Ce sa faci iarna intr-o vacanta la munte daca nu stii sa schiezi sau sa te dai cu placa

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ce sa faci iarna intr-o vacanta la munte daca nu stii sa schiezi sau sa te dai cu placa


Odată cu revenirea iernii în toată țara, tot mai mulți turiști români au început să caute oferte de cazare la munte, pentru a se bucura de ninsoare și de un peisaj desprins parcă din „Regatul Gheții”. Dacă și tu ești tentat să pleci la Sinaia, în Bucovina, Apuseni sau Maramureș, deși nu ești o fire sportivă, atunci poți începe să-ți faci rezervările. În cazul în care nu știi să schiezi și nici măcar nu ești curios să încerci o pereche de clăpari, iar placa de snowboard îți creează mai degrabă o stare de teamă decât dorința pentru un boost de adrenalină, aceste recomandări de petrecere a timpului liber te vor ajuta.

Dacă mai ai și posibilitate de cazare cu voucher de vacanta, atunci poți profita de zilele rămase din sezonul rece pentru a pleca către o stațiune montană, fără a mai ține evidența cheltuielilor. În orice caz, câteva zile la munte te vor ajuta să te relaxezi, departe de vacarmul orașului și de stresul de la job. Esențial este să ai un plan de la care să nu te abați, chiar dacă în unele zile vei vrea să stai efectiv în casă, sub plapumă, și să privești pe fereastră cum ninge.

Plimbări cu snowmobilul
Nu e necesar să fii pasionat de mașini, iar condusul să fie o pasiune. Cine nu a mai urcat până acum pe un snowmobil pierde o adevărată aventură, mai ales dacă iubește adrenalina, riscul (deși minim) și viteza! Unii consideră că un salt cu parașuta sau o plimbare mai lungă cu snowmobilul sunt echivalentul a zeci de ședințe de terapie. Așadar, dacă vrei să te detașezi de probleme, să traversezi în viteză întinderile imaculate și să te strecori printre brazi, atunci aceasta poate fi ceea ce cauți. Desigur, poți să ai și un partener cu tine, mai ales dacă nu vrei să trăiești toate aceste stări puternice de unul singur. Poți închiria unul din zonă, prețurile nu sunt exagerate, și ai siguranța că mașina are făcută revizia tehnică la zi și că gradul de siguranță e unul crescut. Deși unii se abat de la regulă, să ceri neapărat o cască de protecție pentru a te proteja.

Aventură pe… clasica săniuță
Dacă ești amator de senzații mai domoale, ești nostalgic după vremurile din copilărie și îți este frică de căzături, entorse, fracturi și julituri, atunci poți să te dai cu sania. Săniile sunt interzise pe pârtiile de schi și snowboard, însă există pârtii special amenajate, unde distracția poate continua chiar și noaptea. Și deși ai putea crede că doar în Alpi ai putea să duci această experiență la alt nivel, și România stă foarte bine la acest capitol, ba dimpotrivă, dă clasă. De exemplu, Vatra Dornei, un orășel din Bucovina, a găzduit de două ori Cupa Mondială de sanie pe pistă naturală pentru seniori. Concursul a avut loc pe pista „Bucovina”, situată în apropierea pârtiei „Veverița”, care are o lungime de 1.100 de metri și 13 viraje. Atunci când obosești, mai ales dacă nu sunt mulți turiști, deși probabilitatea este destul de mică, poți să alegi să ajungi la cabana situată la cea mai mare altitudine din zonă apelând la un telescaun, dacă facilitatea aceasta există, desigur. Pe lângă faptul că vei putea face cele mai „instagramabile” fotografii, te vei simți, fără doar și poate, la superlativ. Dacă vrei, poți urca cu ajutorul telescaunului și să cobori cu sania.

Dacă îți place să te plimbi și să simți tăria aerului de munte, atunci poți să faci drumeții pe potecile de munte. Nu e neapărat nevoie să te încumeți la un traseu dificil, poți să mergi până la o cabană care nu e situată la o altitudine mare și are drumul marcat corespunzător. Ai nevoie de echipament sportiv, termoizolant, eventual un polar și o geacă căptușită, căciulă, mănuși și bețe de trekking. Desigur, te vei simți mult mai bine, mai ales că astfel de activitate reprezintă un exercițiu cardio în adevăratul sens al cuvântului.

Indiferent de alegere, nu rata ultima perioadă de iarnă din acest an și bucură-te de o vacanță la munte în care să-ți încarci bateriile!

Sursă foto: unsplash.com


1558

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Stiai ca?
In Romania se afla un cimitir atipic – Cimitirul Vesel din Sapanta. Cimitirul Vesel din Sapanta, judetul Maramures, este unic in lume, ineditul sau fiind dat este diferentierea fata de cultura po... Mai mult de 10.000 de pasari mor in fiecare an strivindu-se de geamurile cladirilor?...
Dictionar turistic
Ghid - Persoana care conduce si indruma un grup de turisti, un grup de vizitatori ai unei expozitii etc, dandu-le explicatiile necesare.
7 recomandari