Ce faci când sufletul are nevoie de vacanță?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ce faci când sufletul are nevoie de vacanță?


ROMANIA

Fiecare persoană are nevoie de mișcare, de hrană proaspătă și sănătoasă, și de câteva zile de vacanță. Responsabilitatea ta este să ai grijă de sănătatea ta și asta o poți face și prin relaxare. Vacanța este la fel de importantă pentru a-ți menține starea de sănătate a organismului ca și mișcarea. Indiferent de vârsta pe care o ai, trebuie să-ți cultivi responsabilitatea, să știi cum să faci să te menții sănătos și să-ți atingi obiectivele.
Câteva zile de vacanță te ajută să uiți de stresul vieții de zi cu zi. Prin urmare, ai nevoie de odihnă, deconectare, de un concediu prin care să ai parte de o adevărată relaxare. Concediul poate dura una, doua sau trei săptămâni. Indiferent de perioadă, el îți oferă posibilitatea de a scăpa de rutina zilnică și de a elimina stările de anxietate și de stres.
Stresul este cel mai mare pericol pentru sănătate în secolul în care trăim. Statisticile arată că unul din patru oameni se simte stresat mai ales la locul de muncă. Neurologii sfătuiesc oamenii să reducă stresul, să meargă în vacanță măcar o dată pe an. Unii oameni spun că au nevoie de cel puțin o lună de vacanță.
Austriecii spun că le ajunge una sau două săptămâni de vacanță. Ei consideră că cel mai important concediu al anului trebuie să aibă până la trei săptămâni.
Un concediu este foarte important pentru că ajută la restabilirea stării de sănătate, la relaxare, reduce riscul de boli de inimă. Orice om are nevoie de o perioadă de odihnă pentru că în caz contrar poate suferi din cauza oboselii, de deficit de atenție sau scăderea memoriei. Cei care nu au cum să plece în vacanță trebuie să-și facă timp de relaxare în fiecare săptămână. Doar prin relaxare ei se pot recupera și pot avea o stare bună de sănătate. Scopul vacanței nu este în mod deosebit distracția, ci mai ales odihna și relaxarea.
Țara noastră este printre puținele din Europa unde poți merge și la munte și la mare. Sunt multe locuri de vizitat în România care au păstrat tradiția și obiceiurile, unde peisajele sunt atât de frumoase, încât orice drumeție poate reprezenta un act de cultură și o modalitate de a te deconecta. De exemplu la hotarul nordic al României se află Maramureșul, unde încă se păstrează obiceiurile, tradițiile și datinile neîntrecute în frumusețe.
Noi românii am moștenit această zestre din străbuni și ar trebui să facem totul să o transmitem de la o generație la alta. În orice anotimp al anului, țara noastră este minunată, ne putem bucura de o multitudine de obiective turistice, de natură, de festivaluri, etc. Trebuie doar să ne facem timp, să ne gândim unde vrem să ajungem, ce am vrea să vizităm și să alegem destinația.
Dacă alegi muntele, te poți bucura de comorile florei alpine, de peisajele de vis și de aerul curat care îți dă putere și sănătate. Dacă alegi marea, te poți bucura de apă, plajă, soare, de piscinele în aer liber, de multe distracții pe litoral. Ai încredere în instinctul tău, pentru că adevăratele stări și dorințe vin din interior, din instinct. Astfel poți da atenție la ce îți dorești, poți afla dacă ai o stare de calm sau de stres. Stările tale te pot ghida te pot ajuta ce să faci în orice situație.
Nu contează ce alegi, marea sau muntele, reducerea stresului este până la urmă o chestiune de mentalitate. Important este să ai o pauză de câteva zile pentru suflet și să te bucuri de locuri minunate. Fiecare zi de concediu trebuie să fie relaxantă și să se potrivească cu starea ta de spirit.
Concediul anual trebuie stabilit din timp, doar așa poți fi sigur că plătești mai puțin pentru masă și cazare. Toți oamenii ar trebui să-și respecte concediul, indiferent că sunt copii sau adulți, persoane care au sau nu serviciu. În acest fel oamenii pot scăpa de stres, iar un lucru este clar – stresul ne afectează pe toți, mai mult sau mai puțin. Reducerea stresului este importantă și funcționează în mod egal pentru toți oamenii.
Oamenilor le place foarte mult să călătorească. Acest lucru este arătat de numărul de călătorii pe care le fac în străinătate. În ultimii ani, mai mult ca niciodată, românii au preferat să-și facă concediul în străinătate. Specialiștii spun că multe din emisiile nocive la nivelul climei la nivel mondial sunt cauzate de turism. Ei spun despre călătoria cu avionul că este dăunătoare. Aproximativ trei sferturi din emisiile de gaze cu efect de seră din UE provin de la autoturisme, din transportul rutier. Autocarele și autobuzele sunt responsabile de 26% din emisiile de CO2. De asemenea, specialiștii recomandă oamenilor să călătorească mai mult cu trenul dacă distanța până la destinație este mai mică de 800 km. La aceste emisii se adaugă consumul de apă și de alte resurse.


531

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Saptamana culturii - Roma
In fiecare an orasul Roma organizeaza asa-numita "Saptamana a culturii" sau Settimana della Cultura,..
Stiai ca?
Pentru ca se ridica foarte greu, elefantii dorm adesea in picioare, lor le sunt suficiente 4 ore de somn; pasarile in majoritatea lor dorm in picioare; multe pasari dorm pe apa (lebede, gaste salbatic... Capitala Danemarcei, orasul Copenhaga, este renumit pentru frumusetea pozitiei sale, fiind supranumit si "Parisul nordului". Acesta este situat pe Insula Seelanda sau Sjaelland, iar zona sa ...
Dictionar turistic
Cura - In sens turistic reprezinta un ansamblu de mijloace, procedee si tehnici utilizate pentru tratamentul unei afectiuni acute sau cronice, intr-o perioada si intr-un loc anume.
7 recomandari