Tara noastra ascunde multe locuri de o frumusete rara care merita sa fie descoperite de orice turist. Romania impresioneaza prin peisaje care par desprinse din povesti, monumente, cladiri sau edificii unice in lume care ii aduc valoare si notorietate pe intreg mapamondul. Aceasta abunda pe intreaga sa intindere in resurse turistice considerate adevarate minuni. Plina de mister si faimoasa prin obiective naturale ori construite de om, patria noastra include o multime de zone deosebite ce ofera experiente inedite oricarei persoane aflate in cautare de noi aventuri. Iata cateva dintre locurile extraordinare ce iti vor alimenta dorinta de a porni intr-o excursie prin Romania:
Cascada Bigar
O adevarata comoara pentru tara noastra, cascada Bigar din judetul Caras Severin a fost votata in anul 2013 ca fiind cea mai frumoasa din lume. Situata in Valea Minisului din Parcul National Cheile Nerei, aceasta are o inaltime de 9 metri si este acoperita de un muschi verde care contrasteaza intr-un mod spectaculos cu albastrul apei. Cascada Bigar este alimentata de un parau subteran ce iese de sub o stanca a carei inaltime depaseste 50 de metri si beneficiaza de o apa cu puritate extrem de rara.
Picturile rupestre din Pestera Coliboaia
Cele mai vechi desene din Europa Centrala, datand de acum aproape 35.000 de ani, se gasesc in Pestera Coliboaia din judetul Bihor. Acestea prezinta animale din acele vremuri precum rinoceri, bizoni ori capete de urs. Picturile rupestre sunt intr-o stare foarte buna, pastrandu-se aproape intacte datorita conditiilor favorabile de umiditate din zona pesterii unde au fost descoperite.
Pestera cu oase
In apropiere de Anina, in Caras Severin, se gaseste o alta pestera renumita pentru vechimea sa. Descoperirile de aici au aratat ca Pestera cu Oase este locul de unde provin cele mai vechi ramasite din Europa ale omului modern. Pestera se afla in sistemul carstic din Valea Minisului, in interiorul sau fiind gasite fosilele a trei indivizi, vechi de 35.000 sau chiar 45.000 de ani.
Padurea Hoia-Baciu
Aflata la o distanta foarte mica de orasul Cluj, padurea Hoia-Baciu este vestita pentru fenomenele neobisnuite care apar aici. Aceasta a devenit celebra in 1968 cand un clujean a fotografiat in Poiana Rotunda din padure un OZN. Potrivit specialistilor, pozele sunt printre putinele de acest gen autentice. De altfel, in Padurea Hoi-Baciu exista o zona magnetica de 300 de metri unde muschii de pe copaci nu indica Nordul, asa cum este normal, iar ciupercile nu cresc niciodata chiar daca sunt destule in restul padurii.
Canionul Romaniei
O rezervatie geologica ai carei pereti ating inaltimi de pana la 100 metri atrage numerosi turisti in judetul Alba. La doar 3 kilometri de orasul Sebes se afla Rapa Rosie, o formatiune deosebita ce se intinde pe aproximativ 25 de hectare. Formele extraordinare modelate de ape in lutul colinei au transformat rezervatia geologica intr-un canion unic si extraordinar de frumos.
Portile de la Zaplaz
In muntii Piatra Craiului se gasesc niste sparturi in stanca ce par a fi porti catre alte dimensiuni. Urcand de la refugiul Spirlea pe traseul La Lanturi descoperi formatiuni ce au fost candva fund de mare, marturie pentru acest lucru fiind gramezile de cochilii pietrificate. Agentii modelatori, apa si vantul, au transformat stancile de la Zaplaz in adevarate porti de o inaltime impresionata.
Podul lui Dumnezeu
Singurul pod natural din lume deschis traficului se gaseste in comuna Ponoarele, Mehedinti. Acesta s-a format in urma prabusirii tavanului pesterii Ponoarele si reprezinta o structura masiva de calcare stratificate in bancuri de 1-2 metri. Podul lui Dumnezeu are o lungime de 30 de metri si se impune in peisaj prin masivitatea sa, avand forma unui arc urias daca este privit de la distanta.
Pestera Topolnita
Un obiectiv stiintific rar, unic si extrem de valoros este si Pestera Topolnita. Situata la aproximativ 30 de kilometri de Drobeta-Turnu Severin, aceasta reprezinta una dintre cele mai complexe si importante forme carstice. Pestera are un cavernament gigantic, speleoteme de mari dimensiuni, ape subterane, fauna bogata, resurse arheologice, mineralogice si paleontologice care nu au fost inca studiate complet. Declarata monument al naturii, aceasta are formatiuni unice in lume, fiind o pestera gigantica de circa 11.000 lungime, a doua ca marime in tara si a 17-a in lume.
Parcul Natural Portile de Fier
Considerat a fi un muzeu autentic in aer liber, Parcul Portile de Fier reprezinta un patrimoniu unic la nivel mondial. Acesta se intinde pe o suprafata de 115.666 hectare si are in componenta sa 18 rezervatii naturale, printre care Cazanele Mici si Cazanele Mari. Parcul Portile de Fier este situat in zona de Sud-Vest a tarii, pe malul stang al Dunarii, intre localitatile Bazias si Gura Vaii.
Romania se mandreste cu comori exceptionale care atrag atentia turistilor din intreaga lume. Daca ti-am starnit interesul cu locurile prezentate, pregateste-ti o vacanta si la noi in tara. Acceseaza credite rapide online de la Creditprime.ro daca ai stabilit deja bugetul concediului din acest an si nu beneficiezi de suma necesara pentru a descoperi aceste locatii unice. Bucura-te de frumusetea meleagurilor romanesti si exploreaza unele dintre cele mai minunate zone!
Sursa foto: https://pixabay.com/photos/relief-king-decebalus-rock-danube-1515166/
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi