TurisMALL
powered by

7 poduri locuite uimitoare


Podul locuit este o structura care pe langa functia sa de baza de a trece peste o apa, o vale sau un drum are, de asemenea, si functii rezidentiale sau comerciale. Aceste poduri sunt destul de rare in lume, dar foarte apreciate de turisti.

1. Ponte Vecchio, Italia



Ponte Vecchio este cel mai vechi pod din Florenta. Se spune ca o punte exista aici din vremea romanilor. Aspectul sau actual dateaza din 1345, cand a fost construit pentru a inlocui un pod distrus de o inundatie. Casele au fost construite pe pod, o practica comuna in marile orase europene, din Evul Mediu. Initial au fost folosite ca ateliere de lucru si multi negustori, cum ar fi macelarii si tabacarii au facut afaceri aici. Astazi casele sunt folosite ca magazine care vand o gama larga de bijuterii, de la bijuterii la preturi accesibile la antichitati scumpe.

2. Kramerbrucke, Germania



Krämerbrücke este un pod in orasul Erfurt, Germania acoperit cu cladiri locuite pe ambele parti. Acesta este unic in Europa, in partea nordica a Alpilor. Podul pietonal trece peste Breitstrom, o ramura a raului Gera, facand legatura intre Benediktsplatz si Wenigemarkt. In prezent in cele 32 de case de pe Podul Kramer pot fi gasiti artizani si magazine cu antichitati, cu exceptia celor de la numerele 15, 20, 24, 33 care sunt proprietatea municipalitatii. Constructia a fost si este o atractie pentru turisti si un „must see”.

3. Pont de Rohan, Franta



Pont de Rohan este un pod locuit in Landerneau, nord-vestul Frantei. Acesta traverseaza raul Élorn. Din 1336, cand a fost construit, a fost restaurat in 1510 de catre Jean al II-lea de Rohan. Cuprindea initial doua magazine, o moara si o inchisoare. Astazi Pont de Rohan contine doua linii de case si reprezinta un punct de atractie al Landerneau (o comuna in Bretania).

4. Covered Bridge, Bulgaria



Podul este acoperit dupa cum sugereaza si numele. Acesta traverseaza raul Osam, facand legatura intre zonele vechi si cele noi ale orasului Lovech, fiind probabil cel mai usor de recunoscut simbol al orasului. Dupa ce a fost aproape complet distrus de un potop, in 1872, seful politiei locale a ordonat celebrului constructor bulgar Kolyu Ficheto sa construiasca unul nou. Ficheto a ales personal materialele noului pod. Fiecare cetatean al Lovech a contribuit la procesul de construire. Constructia a fost terminata in 1874. Initial a avut o lungime de 84 metri, 6 guri de aerisire si 64 de magazine. Si acesta a fost in intregime distrus de un incendiu in noaptea de 2-3 august 1925. Un pod mai modern a fost construit in locul sau in 1931. Podul actual are o lungime de 106 m si dispune de 14 magazine, iar arhitectul este Zlatev.

5. Pont des Marchands, Franta



Pont des Marchands este un pod istoric din Narbonne, sudul Frantei. Acesta serveste ca baza pentru un rand de case si magazine pe sub care trece Canalul Robine ce traverseaza orasul vechi. Arcada are o deschidere de 15 metri. In epoca romana structura avea mai mult de 6 arcade.

6. Pulteney Bridge, UK



Pulteney Bridge este un pod care traverseaza raul Avon, in Bath, Anglia. A fost finalizat in 1773, fiind proiectat de Robert Adam, ale carui desene sunt pastrate in Muzeul Sir John Soane si este unul dintre cele patru poduri din lume, cu magazine pe toata suprafata, pe ambele parti. Printre acestea veti regasi un magazin de flori, unul antic cu harti si un bar.

7. Frome Town Bridge, UK



Acest pod locuit se afla in Frome, un oras din nord-estul Somerset, Anglia. A fost construit in anul 1667. In cladirea de pe pod exista mai multe magazine.

Bonus 1: Bridge House, UK




Bonus 2: Old Mill, Franta



Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


6611

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Paris Plage
Anual, timp de o luna (de la mijlocul lunii iulie pana la mijlocul lui august) Parisul devine statiu..
Stiai ca?
In Egipt, pisica, animalul sacru al zeitei Basted, era folosita pentru indepartarea serpilor?... Smaranda Brăescu este una dintre primele femei-paraşutist din lume şi deţine mai multe recorduri mondiale în domeniu....
Dictionar turistic
Check-in - Procesul inregistrarii oaspetilor la sosirea in hoteluri sau alte structuri de cazare, in mod obisnuit prin semnarea in registru sau introducerea datelor intr-un sistem computerizat. Intervalul orar de primire al camerei incepe, de obicei, cu ora 12 sau 14.
7 recomandari