Cele mai impresionante ziduri din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai impresionante ziduri din lume


JERUSALEM

Zidurile au fost construite inca din vremuri antice pentru a marca granitele, pentru a tine inamicii la distanta sau pentru a tine oamenii inauntru. Recent, scopul lor este de a servi ca memorial sau ca structura de arta.

Zidul Ston, Croatia



Ston reprezinta o serie de ziduri defensive aflate in peninsula Peljesac, in sudul Croatiei. In cel mai jos punct al insulei, chiar inainte de a se uni cu pamantul, a fost construit un zid care leaga orasele Ston si Mali Ston. Cu o distanta de 5.5 km, zidul a fost gata in secolul XV si are 40 turnuri si 5 fortarete. Scopul zidului era ca a doua linie defensiva pentru Dubrovnik si pentru a proteja minele de sare care au contribuit la bogatia orasului. Ston este al doilea cel mai mare zid din Europa.

Memorialul Veteranilor din Vietnam, Washington



Memorialul Veteranilor din Vietnam se afla in Washington D.C. Si este considerat cel mai miscator tribut din oras. Memorialul Veteranilor din Vietnam a fost ridicat in cinstea celor care au murit, au disparut sau a soldatilor care s-au sacrificat in razboiul din Vietnam. Punctul de atractie al zidului creat de Maya Lin este formant din 2 blocuri de granit negru, unde sunt inscriptionate numele a 58.256 soldati.

Zidul din Troia, Turcia



Troia este un oras legendar aflat in nord-vestul Turciei si a devenit celebru datorita lui Homer si a poemului epic Iliada. Conform poeziei, aici a avut loc razboiul troian. Situl arheologic contine numeroase ruine, iar o parte din zidurile construite inainte de secolul XIII I.Hr sunt inca vizibile si azi. Orasul Troia este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Turcia.

Zidul lui Hadrian, Anglia



Zidul lui Hadrian a fost construit de romani pentru a-si proteja colonia Britannia de triburile din Scotia. Zidul se intinde pe o distanta de 117 km si face legatura intre nordul Angliei, de la Marea Irlandeza pana la Marea Nordului. Constructia zidului a inceput in anul 122 d.Hr, dupa vizita imparatului Hadrian si a fost terminat in doar 6 ani. Desi doar o parte din zid mai este vizibila astazi, Zidul lui Hadrian se numara printre atractiile de top din Anglia.

Zidul Berlinului, Germania



Constructia zidului Berlinului a inceput in 1961, ca o masura disperata, dar eficienta de a impiedica locuitorii din Germania de Est sa ajunga in orasul de Vest. In acele vremuri, partea estica era controlata de sovieti, pe cand cea vestica de americani, britanici si francezi. De-a lungul existentei zidului, peste 5.000 de oameni au incercat sa evadeze, aproximativ 200 pierzandu-si viata. In 1989, Cortina de Fier a cazut, iar oamenii au inceput sa darame zidul. In prezent, ramasite ale zidului Berlinului se afla pe Bernauer Strasse si in fata Neiderkirchnerstrasse, Parlamentul Berlinului.

Marele Zimbabwe



Marele Zimbabwe este un complex de ruine din piatra, raspandite prin Zimbabwe. Cuvantul “Mare” deosebeste situl de multe alte ruine micute, cunoscut sub numele de Zimbabwes. Situl a fost ridicat de poporul Bantu, iar constructia sa a inceput in secolul XI si a durat 300 ani. La momentul de glorie, se crede ca orasul adapostea peste 18.000 de locuitori. Zidurile Marelui Zimbabwe ajung pana la 11 metri inaltime si se intind pe o suprafata de 250 metri.

Sacsayhuamán, Peru



Sacsayhuamán este un complex de ziduri situat deasupra orasului Cusco, din Peru. Orasul imperial Cusco a fost construit sub forma unei pume, animal ce simbolizeaza dinastia Inca. Burta pumei reprezenta piata centrala, raul Tullumayo forma spinarea, iar dealul Sacsayhuamán era capul. Aici exista 3 ziduri paralele, construite la nivele diferite din pietre enorme de calcar. Zidurile in zig-zag sunt considerate a fi dintii pumei.

Cel mai inalt zid are 8.5 metri si cantareste in jur de 140 tone. Zidul este construit in asa fel incat nici o foaie de hartie nu poate trece printe pietre. Aceasta precizie, combinata cu forma variata a pietrelor si felul in care este inclinat zidul, se crede ca a ajutat ruinele sa supravietuiasca cutremurului devastator din Cusco.

Zidurile Babilonului, Irak



Zidurile din Babilon, capitala anticei Mesopotamia, au facut parte din primele Minuni ale Lumii mentionate de poetul grec, Antipater din Sidon. O alta versiune antica a celor 7 Minuni ale Lumii includea si Poarta Ishtar. Construita in jurul anului 575 I.Hr, a facut parte din faimoasele Ziduri ale Babilonului.

Atat poarta, cat si zidurile au fost construite din placi lucioase albastre, decorate cu dragoni si zimbrii. In 1983, Saddam Hussein a inceput restaurarea vechilor ruine, dar si a unei noi constructii. Daca nu vreti sa vizitati Irak, dar v-ar placea sa vedeti Zidurile Babilonului, Muzeul Pergamon din Berlin contine reconstructia Portii Ishtar, realizata partial din material excavat de la cea originala.

Zidul Plangerii, Ierusalim



Zidul Plangerii este una dintre cele mai importante si vizitate atractii turistice din Ierusalim. Situat in partea de vest a orasului, la marginea Muntelui Templului, Zidul Plangerii este unul dintre cele mai sfinte locuri pentru evrei, deoarece este ultima ramasita din templul construit initial de regele Solomon si ulterior reconstruit de Irod.

Credinciosii vin aici in numar mare, atat ziua, cat si seara, ca sa se roage. Ei aduc la Zidul Plangerii biletele pe care au scris cele mai arzatoare dorinte, alaturi de o rugaciune. Biletele sunt introduce in crapaturile zidului. Femeile se roaga in partea dreapta, iar barbatii in partea stanga. Toti credinciosii trebuie sa se imbrace modest si sa aiba capul acoperit.

Marele Zid Chinezesc, China



Marele Zid Chinezesc reprezinta o serie de ziduri, a caror constructie a incepul in secolul 7 I.HR si a durat pana in secolul XVII. Intreaga lungime a zidului este de 6.350 km, zidul principal avand 2.400 km lungime. Lasat in paragina, Marele Zid Chinezesc a fost luat sub protectie guvernamentala din 1952, fiind declarat monument istoric al Chinei. Cu toate astea, numai o mica portiune din zid a fost reabilitata si este accesibila turistilor.

Sursa articol


6793

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Targul de Carte de la Madrid (Feria del Libro de Madrid)
Feria del Libro (Targul de Carte de la Madrid) este un eveniment cultural ce are loc anual, la sfar..
Stiai ca?
In Indonezia se gasesc cele mai multe specii de mamifere din lume, dar si cele mai multe specii de mamifere pe cale de disparitie?... Multe dintre cele mai faimoase si mai scumpe picturi ale lumii apartin pictorilor renascentisti italieni: Michelangelo, Leonardo da Vinci, Boticelli si Rafael. Monalisa lui Leonardo de Vinci (Muzeu...
Dictionar turistic
Talon de imbarcare - Document eliberat calatorilor ce se deplaseaza pe cale aeriana sau maritima, pentru a fi prezentat la cerere sau care certifica existenta biletului sau permite controlul trecerii lor prin diversele servicii ale aeroportului sau ale portului de imbarcare.
7 recomandari