TurisMALL
powered by

Cum alegi o pensiune confortabila


Vacanta la pensiune poate sa fie una dintre cele mai inspirate alegeri. Amplasate in locuri pitoresti din tara, atat la munte, cat si la mare, pensiunile sunt solutia perfecta pentru familii cu copii, dar si pentru cei care isi doresc sa se rupa de agitatia urbana. Cele mai multe dintre oferte sunt, in linii mari, asemanatoare, astfel ca pentru alegerea locului ideal este util sa iei in calcul cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi o pensiune confortabila.

Confort ca acasa
A merge la o pensiune inseamna a merge in vacanta avand acces la toate facilitatile de acasa, dar departe de casa. Pensiunile sunt amplasate in locuri pitoresti unde principalele distractii sunt drumetia si petrecerea timpului in aer liber, la care se adauga, uneori, obiectivele turistice din imprejurimi. In cazul familiilor cu copiii, cazarea la pensiune este utila, pentru ca permite, foarte simplu, pastrarea obiceiurilor de acasa. Iar asta include obligatoriu si un smart tv in camera, unde cei mici sa-si poata urmari emisiunile preferate, iar adultii sa vada meciurile de fotbal si serialele. Un televizor inteligent va permite conectarea la serviciile de streaming personale, ceea ce poate sa ofere un plus de relaxare, seara, pentru adulti. Evident, pentru aceasta este necesar acces de calitate la internet, asa ca, pentru un plus de confort, este util sa ceri explicit aceste detalii de la gazde inainte de a face rezervarea.

Facilitati
Una dintre cerintele firesti ale celor care aleg sa-si petreaca vacanta la o pensiune sunt facilitatile pe care trebuie sa le ofere gazdele. Asta insemna: baie proprie, apa calda, acces la o masina de spalat (extrem de utila si necesara pentru familiile cu copii care stau cazati intr-o pensiune mai mult de doua-trei zile), posibilitatea de a avea o temperatura confortabila in camera fie iarna sau vara, acces la o bucatarie, in cazul celor care vor sa se autogospodareasca. Toate aceste detalii trebuie solicitate direct gazdelor, eventual la telefon, pentru ca aceste facilitati, dar si altele, nu sunt descrise mereu in ofertele publice de cazare.

La fel de importante sunt locul de joaca pentru copii, care ar trebui sa fie dotat cu mai mult de un leagan si o groapa cu nisip, precum si locul de parcare. Nu omite gratarul in aer liber, dotat cu cele minim necesare, unde oaspetii sa-si poata prepara singuri mancarea.

Inlesniri de acest gen, dar si altele, in functie de nevoile fiecaruia dintre potentiali clienti, fac diferenta dintre hotel si pensiune si sunt exact motivele principale pentru care prima optiune o reprezinta pensiunea. Este exact acea libertate pe care nu o poti avea la hotel si care-ti permite sa te simti ca acasa, fiind in vacanta.

Ce mancam?
Unele pensiunile includ in pret si micul dejun, ceea ce este de cele mai multe ori util si practic pentru perioadele de vacanta. Pentru sume suplimentare, se poate manca pranzul si cina. Este util, mai ales pentru cei care aleg sa-si faca un program variat de la o zi la alta, sa nu plateasca in avans pentru pensiune completa, pentru ca in felul acesta vor fi obligati sa respecte orele de masa si sa-si fragmenteze programul. Si acesta este un amanunt care trebuie bine negociat cu proprietarii pensiunii. In plus, in cazul celor care aleg sa mearga intr-un astfel de loc cu copiii, de regula mai pretentiosi la mancare, este recomandat sa discute cu gazdele despre ce tip de mancare va fi pregatita, pentru a vedea daca este sau nu buna pentru dieta copiilor.

O varianta utila si, uneori, mai ieftina este sa alegi autogospodaria. Asta inseamna sa pregatesti ceea ce mananca familia ta pe loc, din alimente cumparate de la producatorii locali. Este o solutie buna si pentru vegetarieni, pentru ca acestia au de multe ori probleme reale cu meniurile servite uzual in pensiuni.

Ia in calcul faptul ca, in urma unor solicitari prealabile, gazdele pot aproviziona turistii cu produse de baza (carne, lactate, legume si fructe) provenite de pe plan local.

Prietenii necuvantatori si alte detalii
In ciuda deschiderii pe care o arata proprietarii pensiunilor, este posibil ca acestia sa nu permita cazarea impreuna cu animalul de companie. Este un alt aspect care trebuie discutat la telefon, inainte de a face rezervare sau de a plati un avans.

Un alt sfat bun este acela de a consulta opiniile celor care au fost cazati la respectiva pensiune. Poti afla detalii care sa te ajute sa faci alegerea corecta, pentru a avea o vacanta frumoasa, fara complicatii. Oricum, ia in calcul ca la „pomul laudat nu trebuie sa mergi cu sacul”.

Nu da crezare 100% imaginilor de pe site-urile de promovare sau de rezervari, pentru ca iti poti face o imagine gresita si ai putea avea asteptari care sa-ti fie inselate. Secretul este sa ceri detalii gazdelor, chiar daca chestionarul poate parea insistent. Daca vor raspunde deschis la orice intrebare, acesta este un argument ca poti avea incredere in ei.

Vacanta la o pensiune poate sa fie in egala masura o experienta fantastica sau o mare dezamagire. Diferenta dintre aceste situatii extreme o faci simplu, analizand ofertele, intreband si alegand combinatia care se potriveste cel mai bine familiei tale.

Sursa foto: Shutterstock.com


353

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul de film independent de la Roma (RIFF)
Festivalul de film independent de la Roma (RIFF) exista inca inainte de aparitia Festivalului Intern..
Stiai ca?
Circa 10 % din totalul rezervelor de petrol de pe Glob se gasesc in Kuwait.... Prajiturile cu ravas nu sunt traditionale din China? Ele au fost inventate in 1920, de un lucrator al fabricii Key Heong Noodle din San Francisco? ...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari