Recolta de spaghete
Pe 1 aprilie 1957, in cadrul unui buletin de stiri al postului BBC a fost dat un reportaj despre fermierii elvetieni care culegeau spaghete din copaci. Poza falsa a fost doar o gluma, dar telespectatorii au sunat rapid la postul de televiziune pentru a afla cum pot face sa le creasca spaghete in copaci. In loc sa recunoasca ca a fost o farsa de 1 aprilie, BBC le-a transmis: “puneti cateva spaghete intr-un ghiveci cu sos de rosii”.
Richard Nixon, din nou presedinte
In 1992, emisiunea americana “Talk of the Nation” si-a convins ascultatorii ca fostul presedinte Richard Nixon planuieste sa candideze din nou. Dupa anuntul candidaturii, postul a dat un discurs de al lui Nixon, vocea apartinundu-i, de fapt, impresionistului Rich Little. Sloganul campaniei era: “Nu am facut nimic rau si nu o voi face din nou”. Postul de radio a fost asaltat de telefoanele ascultatorilor nervosi din cauza falsei candidaturi.
Pinguinii zburatori
In 2008, BBC a difuzat un documentar prin care anuntau ca a fost descoperita o colonie de pinguini zburatori care migrau anual spre padurile amazoniene.
Extraterestrii in Londra
Pe 31 martie 1989, deasupra Londrei zbura o nava spatiala, sub forma unei farfurioare. Ciudatul avion a aterizat la periferia Londrei, unde cativa trecatori s-au adunat in jurul navei pentru a fi partasi la primul contact cu extraterestrii. Un politist, prezent la fata locului, a lovit farfuria spatiala cu un bat, insa a rupt-o la fuga cand a vazut ca usa navei s-a deschis. O fiinta imbracata intr-un costum argintiu a iesit din nava. Surpriza a fost de proportii cand s-a descoperit ca era vorba de Richard Branson, proprietarul companiei Virgin Records. Initial, nava spatiala trebuia sa aterizeze pe 1 aprilie in Hyde Park.
Farsa YouTube
Pe 1 aprilie 2008, YouTube le-a pregatit o surpriza utilizatorilor sai. Indiferent de clipul pe care vroiau sa il urmareasca, toti utilizatorii ajungeau la clipul lui Rick Astley “Never gonna give you up”.
Burgerul Whopper
Pe 1 aprilie 1998, ziarul american USA Today a avut o pagina de reclama dedicata companiei de fast food Burger King, care anunta aparitia unui nou sandwich, The Left Handed Whopper. In reclama se mentiona ca toate ingredientele din burger erau preparate de oameni care aveau doar mana stanga. In urmatoarea zi, Burger King a dat un comunicat de presa prin care confirma ca The Left Handed Whooper este o farsa. Numerosi americani au cerut la Burger King doar sandwich-uri facute de angajati cu ambele maini.
Eruptia vulcanului
Cetatenii orasului Sitka din Alaska au avut parte de o trezire alarmanta in dimineata zilei de 1 aprilie 1974. Vulcanul muntelui Edgecumbe a inceput sa scoate fum negru, semn ca se pregatea sa erupa. Locuitorii alergau ingroziti pe strazi, speriati ca isi vor pierde casele si viata. In scurt timp insa s-a aflat ca un notoriu fan al farselor, pe nume Porky Bickar, a dus pe varful muntelui sute de cauciucuri si le-a dat foc, creand impresia unei eruptii vulcanice.
Sase ani mai tarziu, cand muntele St. Helens chiar a erupt, localnicii l-au contactat pe Porky Bickar spunandu-i ca a mers prea departe cu farsele sale.
Dieta cu apa de la robinet
In 2004, show-ul matinal britanic GMTV a difuzat un reportaj care anunta ca Yorkshire Water, o companie locala, instala in casele oamenilor un al treilea robinet pentru a renunta la dieta cu apa de la robinet. Din reportaj reiesea ca dieta dadea deja rezultate spectaculoase. Din pacate, peste 10.000 de oameni au sunat la companie, dornici sa li se instaleze al treilea robinet.
Big Ben digital
In 1980, postul britanic BBC a anuntat pe 1 aprilie ca simbolul orasului Londra, legendarul ceas Big Ben va trece la afisaj digital. Mii de englezi furiosi au scris Parlamentului scrisori de protest.
Clopotul Taco Bell
Pe 1 aprilie 1996, ziarul New York Times, USA Today, Washington Post si alte 3 publicatii importante au anuntat vanzarea istoricului Clopot Liberty (Liberty Bell este unul dintre simbolurile de referinta ale independentei Statelor Unite. Aflat în Philadelphia, Pennsylvania, se crede că a fost tras pentru a marca citirea in public a Declaratiei de Independenta la 8 iulie 1776). Cumparatorul era Taco Bell, unul dintre principalele lanturi de fast food din America. Stirea anunta ca Liberty Bell va fi mutat in Irvine, California, pentru a putea fi admirat de cat mai multi americani.
Mii de cetateni socati au asaltat cu telefoane Taco Bell si National Park Service. La scurt timp, s-a anuntat ca Taco Bell a facut o farsa de 1 aprilie, iar in 2 zile, vanzarile au crescut cu 1.1 milioane $.
Sursa articol