Ce trebuie sa contina bagajul pentru plecarea pe munte din vara aceasta

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ce trebuie sa contina bagajul pentru plecarea pe munte din vara aceasta


Plecarea pe munte implica foarte multe activitati: de la gasirea echipamentului potrivit pana la alegerea accesoriilor indispensabile intr-o drumetie si alimentele si bauturile care fac drumetia sa fie mult mai placuta si mai confortabila. Indiferent de cate zile pleci intr-o astfel de aventura, este bine sa tii cont de cateva lucruri pe care orice cercetas trebuie sa le tina in rucsac.

Top 10 lucruri pe care orice aventurier trebuie sa le aiba in bagaj

Pentru a nu cara lucruri inutile si prea multe cu tine, lista de mai jos te va ajuta sa ai in vedere punctele esentiale pentru o astfel de drumetie:

1.Daca pleci intr-un loc necunoscut tie, este bine sa ai cu tine o harta amanuntita, cu toate zonele cu riscuri de accidentare, traseele si drumurile posibile pe care poti porni la drum.
2.In cazul in care te aventurezi intr-o zona montana periculoasa, este indicat sa ai cu tine un echipament de urcare pe munte si de escaladat anumite obstacole.
3.Asigura-te ca ai in rucsac haine groase, intrucat pe munte este mult mai frig, vantul mai aprig, iar unele zone mai umede. Daca iti doresti sa innoptezi pe munte, este bine sa ai cu tine haine groase, ciorapi din lana, caciula, geaca impermeabila si un echipament termic. Evita sa pui haine inutile pentru o astfel de drumetie. Numara zilele cat vei fi plecat si adapteaza tinutele, in functie de vreme.
4.Evita sa pui cosmetice multe. Cel mai bine este sa pui cosmeticele in recipiente mici, care sa nu iti ocupe mult spatiu si sa fie usor de carat. Strictul necesar il reprezinta: pasta de dinti, un mic sapun, gel dezinfectant si sampon.
5.Nu pune mai mult de doua perechi de incaltaminte. Este lesne de inteles ca pentru catararea pe munte ai nevoie de o incaltaminte adecvata solului. Asigura-te ca incaltamintea este impermeabila, rezistenta, usoara si confortabila. O a doua pereche ar putea fi adidasii sau sandale de munte. Intrucat trebuie sa lasi piciorul sa respire, indicat este, ca la un popas, sa iti schimbi incaltamintea si sa ii oferi mai mult spatiu.
6.Pentru siguranta, este indicat sa ai cu tine o trusa de prim ajutor. In trusa de prim ajutor, pe langa medicamentele si unguentele specifice unei astfel de plecari, este bine sa ai cu tine cateva bandaje, plasturi pentru micile accidente.
7.Ia cu tine cateva suplimente care sa iti dea energie. Sunt foarte multe persoane care nu sunt obisnuite cu astfel de drumuri abrupte si au nevoie de un mic boom de energie din suplimente alimentare. Poti lua cu tine batoane energizante si batoane proteice, suplimente pentru energie, capsule de cafea, vitamine, pulberi cu carbohidrati etc. In afara de fructe si alimente sanatoase, orice care iti da energie este recomandat sa ai cu tine.
8.Achizitioneaza-ti un set de accesorii pentru drumetii: bidoane pentru apa, tacamuri, cani termos, izoprene, scuane pliabile, palarii si alte lucruri minore, dar care iti fac aventura mai confortabila.
9.Echipeaza-ti rucsacul cu gadgeturi care te ajuta sa ai o vacanta frumoasa si in poze. Cele mai uzuale lucruri pe care le poti lua, pot fi aparatul foto, telefon, baterie externa, incarcatoare.
10.Ia tu tine o pelerina de ploaie, care sa te fereasca de intemperii. Se intampla adesea ca pe munte sa se iveasca o ploaie rece, care tine doar cateva minute dar care te uda din cap pana in picioare. Evita umbrele de ploaie, intrucat sunt dificile de carat si nu sunt rezistente.

Pe langa lucrurile pe care trebuie sa le contina orice rucsac de munte, trebuie sa fii atent si la calitatea acestora. Pentru rucsac este de preferat sa folosesti o geanta de voiaj speciala pentru astfel de drumetii, rezistenta, cu suficiente buzunare pentru toate lucrurile pe care le vei lua cu tine si care sa iti sustina spatele. Toate acestea fiind spuse, fa-ti bagajul si drumul te asteapta in cele mai bune conditii si cu cele mai frumoase aventuri.


723

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Roma vazuta cu gust
Evenimentul "Roma vazuta cu gust" reprezinta o initiativa speciala a Primariei, care pe tot parcursu..
Marea Britanie  |  Olanda  |  Cehia  |  Grecia  |  Italia  |  Turcia  | 
Stiai ca?
Taiwan si Luxemburg sunt singurele tari din lume in care numarul telefoanelor mobile il depaseste pe cel al locuitorilor?... In Suedia traiesc cele mai multe persoane cu varsta mai mare de 80 ani? La polul opus, Turcia are cea mai tanara populatie, urmata apoi de Romania. ...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari