AVRAAM TRAVEL - O calatorie pentru sufletul tau!

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

AVRAAM TRAVEL - O calatorie pentru sufletul tau!


thmb1
thmb1
thmb1

BUCURESTI

Avraam Travel

Citind explicatiile despre folosul si intelesul pelerinajului publicate pe site-ul agentiei noastre mai jos, veti intelege ca nu intamplator agentia noastra poarta numele de Avraam Travel, avand ca hram sau mai bine spus este ocrotita de Icoana Sfintei Treimi, icoana pe care o gasim in sediile agentiei, pe ecusoanele purtate de pelerini, in autocarele noastre, pe site-ul agentiei, dar nu in ultimul rand in sufletele noastre ca organizatori de pelerinaje, dar si in sufletele dumneavoastra de pelerini.
Aceasta icoana a Sfintei Treimi care mai poarta numele de Dumnezeu Pelerinul sau Filoxenia ( ospitalitatea ) lui Avraam, a fost ideea mea de la care am pornit acest proiect denumit Avraam Travel.

Avraam Travel a fost o idee inspirata si elaborata de Costel Birleanu, fondator si administrator al Avraam Travel SRL. Ca fiu al Bisericii lui Hristos, de mic am impartasit aceste calatorii spirituale, continuand apoi aceste pelerinaje ca pelerin cu Biserica Serban Voda din Bucuresti, al carui Epitrop am fost timp de aproape 8 ani de zile, ca apoi sa devin director de pelerinaje in cadrul agentiei Basilica Travel, inca de la inceputul ei si pana in 2009, timp in care mi-am desavarsit studiile atat in teologie cat si in turism, capatand astfel experienta necesara sa pornesc acest proiect numit Avraam Travel.
Deci cu o experienta de aproape 20 de ani ca pelerin si 10 ani ca organizator de pelerinaje, am reusit sa calauzesc zeci de mii de pelerini in drumul lor spre mantuire.
Activitatea noastra in pelerinaje este de a impartasi pelerinilor care calatoresc alaturi de noi valorile nestramutate ale Bisericii Ortodoxe, de aceea cautam sa invatam pelerini cu bunele practici ale Bisericii noastre, sa fim calauze catre Hristos, Cel care ne invita pe fiecare pe calea mantuirii. In acest fel pasim impreuna pe locuri binecuvantate de Dumnezeu, printre culturi si civilizatii care impartasesc aceeasi credinta cu noi.
PELERINAJUL – Călătoria cu Dumnezeu
Pelerinajul religios este o constantă a umanității( P.F. Daniel ). El are motivații multiple și semnificații spirituale profunde când este trăit intens dar mai ales înțeles corect. Pelerinii sunt oameni care doresc să viziteze și să venereze locurile sfinte, mormintele si moaștele sfinților, icoane făcătoare de minuni sau locuri unde trăiesc duhovnici smeriți.
Motivele pentru care se face pelerinajul:

Pelerinajul este un act vizual al locurilor in care s-a arătat în lume iubirea și lucrarea minunată a lui Dumnezeu pentru oameni și prin oameni. Pelerinul vrea să atingă aceste locuri sau moaștele sfintilor, într-un mod deosebit de intens, pentru ca să-și intensifice credința și iubirea sa pentru Dumnezeu.
Pelerinajul se face pentru a intensifica rugăciunea și viața spirituală în general.
Pelerinajul este un act de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El,
Pelerinajul este un act de asceză sau nevoință și totodata o ofrandă de recunoștință.
Pelerinajul trebuie insotit de pocăință pentru păcate, fiind completat cu rugăciuni de iertare pentru mântuirea sufletului.
Pelerinajul trebuie sa cuprinda rugaciuni de slavire, de multumire dar si de a cere ajutorul lui Dumnezeu spre a realiza o lucrare importantă sau a primi vindecarea de o boală trupească sau sufletească.
Semnificațiile pelerinajului :
Pelerinajul – căutare și experiență a sensului sacru al existenței. În pelerinaj Dumnezeu și omul se caută reciproc și se întâlnesc în mod spontan și misterios. In acest sens, experiența lui Avraam a devenit o icoană spirituală a pelerinajului.

Avraam părăsește patria sa, Urul Caldeii, și pleacă departe, către o țară pe care Dumnezeu i-o promite, spre Canaan (Facere 12, 1-5).
Pelerinajul lui Avraam este răspunsul lui la chemarea lui Dumnezeu. Astfel, în pelerinaj se exprimă un apel al lui Dumnezeu care caută pe om și un răspuns al omului pentru a ajunge la un loc ales și binecuvântat de Dumnezeu. Legătura tainică dintre răspunsul omului la chemarea lui Dumnezeu și călătoria spre locul promis este credința.
În Canaan, Dumnezeu Se arată în chipul a trei oameni pelerini care vin la Avraam, la stejarul din Mamvri (cf. Facere 18, 1-8), și sunt primiți cu ospitalitate de acesta.
Astfel, Avraam – pelerinul, stabilit vremelnic în Canaan, devine deodată gazdă pentru Dumnezeu – Pelerinul. În cei trei pelerini de la Mamvri, tradiția creștină a contemplat prezența tainică a trei ființe cerești (trei îngeri sau Sfânta Treime).
Pelerinajul religios este o căutare în lumea aceasta a ceea ce nu este din lumea aceasta: ‘Impărăția lui Dumnezeu’ despre care Domnul nostru Iisus Hristos a spus: ‘Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu” (Matei 6, 33)
Pelerinajul are și un sens profetic, astfel ca aceste adunări de pelerini, care cântă credința sa, simbolizează adunarea multiplă a neamurilor , anunțată în ultimele capitole ale cărții lui Isaia și marile vedenii ale Apocalipsei.
De la Avraam încoace toți oamenii credinței sunt de altfel pelerini si vremelnici in lumea acesta, mergând către țara făgăduită, puțin câte puțin ei își dau seama că Hristos îi însoțește pe cale și îi invită in ,, Imparatia Cerurilor”

