Rafinamentul unor preparate culinare delicioase va fi pus intotdeauna in evidenta de ambianta stilata a unui restaurant bun, indiferent ca se afla la inaltime, ca restaurantul Eagle’s Eye sau in aer liber, asa cum este cazul localului Huka Lodge Dining.
Cele mai romantice restaurante din lume mizeaza pe ambianta intima, pe decorul senzational si pe experienta unor bucatari calificati, pentru a-i cuceri pe indragostiti. Pretul unei astfel de cine este insa pe masura si niciodata nu scade sub 100 euro.
Restaurantul Le Tobsil, aflat in orasul marocan Maraches, se numara printre cele mai romantice restaurante din lume. Ambianta seducatoare este asigurata de melodiile lente si de mesele acoperite de petale de trandafiri, discret luminate de lumanari. Pe langa atmofera calma, relaxanta, restaurantul Le Tobsil mizeaza si pe un meniu delicios, unul dintre cele mai elaborate din cetatea Marocului.Preparatele suculente, aromate cu condimente orientale, savuroase, ii incanta pe indragostitii care aleg sa isi petreaca seara aici.
Puiul copt incet, cu ceapa si rosii proaspete, servit alaturi de clatite facute cu faina din porumb, pulpa de miel gatita cu ras al-hanout (o combinatie desavarsita de mirodenii precum cardamom si nucsoara) si acoperita de sos de scortisoara sunt doar feluri de bucate propuse de romanticul restaurant marocan. Cele 50 de mese ale restaurantului sunt asezate in aer liber, intr-o gradina, iar cea mai cautata dintre ele, masa numarul 9, ofera cea mai buna priveliste asupra intregului ansamblu.
Un alt restaurant cochet, amenajat in aer liber, este Sugar Mill, aflat in Tortola, capitala Insulelor Virgine Britanice.
Deschis in mijlocul ruinelor unei foste mori de vant din secolul al XVII-lea, Sugar Mill a pastrat o parte din caracteristicile fostei cladiri, cum ar fi peretii din caramida si acoperisul format din barne de lemn masiv, pe care le-a infrumusetat cu tablouri, spoturi si lumanari strategic puse in boluri din sticla, pe fiecare masa.
Proprietarii, Jeff si Jinx Morgan, doi scriitori cu experienta in domeniul alimentar, au compus un meniu format in exclusivitate din bunatati caraibiene, din care nu lipsesc crevetii, rosiile morello, carnea de porc presarata cu condimente thailandeze si trufele albe.
Pentru o experienta gastronomica la... inaltime, mergeti cu incredere in restaurantul Eagle’s Eye, din Columbia Britanica, in Canada. Localul se afla la o altitudine de peste 2.500 metri si asigura clientilor o vedere coplesitoare asupra Muntilor Stancosi.
Dupa un drum de 15 minute cu gondola, musafirii ajung la restaurant si se pot delecta cu specialitatile canadiene servite aici: somon gatit in stil traditional, “ficat de rata Quebec”, “friptura de vaca Alberta” sau “bizon Muntii Stancosi”.
Atmosfera ametitoare dominata de piscurile inzapezite nu a fost trecuta cu vederea, fiind pusa in valoare de interiorul special conceput in acest sens. Geamurile foarte mari asigura o vizibilitate excelenta, iar lemnul de culoarea mierii si piatra masiva subliniaza puritatea absoluta a peisajului montan.
Intr-un oras in care peisajele sublime sunt la fel de des intalnite precum banii si constituie un etalon al spectacolului, restaurantul Atlas Club Nautika, din Dubrovnik, in Croatia, pretinde ca asigura cea mai valoroasa panorama.Centrul vechi al orasului, cu strazile sale medievale, desprins dintr-o alta epoca, poate fi admirat cel mai bine de pe terasele restaurantului croat. Meniul localului Atlas Club Nautika se bazeaza pe fructe de mare si peste, iar cele mai apreciate de turisti sunt medalioanele de crab gatite in stil Korčula, asezonate cu ulei de masline si otet balsamic sau bibanul servit cu sos din cerneala de calamar.
Daca preferati atmosfera stilata, specifica unui restaurant londonez, cu siguranta ca veti fi cucerit de Huka Lodge Dining, un local deschis in Insula de Nord, din Noua Zeelanda.
Restaurantul nu va ofera doar ambianta romantica si o masa cu bun gust decorata, unde sa puteti degusta cele mai apetisante feluri de mancare, ci pune la dispozitia oaspetilor sai o crama de vinuri, o intreaga terasa, o camera plina de trofee vanatoresti si chiar un veritabil colt de natura, cu un rau adevarat.
Principala atractie a acestui inedit restaurant este posibilitatea de a alege locul in care doresti sa servesti masa, avand la dispozitie o suprafata intinsa pe nu mai putin de 4.000 de metri patrati, intr-o zona dominata de vegetatie luxurianta. Meniul format din cinci feluri se schimba in fiecare seara, contribuind la farmecul localului Huka Lodge Dining. Cele mai comandate preparate sunt cele pe baza de vanat, servit cu crusta de miere sau pulpele de miel asezonate cu dovleac copt.
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi