Cum alegi corect mobilierul de gradina

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum alegi corect mobilierul de gradina


Timpul petrecut în aer liber are o mulțime de beneficii asupra sănătății fizice și mentale. De aceea nu este de mirare că toți cei care sunt norocoși să aibă puțin spațiu în jurul casei optează pentru amenajarea unei grădini care să le servească drept refugiu. O oază de verdeață în apropierea locuinței te ajută să petreci cât mai multe ore afară, în liniștea naturii. Pentru asta este însă necesar să-ți pui la treaba imaginația și creativitatea că să realizezi un colț de paradis ideal pentru recreere. Mobilierul de grădina reprezintă elementul cheie în obținerea unei amenajări confortabile. Acesta trebuie să îmbine frumusețea și funcționalitatea pentru a-ți oferi un spațiu perfect în care să te bucuri de momentele tale de relaxare. Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont in alegerea pieselor potrivite.

Verifică materialul din care este confecționat mobilierul
Există numeroase materiale folosite pentru mobilier de grădină, de aceea trebuie să alegi cu atenție ceea ce ți se potrivește. Materialul influențează aspectul întregii grădini, dar și calitatea și rezistența în timp a produselor. Indiferent de modelul, formă sau componentă pieselor de mobilier, trebuie să șții cum vei folosi mobilierul, cât de des îl vei utiliza sau unde vei amplasa fiecare piesă în parte. Este esențial să ții cont ca materialul să fie unul rezistent, durabil, care să facă față condițiilor meteo și utilizărilor dese. Lemnul este unul dintre materialele recomandate pentru mobilier de grădina, dar la fel de bine poți opta și pentru aluminiu, fier, plastic, ratan sintetic, bambus, rafie, răchită sau alte materiale naturale. Verifică specificațiile fiecăruia în parte și determina care dintre acestea este indicat pentru activitățile pe care intenționezi să le desfășori în grădină.

Ține cont de stilul mobilierului de grădina
O grădina modernă este o extensie a interiorului casei, așa că în ceea ce privește stilul mobilierului acesta trebuie să fie obligatoriu asortat cu stilul general al clădirii. De exemplu, pentru o locuință cochetă alege mobilier din fier forjat, a cărui culoare să se asorteze cu alte elemente precum gardul sau obiectele de iluminat. Dacă ai o casă în stil modern, optează pentru un mobilier de grădină din lemn ori tec gri, în linii drepte, cu aspect minimalist, în timp ce pentru o locuință rustică este potrivit mobilierul din ratan sau lemn, în culori neutre, cu perne mari și confortabile. Posibilitățile sunt variate când vorbim de accesorizarea grădinii, dar trebuie să acorzi importanță fiecărui detaliu estetic pentru a face cea mai bună alegere.

Acorda atenție confortului pe care ți-l ofera mobilierul
Dacă îți dorești să petreci câteva ore bune zilnic în grădina ta, atunci optează pentru piese de mobilier care să-ți asigure un grad de confort ridicat. În acest sens, vezi ca scaunul de grădină să ofere o susținere corectă spatelui și picioarelor, iar înălțimea mobilierului să ofere posibilitatea de a păstra o poziție corectă a corpului. Pernele, husele detașabile, scaunele și mesele pliabile, măsuță ori șezlongul cu umbrelă, toate acestea cresc confortul pe care ți-l aduce mobilierul de grădină.

Ia în calcul dimensiunile pieselor de mobilier
Ai o grădină generoasă sau un spațiu cu verdeață destul de mic? Înainte de a comanda produsele dorite, trebuie să știi că mobilierul se alege în funcție de locul disponibil în grădină și numărul de persoane care îl vor utiliza. În cazul în care ai suficient spațiu în grădină și obișnuiești adesea să împărți zona verde cu mulți prieteni sau întreagă familie, optează pentru piese mari, precum canapele sau o masă cu scaune ideală pentru cel puțin șase persoane. Dacă vrei un colțișor magic, doar al tău, mergi pe varianta unui mobilier mic, de două persoane. Indiferent de mărimea grădinii, ia in considerare și folosirea altor elemente de decor înainte de a achiziționa piese de mobilier.

Nu uita de ingrijirea și mentenanta mobilierului
Cel mai bun mobilier de grădină este cel pe care îl poți lăsa afară fără probleme, chiar și iarna. În plus, dacă vrei să te relaxezi și nu să petreci timp prețios îngrijind elementele din exterior, atunci mergi pe produse simple, cum ar fi din lemn artificial sau aluminiu. De asemenea, plasticul se curăță ușor, doar cu apă și săpun, poate fi rapid mutat dintr-un loc în altul și rezistă bine în timp. La polul opus, mobilierul din lemn masiv, deosebit de frumos, este solid, greu și are nevoie de tratament cu ulei pentru a rezistă mai bine. Pot exista diferențe foarte mari între tipurile de materiale, așa că ține cont și de modul în care se întreține mobilierul.

Rezistența, utilitatea și asortarea fiecărei piese de mobilier sunt esențiale pentru ca șederea ta în grădină să fie o reală plăcere și nu o grijă în plus. Ia în considerare aspectele prezentate și alege accesorii elegante pentru grădină, care să se potrivească întocmai nevoilor tale zilnice.

Sursa foto:
https://images.pexels.com/photos/238377/pexels-photo-238377.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=650&w=940


523

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Musikfilmfest
In fiecare an (lunile iulie si august) Piaţa Primăriei din Viena este animata de iubitorii muzicii..
Stiai ca?
Cea mai rapida scadere a temperaturii a fost de 27,2 °C in 5 minute; inregistrata la Rapid City, Dakota de Sud, 10 ianuarie 1911. Vara cea mai rece (luna iulie in emisfera nordica) a fost de −33... Membrii armatei si ai politiei nu au drept de vot in Republica  Dominicana?...
Dictionar turistic
Rulota - Vehicul de turism, remorcat sau cu motor propriu, amenajat ca locuinta, permitand astfel sejurul in aer liber, acolo unde stationarea unor astfel de vehicule este autorizata sau in campinguri special echipate pentru a le primi.
7 recomandari