5 momente organizatorice esentiale pentru o drumetie montana de succes

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

5 momente organizatorice esentiale pentru o drumetie montana de succes


Ai câteva zile libere şi vrei să ţi le petreci la munte, cu prietenii la o cabană sau poate că îţi plac drumeţiile şi îţi doreşti să încerci un traseu nou? Ar trebui să ştii cum să te pregătești şi ce trebuie să ai cu tine pentru a te bucura de câteva zile fără peripeţii neplăcute.

1. Alege echipamentul potrivit
Dacă e să faci o drumeţie la munte, trebuie să-ți iei niște bocanci care să-ţi susţină foarte bine glezna piciorului şi a căror talpă să nu alunece. Încălţămintea trebuie, de asemenea, să fie foarte comodă, să nu-ţi provoace dureri musculare sau bătături. În niciun caz nu te aventura prin pădure încălţăt în pantofi sau sandale de oraş. Rişti să te accidentezi, să te tai, să te zgârii, să aluneci şi să-ţi luxezi piciorul. Totodată, pentru o excursie de o zi, este suficient să ai la tine un rucsac suficient de voluminos. În niciun caz nu căra după tine pe traseu pungi, gentuţe sau valize. Rucsacul trebuie să aibă două bretele pentru ca greutatea să fie distribuită în mod egal pe ambii umeri, trebuie să fie prevăzut cu buzunare exterioare pentru obiecte care îţi vor fi de folos pe drum: 1-2 sticle pentru apă sau ceaiuri, harta, lanterna, chibrite etc.

2. Nu ignora pelerina de ploaie
O pelerină de ploaie care să te apere de vânt şi umezeală nu trebuie să-ţi lipsească din rucsac. La munte, condiţiile meteorologice sunt foarte schimbătoare: acum e soare și senin, iar peste câteva minute e ceaţă şi plouă. Pelerina de ploaie trebuie să fie cât mai încăpătoare, dintr-un material plastic sau impermeabil. 

3. Haine de schimb
Acest lucru presupune să ai la tine un tricou de schimb sau o bluză cu mânecă lungă pentru situaţiile în care vei transpira, iar apoi ţi se va face frig. De asemenea, trebuie să ai la tine o bluză de trening mai groasă. Nu uita că, cu cât urci mai mult, cu atât riscul schimbărilor de temperatură este mai mare. Jos, la poalele munţilor poate fi senin şi cald, iar sus poate să plouă torenţial. Deci fii cu băgare de seamă.

4. Accesorii de protecție solară
O şapcă, o pereche de ochelari de soare şi cremă de protecţie împotriva razelor ultraviolete, sunt lucrurile care nu trebuie să-ţi lipească din rucsac. Să nu crezi că, dacă eşti la munte, soarele nu-ţi poate afecta ochii sau pielea! Dimpotrivă! Pentru că în zonele de munte este mult mai răcoare decât în oraşe sau la mare, nu vei simți că te arde soarele decât atunci când va fi prea târziu.

5. Trusa de prim ajutor
Într-un buzunar exterior al rucsacului, la îndemână, este bine să ai trusa de prim ajutor. Aceasta va conţine neapărat faşă elastică, plasturi şi comprese sterile pentru accidente minore, cremă antibiotică, dezinfectant, o pensetă, o foarfecă, glucoză sau pliculeţe de zahăr, lămâie şi fiole de calciu. Eventual un garou și câteva cârpe mici, curate.


320

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Stiai ca?
Iran este cunoscut si sub denumirea de "Terenul de Aur", "Persia".... Turistii pot gasi in Romania cel mai mare mamifer din Europa: zimbrul (Bison bonasus), aflat in Rezervatii naturale, dar si cel mai mare si mai puternic animal ce traia pe marile campii ale Americii d...
Dictionar turistic
Patrimoniu turistic - Ansamblul atractiilor turistice naturale si antropice, al infrastructurii generale si turistice de pe un teritoriu dat; tot mai frecvent fiind utilizata si notiunea de produs turistic.
7 recomandari