Pelerinajul – înnoire și îmbogățire a vieții spirituale

La locurile de pelerinaj vin oameni diferiți din regiuni sau țări diferite. Motivațiile și dorințele lor sunt diferite. Vârstele, starea socială, gradul de cultură, intensitatea credinței, sensibilitatea spirituală – toate sunt diferite. Această diversitate adunată laolaltă se vede mai ales la pelerinajele legate de hramurile sau sărbătorile sfinților ocrotitori sau patroni spirituali ai acestor locuri.
Locurile de pelerinaj atrag turistul și pelerinul, tânărul și bătrânul, omul sănătos și bolnavul, familiile și indivizii, evlaviosul și curiosul, cel ce face milostenie și hoțul de buzunare, cel ce caută de suflet și negustorul.
Natura însăși a pelerinajului face că diferențele sociale obișnuite să dispară, deoarece pelerinii, în marea lor diversitate, trăiesc experiența unui loc comun, bazat pe experiența unificatoare a pelerinajului
Pelerinajul este un prilej de împrospătare a vieții spirituale și de întărire a credinței
În experiența spirituală a pelerinajului, cei ce au credința mai slabă au prilejul să o întărească văzând credința mai puternică a altora; cei ce au radare mai puțină se întăresc văzând răbdarea altora; cei ce se roagă mai puțin și mai superficial se îmbogățesc și se înnoiesc din rugăciunea fierbinte a altora, a tuturor.
În pelerinaj suntem influențați de alții și influențăm pe alții prin felul nostru de a fi prezenți acolo. În pelerinaj Duhul Sfânt trezește în om o dorință mai mare de sfințenie, de înnoire a vieții.
Când pelerinajul este însoțit de rugăciuni, de priveghere, de spovedanie, de împărtășire euharistică, de convorbiri duhovnicești cu alți pelerini, el este un izvor de bucurie și pace interioară, un prilej de îmbogățire spirituală.
Pelerinii oferă bani sau daruri materiale bisericilor din locurile de pelerinaj, ca semn că primesc în schimb daruri spirituale, binecuvântări pentru viața și activitatea lor

Pelerinajul – eveniment misionar

Pacea și bucuria, lumina și sfințenia adunate în inimi prin pelerinaj la locurile sfinte sau în momentele sfinte ale celebrării liturgice sunt duse de pelerini în casele lor, în parohiile și mănăstirile lor, în societate. Astfel, pelerinii, purtători și martori ai Duhului lui Hristos în lume, devin misionari fără să fi pretins aceasta.
Pelerinii duc cu ei în lume ce-au primit din întâlnirea cu locurile sfinte, cu sfinții pe care îi cinstesc sau venerează. Catehezele făcute cu prilejul pelerinajului, privind viața sfinților și lucrarea lui Dumnezeu în viața oamenilor, sunt de mare importanță.
Rugăciunile pentru bolnavi (Sfântul Maslu), sfințirea apei, mărturisirea păcatelor și iertarea, rugăciunile și privegherile de noapte, cântările și rugăciunile în grup pe drum spre locurile sfinte și spre casă, cărțile și pliantele, icoanele, obiectele religioase, procesiunile și ceremoniile liturgice în aer liber – toate acestea fac din pelerinaj o lucrare misionară în care adevărul credinței se armonizează cu frumusețea celebrării pentru a exprima taina iubirii lui Dumnezeu pentru oameni și a iubirii oamenilor față de Dumnezeu.
Avem speranța că în fiecare pelerinaj, pelerinii trăiesc cu multă intensitate taina sfințirii timpului și bucuria întâlnirii cu Hristos și cu sfinții Lui
Pelerinajul sfințește timpul vieții pământene și îl deschide spre veșnicie!


1090

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul catalan - Barcelona
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Franta  |  Cehia  |  Malta  |  Italia  |  Austria  |  Spania  | 
Stiai ca?
Cele mai mari zece lacuri sunt: 1. Marea Caspica, Europa-Asia (suprafata 371 000 km2, adancime 1025 m) 2. Lacul Superior, America de Nord (suprafata 82 100 km2, adancime 406 m) 3. Victoria, Afri... Circa 10 % din totalul rezervelor de petrol de pe Glob se gasesc in Kuwait....
Dictionar turistic
Clasa economica - Economy class - Calitatea acestor servicii este de nivel mediu, cu pret redus si se aplica la biletele de avion si la camerele de hotel.
7 recomandari