Cat costa o vacanta cu rulota in Romania

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cat costa o vacanta cu rulota in Romania


ROMANIA

O casa pe patru roti, caci asa este definita rulota, este vehiculul devenit tot mai popular si in Romania. Pasionatii de calatorii care vor sa scape de grija rezervarilor din timp la hotel sau de vacantele stabilite cu luni inainte au gasit solutia. Un sejur pe plaiurile mioritice presupune cazare si grija ca trebuie sa gasesti o camera disponibila pentru tine si cei cu care calatoresti. Odata plecat la drum cu o rulota, vei avea cazarea cu tine, un spatiu in care gasesti toate dotarile si utilitatile necesare.

In zonele turistice ale Romaniei, indeosebi la munte si pe litoral, exista campinguri special amenajate in care care ajung cei care detin o rulota. Tarifele variaza in functie de locatie, iar plata se face pe o zi. La fel se inchiriaza si rulotele, pe zi, indiferent de distanta si de numarul de kilometri parcursi.

Iata care sunt avantajele si dezavantajele unui concediu pe patru roti, ce aduce in plus fata de o camera la hotel sau la o pensiune, dar si ce buget trebuie sa aloci unui astfel de sejur cu rulota in Romania.

Fara rezervari, dar cu toate utilitatile unui spatiu de cazare

Daca alegi sa pleci la drum si sa-ti petreci vacanta intr-o rulota, trebuie sa stii ca vei avea toate dotarile si utilitatile pe care le gasesti intr-o o camera de hotel sau de pensiune. Unul dintre avantajele majore ale celor care aleg aceasta varianta este faptul ca te poti decide sa pleci astazi si maine poti porni deja la drum, fara grija ca nu ai facut din timp rezervari. Cazarea si lipsa camerelor disponibile nu va mai fi o problema. In plus, poti iesi mult mai ieftin. Pretul pentru inchirierea unei rulote este mai mic fata de costul unui spatiu de cazare.

O poti tracta cu masina personala. Atentie la instalatia electrica

Exista doua categorii de astfel de vehicule, autorulota, insa in acest caz costurile de achizitie sau de inchieriere sunt mai ridicate, si rulota. Pe cea din urma o poti tracta cu masina personala si nu ai nevoie decat de permis categoria B. Este necesar ca autoturismul tau sa fie dotat cu un carlig de tractare pentru a putea cupla rulota. In plus, instalatia electrica trebuie sa fie in stare perfecta de functionare, astfel incat cuplul cu rulota sa se faca in mod corespunzator. Verifica sa ai pozitii si stop pe frana functionale inainte de pleca la drum si asigura-te ca autoturismul tau nu are probleme tehnice. Ii poti face o revizie inainte si schimba consumabilele. Gasesti piese auto online pe Egarajul.ro, le poti comanda si inlocui pentru a avea siguranta ca nimic nu-ti poate strica buna dispozitie in vacanta. Atunci cand mergi sa inchiriezi rulota, pune toate intrebarile tehnice necesare pentru a nu avea surprize neplacute pe drum.

Bugetul alocat concediului tau ar putea scadea considerabil

Inchirierea unei rulote costa intre 50 si 150 de euro pe zi, in functie de dotarile pe care le are. La acest cost vei mai adauga plata in camping, care ajunge la aproximativ 90 de lei pe zi. Pentru acesti bani, primesti acces la apa si curent. Gasesti astfel de spatii special amenajate pe litoral, la Vadu, la Corbu si in Navodari, dar si la munte, in apropiere de Brasov. Si in judetul Buzau exista un camping, iar in zona sunt Vulcanii Noroiosi, o atractie turistica inedita pentru Romania. Va trebui sa mai scoti din buzunar bani pentru combustibil, iar la final sa tragi linie, in functie de numarul de zile de vacanta. Cu toate cheltuielile enumerate mai sus, poti stabili cat te costa un concediu cu rulota. Media ajunge la aproximativ 3.000 de lei, pentru cinci zile.

Sa calatoresti cu rulota inseamna libertate, spirit aventurier. Avantajul major vine atunci cand statiunile de la mare sunt pline de turisti, nu mai exista camere libere, dar tu nu ratezi niciodata petrecerile de pe plaja. Sau in momentele in care spatiile de cazare de la munte au grad de ocupare 100% si totusi nu vei sta acasa in weekend sau in urmatoarea minivacanta.

Sursa foto: pixabay.com


2983

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul catalan - Barcelona
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Belgia  |  Romania  |  Germania  |  Spania  |  Franta  |  Italia  | 
Stiai ca?
In fiecare minut, Pamantul este lovit de 6.000 de fulgere?... Plajele de nudisti pot fi periculoase pentru navele care circula in apropierea lor? Un iaht cu 60 de persoane la bord s-a rasturnat pe tarmul texan al Golfului Mexic dupa ce toti pasagerii s-au ingram...
Dictionar turistic
Turism cultural - Forma de turism specializata care valorifica obiectivele turistice de ordin cultural ale unui oras, zona sau tara; vacanta cu motivatie culturala.
7 recomandari