City-break in Bucuresti. De ce nu, chiar si pentru un bucurestean?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

City-break in Bucuresti. De ce nu, chiar si pentru un bucurestean?


Chiar si atunci cand toamna isi intra pe deplin in drepturi, nu inseamna ca o escapada de weekend sau un city-break undeva aproape nu ar fi binevenite!

Atunci cand spunem city-break, ne gandim, in general, la capitalele din vestul Europei sau la destinatii cu notorietate, insa de ce nu ai planifica un city-break chiar la tine in tara sau chiar la tine in oras?

Atunci cand traficul se potoleste si vuietul cotidian se calmeaza, este momentul perfect pentru a descoperi ori redescoperi strazi pline de farmec, cartiere pline de istorie sau mici parculete pline de liniste. Iar Bucurestiul este unul din acele orase cu viata dubla, din timpul zilelor de lucru si de sfarsit de saptamana.

Exista o multime de locuri si obiective incarcate de istorie si farmec, care abia asteapta sa fie descoperite. Oare cati sunt cei care cunosc arhitectura si istoria Casei Poporului, Centrul Vechi, boema Gradina Cismigiu, Calea Victoriei si povestile sale de odinioara sau Parcul Herastrau? Un weekend nu este suficient pentru a descoperi si redescoperi aceste frumoase obiective.

Pentru a gusta totul din plin, un prim sfat ar fi sa renunti la autoturism si sa alegi mijloace de transport mai potrivite pentru un city tour de weekend: o trotineta electrica sau o bicicleta, electrica sau nu.

Obiectivele nelipsite pe lista oricarui turist sosit in Bucuresti
Casa Poporului - una dintre cladirile simbol ale Bucurestiului, este obiectivul turistic din Romania, poate cel mai cunoscut la nivel international. Ca si dimensiune, cladirea este a doua din lume ca marime, dupa Pentagon. La exterior are 270 m lungime si 245 m latime. Daca nu ai rabdare sa stai la rand pentru a vizita interiorul, “un ocol” al acesteia este demn de luat in considerare. Ideal ar fi sa te “aventurezi” in jurul ei cu o trotineta electrica. Pe langa faptul ca nu vei obosi prea tare, vei reusi sa admiri arhitectura intregii cladiri structurata pe 6 niveluri cu diverse basoreliefuri si “dantelarie” din piatra si ciment.
Daca vei ajunge mai spre seara, sa nu iti para rau! Cladirea este iluminata, iar fotografiile pe care le vei realiza, atat cu Casa Poporului, cat si cu strazile din imprejurimi, pot concura cu succes ilustratele postale.

Parcul Herastrau - situat in zona de nord a capitalei, este una dintre zonele preferate ale bucurestenilor pentru a se relaxa in weekend sau la ceas de seara. Este dispus pe aproximativ 110 hectare, dintre care 74 sunt acoperite de lacul Herastrau. Numeroasele sale alei te poarta pe sub bolti de trandafi, prin gradini japoneze, pe langa salcii pletoase sau la umbra teilor, artarilor, frasinilor care iti incanta privirea cu o feerie de culori de toamna.

Amprenta vremurilor demult apuse o regasesti admirand statuetele de la inceput de secol XX – “Nimfa adormita”- 1906 si “Hercule doborand centaurul”-1925.

Pentru ca vizita prin Herastrau sa fie completa, poti sa faci si o plimbare cu vaporasul sau cu hidrobicicleta pe lac.

Si daca tot esti in aceasta zona, nu ezita sa vizitezi Arcul de Triumf, este chiar langa parc. Nu vei regreta!

Centrul Vechi este zona cea mai incarcata de istorie. Centrul vechi este un adevarat labirint de stradute pe care poti descoperi cladiri vechi de peste un secol, faimoasele locuri prin care au poposit targovetii si negustorii despre care citeam in cartile de istorie. Boemele si celebrele strazi: Smardan, Selari, Gabroveni, Lipscani gazduiesc si acum vechi case domnesti, adevarate bijuterii, franturi de arhitectura din secolul trecut. Tot aici, nu rata Caru’ cu Bere, Biserica Stavropoleos, Palatul Voievodal, Curtea Veche sau impozanta cladire a Bancii Nationale a Romaniei.

