Dictionar turistic
Centru de informatii turistice - Tourist information centre - Birou ce ofera informatii despre atractii turistice, facilitati si servicii oferite, si uneori ofera si servicii de rezervare de bilete. Poate apartine de guvern, "tourist boards" sau de alte organizatii si are o sfera de actiune locala sau mai larga.
7 recomandari