Smaraldul se află în topul celor mai populare și scumpe pietre prețioase, alături de diamant, safir sau rubin. Pentru strălucirea și culoarea lui unică, mulți bijutieri îl includ în creațiile lor de lux! Dar câți dintre noi știm de fapt care este istoria acestei nestemate? Sau care este modul în care se stabilește valoarea fiecărui smarald? Din fericire, cei de la Bijuterii TV, unul dintre cele mai mari magazine de accesorii din România, ne vor împărtăși 6 lucruri interesante despre smaralde. Cu siguranță vei fi uimit!
Smaraldul a fost foarte popular în Egiptul Antic
Se spune despre smarald că a fost piatra prețioasă preferată a Cleopatrei. Ea obișnuia să ofere bijuterii cu smaralde oaspeților săi străini, în semn de apreciere, dar mai ales pentru a scoate în evidență bunăstarea Imperiului său. Încă de atunci, smaraldul a fost considerat o piatră prețioasă de lux!
În SUA, bijuteriile cu smarald sunt cadou de nuntă
Tradiția în Statele Unite spune că la aniversarea a 20, 35 și 55 de ani de căsnicie, partenerii trebuie să își ofere cadou bijuterii cu smarald.
Smaraldul nu este foarte rezistent
Deși are o rezistență între 7.5 și 8 pe Scara Mohs, smaraldul nu se numără printre cele mai rezistente pietre. Imperfecțiunile sale îl fac destul de fragil, iar riscul crescut de deteriorare crește prețurile bijuteriilor cu smaralde.
Există smaralde mai scumpe decât diamantele!
Valoarea unui smarald este determinată de 4 caracteristici: claritate, culoare, greutate È™i formă.Â
Smaraldele deosebite au nuanÈ›e de verde-albăstrui sau verde intens, însă dacă nestemata este prea deschisă sau închisă la culoare, valorea sa scade.Â
De asemenea, cu cât numărul de incluziuni(imperfecțiuni interioare) vizibile cu ochiul liber este mai mare, cu atât valorea smaraldului scade. Totuși, pentru astfel de pietre prețioase incluziunile sunt normale. De aceea sunt extrem de rare smaraldele fără imperfecțiuni și ajung să coste mult mai mult decât un diamant.
Smaraldul îmbunătățește memoria
Legendele spun că smaraldul are beneficii majore asupra corpului uman, și în special asupra creierului. Capacitatea de memorare este îmbunătățită dacă purtăm o bijuterie cu smarald, la fel ca și cea de creație.
Există smarald sintetic
Din 1935, experții construiesc smaralde sintetice. Ei introduc chiar și fisuri artificiale pentru a simula incluziunile unei pietre veritabile. Așadar, este aproape imposibil să le distingi!
Dacă bijuteriile joacă un rol important în viața ta, trebuie să ai grijă ca ele să te pună în valoare. Pietrele prețioase ar trebui să transmită un mesaj despre tine, deci este foarte important să alegi ceea ce te reprezintă. Smaraldul poate fi piatra prețioasă perfectă pentru tine!
Pe Bijuterii TV poți găsi orice tip de bijuterie îți dorești: din aur sau argint, cu sau fără pietre prețioase. Intră acum pe site și exprimă-te prin intermediul accesoriilor tale!
Sursa imagine: royalty-free image
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi