Protejarea casei si a familiei reprezinta una dintre grijile de zi cu zi ale fiecaruia dintre noi. Securitatea locuintei implica atat eliminarea pericolelor externe, dar si monitorizarea activitatii zilnice a celor dragi, mai ales daca avem in grija copii, bunici sau persoane bolnave. Cand ne referim la siguranta, ne gandim la supraveghere. Pana nu demult, acest termen era strain multora, avand in vedere ca achizitia unui sistem de supraveghere necesita o investitie substantiala. Insa, in prezent, piata abunda in camere ieftine care ofera caracteristici de baza importante ce pot asigura confortul vietii de zi cu zi.
Industria sistemelor de supraveghere a atins un nivel foarte inalt, tehnologia a avansat cu pasi mult prea repezi pentru posibilitatea utilizatorilor de a tine pasul cu ea. Ne afla deseori in situatia de a cumpara un produs de top pentru acel moment, urmand ca in cel mult un an sa constatam ca pentru acelasi pret putem cumpara un sistem mai performant. Cu toate acestea, investitia in camere de supraveghere se face tinand cont de mai multe aspecte, nu doar de imbunatatirea acestuia la cateva luni. Bugetul determina in principal dimensiunea sistemul video, numarul de camere supraveghere pe care le putem cumpara.
Interesant de retinut este ca investirea intr-o camera ieftina nu inseamna neaparat o durata scurta de functionare sau livrarea de performante slabe. Orice achizitie trebuie gandita cu atentie anterior, pentru a evita greseli intalnite des in randul consumatorilor. O camera supraveghere aleasa corect si, mai mult decat atat, pozitionata corect, poate face cat un intreg sistem de supraveghere.
Proprietarii de apartamente cauta solutii discrete pentru monitorizare, iar variantele sunt multiple. Majoritatea doresc evitarea completa a cablurilor, deoarece prezinta mai multe dezavantaje. In primul rand sunt inestetice, in al doilea rand implica costuri suplimentare si timp prelungit de punere in functiune. Presupune totodata apelarea la o firma specializata care sa faca conexiunile.
Apartamentele pot fi monitorizare cu mai multe tipuri de camere de supraveghere. Pentru cei mai conservatori, exista varianta clasica de camere HD analogice. Acestea se conecteaza la un DVR prin cablu coaxial, configurarea este directa, de indata ce camera este conectata la DVR obtineti imagine pe monitor. Nu prezinta risc de intarziere a fluxului video sau imagine sacadata. Totodata camerele pot fi vizualizate de utilizator direct pe telefonul mobil, prin aplicatia DVR-ului. Pentru interior veti avea nevoie de camere de tip dome, sunt micute, discrete si pot fi montate in colturile incaperii. Imaginea furnizata este continua, indiferent de momentul din zi, fiind prevazute cu leduri IR ce asigura iluminare inclusiv noaptea in intuneric total.
Necesarul instalarii unui astfel de kit de supraveghere implica atat camerele video, cat si DVR-ul. In plus veti avea nevoie si de cabluri, sursa de alimentare pentru camere, hard disk pentru DVR si conectica. Prin urmare, costurile unui sistem intreg vor creste in functie de echipamentele alese.
Pe de alta parte, in tendinte se afla o alta categorie de produse si aici ne referim la camere wireless. Acestea sunt niste camere IP, ce beneficiaza de IP propriu, putand fi accesate in internet fara niciun alt echipament suplimentar. Tot ce aveti nevoie este o conexiune la internet atat in locatia unde amplasati camera supraveghere, cat si pe dispozitivul de pe care o accesati, indiferent ca este vorba despre telefon, tableta sau calculator.
Sunt disponibile numeroase camere IP ieftine, in special wireless, care faciliteaza operarea si accesul indiferent de locul in care va aflati. O camera wireless nu necesita cablaj, trebuie doar alimentata. Conexiunea se realizeaza cel mai adesea in doar cativa pasi descrisi in brosura ce insoteste camera. De regula se scaneaza pe telefon codul QR aflat pe camera si se introduc cateva date solicitate in functie de model si producator. In cateva secunde obtineti imaginea camerei pe telefonul dumneavoastra. Camerele wireless de interior sunt, de obicei, robotizate, putand fi rotite din aplicatie atat in plan vertical, cat si in plan orizontal. Printre alte caracteristici utile se numara functia de audio bidirectional, slot pentru micro SD card, functie de detectie la miscare si vizibilitate pe timp de noapte.
Nu ezitati sa apelati la camere ieftine atunci cand sunteti in cautarea unei sistem de supraveghere a casei. In magazinul online www.1CCTV.ro veti gasi permanent stocuri mari de camere HD sau camere wireless, cu diferite caracteristici, de la cei mai renumiti producatori. Aici veti gasi solutia potrivita pentru orice proiect.
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi