Desi pare imposibil, probabil iti doresti sau iti vei dori sa te simti „ca acasa” in camera de camin sau in cea inchiriata, mai ales dupa ce vei reveni din vacanta, dupa examenele din primul semestru. Daca ai tai au insistat pe faptul ca vei ajunge sa regreti camera personala si sa ii duci zilnic dorul, demonstreaza-le ca esti indeajuns de creativ si de independent incat sa iti decorezi noul tau spatiu ca in reviste. Decorarea si amenajarea camerei pot reprezenta o provocare si e important sa ai viziune, caci poti realiza acest lucru chiar si cu bani putini.
A locui intr-o camera de camin in studentie are, desigur, multe avantaje si dezavantaje. Pe de-o parte, e mai putin costisitor, iar viata sociala e mult mai intensa si, cel mai probabil, vei locui foarte aproape de facultate. Printre dezavantaje se numara, cel mai adesea, aspectul camerei – unul anost, fara personalitate. In randurile de mai jos, venim cu cateva recomandari care iti vor fi utile daca stai la un camin de stat sau privat ori in chirie. Important e sa imprumuti spatiului din felul tau de a fi. În orice caz, nu vei reusi acest lucru fara sa acorzi atentie detaliilor.
Pereti personalizati
Cel mai probabil, nu vei avea voie sa bati cuie in perete, sa iti asezi tablouri, sa lipesti tapet sau sa zugravesti peretii altfel decat in alb. In plus, nici nu ar fi o idee prea buna sa faci astfel de schimbari, mai ales ca locuiesti acolo pentru o perioada limitata de timp si, la finalul anului scolar, va trebui sa impachetezi din nou totul pentru ca in toamna sa fii repartizat intr-un alt camin sau intr-o alta camera.
Mai ales daca esti atasat de prieteni si de familie, poti sa folosesti banda dublu adeziva pentru a face un colaj cu fotografii in dreptul patului tau. Pentru a personaliza cat mai mult peretele de langa tine, poti, in locul unui colaj, sa agati niste fotografii cu carlige pe o sfoara si sa iti asezi pe noptiera sau pe o etajera tablouri de mici dimensiuni cu familia sau persoana iubita.
Daca esti pasionat de un instrument muzical sau de un anumit obiect, de tipul palariilor, atunci poti sa incerci sa montezi aceste obiecte pe pereti, cu ajutorul unor benzi de montare. Nu uita de covoare, pentru ca o pardoseala goala se murdareste foarte usor si da impresia de spatiu nelocuit. Poti alege unul din lana, cu motive geometrice, care poate fi folosit timp de mai multi ani si adaptat mai multor stiluri. În plus, e o investitie importanta si, intr-o zi, cand te vei putea muta la casa ta, vei putea recicla o astfel de piesa.
Cutii de depozitare
Indiferent daca esti adeptul unui stil minimalist sau, dimpotriva, ai profilul unui adevarat colectionar si te atasezi repede de tot felul de acareturi, la camin vei avea nevoie de cutii de depozitare. Foloseste piesele de organizare si depozitare pe post de decoratiuni. Alege cosuri de depozitare si cutii in culori sau modele care iti plac si care se potrivesc cu restul camerei.
Nu uita sa valorifici orice coltisor liber, cum ar fi zona de sub pat, unde poti aseza cutii in care sa depui carti, borcane de zacusca si compoturi, cursuri pe care nu le mai folosesti. Daca nu mai ai destui bani, poti sa reciclezi cateva cutii de carton pe care sa lipesti hartie colorata si sa le accesorizezi dupa bunul plac. Poti sa iti iei si doua cosuri de rachita in care sa iti pui hainele murdare, sunt practice si dau un farmec aparte oricarei incaperi.
De asemenea, nu uita sa iti cumperi o lenjerie de pat care sa se potriveasca ansamblului, cateva perne si macar cate doua piese de vesela - doua cani, doua farfurii adanci. În camin, toata lumea ajunge sa cunoasca pe toata lumea si o cafea impreuna cu vecinul de palier poate fi preambulul unei prietenii care poate dura o viata.
Indiferent de ce alegi, nu face rabat de la calitate si fii convins ca „omul chiar ajunge sa sfinteasca locul”, chiar daca e vorba despre o simpla camera de camin.
Sursa foto: unsplash.com
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi