Casa de vis este aceea pe care o construiești tu însuți. Trebuie doar să alegi locul ideal care te face să uiți de probleme, care te inspiră și reușește de fiecare dată să te surprindă cu ceva nou. E locul în care te regăsești, dar și locul în care mereu cauți ceea ce îți lipsește.
Acea casă e un refugiu în care nu există reguli și faci tot ceea ce îți dorești.
Poate fi undeva la munte sau poate chiar la marginea unui oraș aglomerat, lângă un lac sau într-o pădure...
Dar cum o construiești pentru a fi tot ceea ce ți-ai dorit?
Să fie simplu, dar semnificativ.
Este sfatul dat chiar de experți, fără aluzia ideii de rustic, ci cu strictă referire la confort. Adică, o casă din lemn este mult mai intimă, mai aproape de ideea de natură, dar în egală măsură, implică un efort logistic considerabil diminuat, precum și costuri reduse la îndemâna oricui.
Nimic nu este imposibil pentru cel care încearcă.
Încercarea de a-ți crea propria casă de vacanță îți asigură o investiție pe termen lung, iar dacă ea devine plan de acțiune, există o paletă largă de softuri specializate care să vină în ajutorul optimizării spațiului. Cu aceste softuri speciale generează detaliat elemente legate de necesarul de materiale, cât și dispunerea în spațiu al acestor materiale.
Accesibilitatea nu este un accesoriu, ci un trend social.
Acum este accesibil pentru orice casă ca sistemul de instalații să fie dotat cu sisteme de tip BMS, adică building management sistem, ce nu oferă doar o prelungire a potențialului de confort, ci și mai multă siguranță și o mai bună administrare a resurselor. Astfel, în momentele în care casa de vacanță nu este locuită, va trece într-un mod de consum minim controlat de la distanță.
Indiferent dacă te decizi să ai o centrală pe gaz sau electrică, acestea pot fi incluse cu ușurință în mecanismul de automatizare pentru control în bază de senzori. Consumul energetic va fi ușor controlat, iar cu doar un certificat energetic valabil pentru 10 ani, vei avea un diagnostic privind cheltuielile lunare de întreținere. Practic, printr-un asemenea certificat se elaborează date privind performanța energetică a casei, dar și recomandări pentru îmbunătățirea performanței energetice.
Orice dezavantaj are avantajul său.
Necesarul de apă este frecvent cea mai mare problemă cu care se confruntă casele de vacanțe din anumite zone. Totuși, dacă alegi casa să fie într-o zonă însorită și vă instalați panouri solare, acestea vor asigura aproape în totalitate necesarul de apă caldă menajeră în perioadele calde.
Iar dacă tot există anumite întrebări la care nu găsești răspunsul, arhitecții specializați, precum cei de la Reflexinc pot oferi proiectări direct în 3D, făcând simulări tocmai pentru rafinarea fiecărui aspect al unui proiect.
Tot ce mai rămâne să faceți este...să îți urmărești visurile!
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi