Ce poti face intr-un weekend in Iasi?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ce poti face intr-un weekend in Iasi?


IASI

Iasi este Capitala Moldovei sau orasul celor sapte dealuri, asa cum a fost supranumit, un centru universitar cu traditie, un loc incarcat de istorie, plin de verdeata si in care vei gasi o varietate de obiective turistice de vizitat. Daca te-ai decis sa mergi intr-un weekend la Iasi, trebuie sa stii exact cum sa-ti organizezi timpul, astfel incat sa nu iti scape nimic, de la plimbarile in Parcul Copou, pe langa Teiul lui Eminescu, pana la viata moderna a orasului si la zonele de promenada in care te vei simti ca-n Occident.

Viziteaza Palatul Culturii, edificiu simbol al orasului
Daca ajungi in Iasi, e obligatoriu sa vezi Palatul Culturii si sa te plimbi pe aleile care il imprejmuiesc. Pe o intindere destul de mare si cu scari in varful carora vei gasi o priveliste superba a orasului, cladirea impresionanta reuneste patru muzee, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei si Muzeul Stiintei si Tehnicii, dar si Turnul cu Ceas. Palatul Culturii s-a transformat intr-o veritabila atractie pentru turisti, din 2006, imediat dupa reinaugurare. S-au facut lucrari ample de restaurare ca intreaga constructie sa redevina edificiu simbol al Iasiului.
Daca esti pasionat de shopping, vis-a-vis gasesti un mare centru comercial, cu cafenele si alte spatii de relaxare, dar si cu ceva suveniruri specifice zonei.

Teiul lui Eminescu, Gradina Botanica, Parcul Copou
Parcul Copou este loc de traditie in Iasi, asta pentru ca gazduieste unul dintre obiectivele turistice ale orasului. Orice roman sau strain ce trece pragul Capitalei Moldovei va merge sa vada “Teiul lui Eminescu” din Copou. Arborele are peste 500 de ani, iar in fata este amplasat un bust al marelui poet roman, care si-a gasit inspiratia pe meleagurile moldovenesti in multe dintre scrierile sale. In plus, parcul Copou este plin de farmec si merita vazut indiferent de anotimp. Un loc incarcat de verdeata si de numeroase specii de plante si flori este si Gradina botanica din Iasi. Castanii sunt vedetele locului, iar o plimbare in sezonul cald sau toamna va fi perfecta pentru relaxare.

Cea mai frumoasa biblioteca din lume se afla la Iasi
Orasul celor sapte dealuri mai are o mare bogatie. Biblioteca din Iasi, a Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi”, a fost declarata recent drept una dintre cele mai frumoase din lume. Publicatia boredpanda.com a realizat un clasament in care Biblioteca din Iasi apare pe prima pozitie in topul celor mai frumoase 25 din intreaga lume. Iasiul concureaza la acest capitol cu biblioteci faimoase, precum cele din Rio de Janeiro sau mai aproape, din capitale europene ca Paris, Dublin si Praga. Cladirea dateaza de la finele secolului al XIX si este creatia unui mare arhitect elvetian, pe numele sau, Louis Blanc.

Incearca mancarea traditionala din zona Moldovei
Fie ca esti sau nu un impatimit al mancarurilor traditionale romanesti, trebuie sa incerci preparatele in stil moldovenesc. Vei manca la Iasi cele mai bune sarmale in frunza de varza, cu afumatura, gatite in vas de lut si o varza calita cu ciolan afumat care iti va rasfata papilele gustative. Poti incerca si borsul de cocos sau curcan, servit cu smantana si ardei iute sau deserturi precum galustele cu prune si papanasii cu dulceata. Gasesti o varietate de restaurante in Iasi, atat traditionale romanesti, cat si cu specific italienesc, libanez sau asiatic. Bucataria in Moldova este renumita pentru retetele specifice zonei, diferite fata de celelalte regiuni ale tarii.


Un weekend la Iasi este combinatia perfecta de relaxare, plimbari in natura, distractie si mancare buna. Odata ce calci pragul Capitalei Moldovei, vei simti o imbinare de istorie si modernitate, atat in cladiri, in zona noua a orasului, cat si in parcuri si in gradinile verzi pentru care Iasiul este renumit. Iar daca ai timp, poti vizita si teatrul “Vasile Alecsandri”. Ia-ti un bilet si intra intr-o sala care te va lasa fara cuvinte prin frumusetea ei. Si nu uita de “harbuz” in loc de “pepene” sau de “cofer”, pe post de “carafa”. Sunt doar cateva dintre regionalismele specifice Moldovei.

Sursa foto: pixabay.com


3584

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Italia  |  Ungaria  |  Spania  |  Turcia  |  Olanda  |  Austria  | 
Stiai ca?
Majoritatea recifelor de corali au intre 5000 si 10 000 de ani, insa cateva ar putea sa se fi dezvoltat chiar in urma cu 50 de milioane de ani. Coralii se dezvolta optim la tropice, intre 30 grad... Franta se mai numeste si "Tara vinurilor sau "Hexagonul"....
Dictionar turistic
Pax - Prescurtare folosita de agentiile de turism insemnand numar de turisti sau persoane. Ex: 10 Euro/noapte/pax = 10 Euro/noapte/persoana.
7 recomandari