Dacă ți-ai programat un concediu, o vacanță sau doar o călătorie în afara țării și vei opta pentru deplasări cu mașina, atunci îți recomandăm să reevaluezi întreaga listă de momente importante care țin de această opțiune, pentru a nu deveni ținta unor escrocherii.
În primul rând, probabil cunoști că ofertele speciale pot reduce considerabil suma cu care vei închiria autovehiculul, iar companiile aeriene deseori prezintă tarife deja negociate cu cei care închiriază maşinile. Și, tot ca o etapă zero, documentează-te serios despre regulile de circulaţie şi limitările de viteză aplicabile în zona de destinație înainte de a pleca în străinătate.
Iată câteva detalii cărora să le atragi deplină atenție înainte de a închiria un autovehicul:
1. Disponibilităţile şi modelele de autoturisme de închiriat. Asigură-te că răspund bine la nevoile tale (numărul de pasageri, volumul etc.). În cazul în care modelul rezervat nu corespunde, din cauza lipsei disponibilităţii, cu cel închiriat în final, nu trebuie să plăteşti mai mult în cazul în care vehiculul este dintr-o gamă superioară. În cazul în care vehiculul este dintr-o gamă inferioară, din contră, costul trebuie ajustat.
2. Restricțiile cu privire la vârsta la care puteţi conduce un autovehicul în ţara în care doriţi să călătoriţi.
3. Condiţiile generale de rezervare a companiei care închiriază: durata minimală a închirierii, data de rezervare (aceasta poate ajunge de la câteva ore înaintea preluării autovehiculului, până la câteva luni înainte. Aici, acționând în mod chibzuit, poți economisi din start pentru un buchet de trandafiri sau un alt cadou cu care să-ți surprinzi soția), zona geografică acoperită (posibilitatea de a călători într-o altă ţară decât cea din care ai închiriat automobilul).
4. Condițiile contractuale de închiriere. Nu ar trebui ca prețul să fie un factor hotărâtor în alegerea mașinii. Tocmai de aceea este bine ca cel care rezervă un automobil să citească cu atenție condițiile de închiriere. Trebuie să înţelegeți la modul perfect toate clauzele incluse.
5. Limita de kilometraj, în cazul existenței acesteia. Evident, pentru traseele lungi este recomandabil kilometrajul nelimitat.
6. Mijloacele de plată acceptate. Cu cât mai multe și mai populare, cu atât mai comod și mai de încredere. Totodată, atenție și la alte mijloace de transport ale ţărilor vizitate.
7. Opţiunile suplimentare facturate în plus faţă de costurile închirierii (scaun de copil, GPS, accesorii și servicii etc.).
8. Costurile suplimentare (uneori există diverse taxe specifice în caz de rezervare la aeroport sau alte taxe locale, numite "taxe de drum").
9. Diferitele tipuri de asigurări incluse în costul de închiriere. De obicei, în prețul unui automobil nu intră și o asigurare suplimentară. Dacă nu faceți această asigurare, în caz de accident/daună – din suma reținută pe card vi se vor retrage banii astfel încât să acopere paguba. Încercați, chiar dacă e mai scump, să fiți asigurați 100%.
În afara celor enumerate, se subînțelege că permisul de conducere, pașaportul, cardul de credit și alte documente vitale pentru o asemenea călătorie sunt obligatorii.
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi