4 elemente indispensabile pentru prima ta drumetie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

4 elemente indispensabile pentru prima ta drumetie


ROMANIA

Drumetia este una dintre cele mai bune modalitati de a te conecta cu natura, de a te motiva din punct de vedere al activitatii fizice si de a evada din agitatia vietii de zi cu zi. Fie ca planifici o drumetie de o zi si o noapte, fie o excursie de mai multe zile, a avea echipamentul potrivit poate face diferenta intre o aventura placuta si o experienta nesatisfacatoare.
In cele ce urmeaza, vei explora 4 elemente esentiale pe care fiecare ar trebui sa le aiba in rucsac atunci cand porneste intr-o astfel de aventura.

1. Corturile


Cand te aventurezi intr-o drumetie peste noapte, un cort de camping de incredere este prima ta linie de aparare. Corturile moderne de camping vin in diverse marimi si stiluri, fiecare conceput pentru a indeplini necesitati, scopuri si conditii meteorologice diferite.
Daca esti un drumet pe cont propriu sau pur si simplu prioritizezi un echipament usor, un cort de backpacking pentru o singura persoana este ideal. Cantareste, de obicei, intre 0,5-1,5 kg si poate fi usor impachetat intr-un rucsac. Cauta mereu corturi din materiale durabile, impermeabile si cu protectie suplimentara impotriva averselor neasteptate.
Pentru drumetii in grup sau aventuri de familie, ia in considerare un cort mai mare, suficient pentru 3-4 persoane. Desi este mai greu, ofera mai mult spatiu si confort pentru calatorii mai lungi.

2. Bocancii de drumetie


Picioarele tale sunt instrumentul de baza atunci cand faci o drumetie, iar incaltamintea adecvata este cruciala pentru confort si siguranta pe traseu. Bocancii de drumetie de inalta calitate ofera suport, protectie si tractiune pe diverite tipuri de terenuri.
Cand alegi bocancii, ia in considerare tipul de drumetie pe care o vei face. Pentru drumetii de o zi, pe trasee bine intretinute, niste bocanci mai usori sau chiar pantofi de alergare pe traseu ar putea fi suficienti. Pentru teren mai accidentat sau excursii pe mai multe zile, opteaza pentru bocanci mai tari, cu suport pentru glezna si cu o durabilitate ridicata.
Nu uita sa iti protejezi picioarele inainte de a porni pe traseu, pentru a preveni bataturile si disconfortul. Poarta bocancii prin casa sau in plimbari scurte pentru a evalua gradul de confort si a te asigura ca sunt comozi si potriviti pentru tine. In caz contrar, poti opta pentru plasturi sau alte metode de a captusi incaltamintea.

3. Instrumente de navigatie


Chiar si pe traseele bine marcate, este nevoie de instrumente de navigatie de incredere pentru a ramane in siguranta. In timp ce smartphone-urile sunt convenabile, ele nu ar trebui sa fie singurul tau mijloc de navigare in natura. Astfel, printre instrumentele esentiale de navigatie se includ:
● Harta zonei in care vei merge in drumetie;
● Busola;
● Dispozitiv GPS (separat de telefonul tau);
● Orice ghid sau informatii suplimentare (tiparite) despre traseu.
Inainte de drumetie, familiarizeaza-te cu harta traseului si reperele cheie. Invata abilitati de baza de citire a hartii si de folosire a busolei. Nu uita ca dispozitivele electronice se pot defecta sau pot ramane fara baterie, asa ca a avea rezerve analogice este foarte important.

4. Trusa de prim ajutor


Accidentele se pot intampla chiar si in cele mai bine planificate drumetii, astfel ca o trusa de prim ajutor de baza este obligatorie. Acest tip de trusa ar trebui sa includa:
● Plasturi adezivi de diverse marimi;
● Comprese de tifon si banda medicala;
● Analgezice si orice alta medicatie personala;
● Servetele antiseptice si unguent antibiotic;
● Pensete si foarfece mici.
În concluzie, pornirea intr-o drumetie poate fi o aventura incantatoare, dar necesita intotdeauna pregatire si echipament adecvat. Asigurandu-te ca ai cele 4 elemente esentiale mentionate anterior, vei fi gata sa explorezi natura cu incredere si siguranta.

Copyright imagini: hervis.ro


131

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Franta  |  Malta  |  Germania  |  Belgia  |  Romania  |  Austria  | 
Stiai ca?
Arabia Saudita este denumita si "Tara celor doua moschei sfinte".... UK/ Anglia poarta si denumirea de "Albionul", iar Scotia se mai numeste "Taramul Nemuritorilor"....
Dictionar turistic
Time-sharing contract - O familie formata dintr-un numar precizat de persoane (de ex. 4, 6, 7, 8) cumpara un apartament dintr-un hotel anumit pentru o perioada de 7 zile (denumita unitate de time-sharing) sau mai multe (14, 21, 28 zile etc.), avand dreptul de a-l folosi, in scop personal, de a-l ceda spre folosinta unor prieteni sau rude sau de a-l inchiria unor solicitatori. Implicarea contractuala a participantilor la acest tip de proprietate se face in cadrul unui club de vacanta, al carui membru trebuie sa devina si propietarul in time-sharing.
7 recomandari