Gradina Cismigiu – oaza de liniste si de verdeata din centrul capitalei este un monument istoric amenajat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Multitudinea de magnolii si trandafiri iti vor bucura privirile, iar platanii sau frasinii batrani te vor face sa mai zabovesti putin prin ea. Mergand la pas, vei descoperi minunatul Lac Cismigiu, Zona sahistilor, Foisorul Fanfarei, Izvorul lui Eminescu, Gradina cu trandafiri agatatori sau Rondul Roman, toate conferind un farmec aparte acestui loc.

Calea Victoriei, a avut, inca din 1682 cand a fost proiectata, rolul arterei principale a orasului. O plimbare pe Calea Victoriei, admirand vechile cladiri nu face altceva decat sa te poarte in trecut. Cladirile simbol: Palatul Cantacuzino, Palatul CEC, Casa Capsa, Cercul Militar sau cladirea Teatrului Odeon, inca sunt surse de inspiratie pentru arhitecti, designeri, fotografi sau poeti.

Fostul Pod al Mogosoaei, asa cum s-a numit la inceput Calea Victoriei, trebuie descoperit si redescoprit. Este o pagina de istorie, fiind una dintre strazile cele mai prezente in operele lui Caragiale, si nu numai. Istoria Bucurestiului este strans intrepatrunsa cu istoria Caii Victoriei.

Vizitarea tuturor acestor obiective poate fi destul de obositoare, iar un city-break trebuie sa insemne istorie, cultura, relaxare si placerea descoperirilor.

Pentru a “acumula” cat mai multe informatii si amintiri intr-un timp atat de scurt, o trotineta electrica se poate dovedi modul de deplasare cel mai placut. Inokim Mini 2 poate fi alegerea perfecta pentru o doamna sau domnisoara. Usoara, pliabila, sigura, confortabila, are designul modern ce o face sa fie foarte “cool”.

Cu Mini 2 poti acoperi pana la 23 de km de strazi si alei, suficienti pentru a atinge o mare parte din obiectivele propuse. Iar daca stai la o cafea, se poate incarca rapid pentru o noua tura prin oras. Cu o viteza maxima de 25 km/h, Mini 2 este perfecta pentru explorarea noilor destinatii.

Un accesoriu mai putin intalnit la trotinetele electrice de pe piata sunt rotile atasate de transport. Cu ajutorul acestora, o transporti exact ca pe un troler, foarte confortabil, atunci cand doresti sa simti si placerea plimbarilor agale.

Acest model de trotineta, perfect pentru deplasari scurte sau medii, il poti achizitiona din magazinul online www.airmotion.ro sau din show-room-ul AlecoAir situat in Plaza Romania la parter.

Atunci cand decizi sa evadezi, chiar si un weekend, ia in calcul si orasele Romaniei. O temeinica documentare, obiective stabilite de acasa, ruta deja trasata, variante economice si eficiente de transport reprezinta ingredientele unei excursii reusite!


244

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul International de Film de la Istanbul
Festivalul International de Film din Istanbul este primul festival de film din Turcia, organizat de ..
Stiai ca?
Cele mai mari tari din lume - Top 10 tari din lume dupa suprafata 1. Rusia - 17.124.424 km2 2. Canada - 9.984.670 km2 3. S.U.A - 9.826.630 km2 4. China - 9.640.011 km2 5. Brazilia - 8.514.877 k... Venezuela este cunoscuta si sub denumirea de "Tara bunavointei"....
Dictionar turistic
Refugiu - Spatiu de adapostire construit in totalitate in zona montana inalta, echipat cu dotari modeste, destinat adapostirii turistilor in timpul ascensiunilor montane si care nu are personal de serviciu.
7 recomandari