TurisMALL
powered by

Cum functioneaza un alcooltest?


In mod normal, niciun sofer nu ar trebui sa bea inainte sa conduca. In practica, exista destul de multi soferi care nu respecta legislatia si savureaza diverse cantitati de alcool inainte de a pleca la drum. Acest lucru este riscant si poate sa duca la probleme cu legea si la situatii grave, cum ar fi provocarea unui accident.
Din fericire, soferii care aleg sa riste pot fi prinsi destul de usor cu ajutorul unui alcooltest. Micutul aparat folosit de politie si mai nou de soferi pentru a-si calcula nivelul de alcool din sange, este din ce in ce mai performant si mai exact. Denumit si etilotest, acest produs reuseste sa creasca in mod semnificativ siguranta de pe strazi.
Cum functioneaza un alcool tester?
Functionarea este destul de complexa si se bazeaza pe mai multe reactii chimice. Practic, respiratia unei persoane care a consumat bauturi alcoolice contine etanol. Alcooltestul are grija ca etanolul sa se transforme in acid acetic si apa, pentru a putea stabili nivelul alcoolemiei.
Conform magazinului online comenzi.ro, eficienta unui alcooltester nu este 100% exacta, insa este, totusi, relevanta.
Poate sa fie pacalit un alcooltest?
Multi soferi considera ca au gasit solutia prin care pot pacali acest aparat, in timp ce altii cred ca o simpla minciuna privitoare la consumul de muraturi este mai mult decat suficienta pentru a scapa de probleme. In principiu, exista anumite modalitati prin care alcooltestul poate sa fie pacalit, insa nu in totalitate. Cei care consuma alcool vor fi, fara doar si poate, prinsi. Printre legendele care umbla printre soferi se numara si urmatoarele:
1. Consumul de apa poate sa salveze situatia. Din pacate, este cat se poate de fals. Aparatul inregistreaza doar vaporii de alcool din aerul expirat, ceea ce nu are legatura cu cantitatea de apa consumata.
2. Expirarea sau inspirarea puternica inainte de a sufla in alcooltest poate sa scada valoarea reala a alcoolemiei. Este destul de adevarat, insa este greu de aplicat, in conditiile in care politistii sunt cu ochii pe sofer in momentul in care sufla si se asigura ca rezultatele sunt cele corecta. Pe acelasi principiu se crede ca in momentul in care iti tii respiratia inainte de a sufla poti modifica rezultatele. Adevarul este cu totul opus.
3. Consumul de guma de mestecat, usturoi, apa de gura sau alte produse. Niciun aliment nu poate crea reversul situatiei si sa scada nivelul de alcool din sange. Asadar, consumul de usturoi, chiar si in cantitati uriase, nu va face diferenta.
4. Persoanele masive au capacitatea de a rezista mai bine la alcool. Este partial adevarat, insa soferii care au cateva kg in plus nu trebuie sa se bazeze pe asta.
Etilotestele moderne sunt din ce in ce mai eficiente, asadar, orice incercare de a le pacali este inutila.


7456

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Berii la Praga (Czech Beer Festival in Prague)
Festivalul Berii de la Praga atrage de la an la an tot mai multi participanti. Evenimentul se desfas..
Stiai ca?
Aerul este compus din: 78% azot, 21% oxigen, 1% alte gaze (argon, dioxid de carbon, heliu, hidrogen, ozon etc.)... Ion Cantacuzino – inventatorul leacului pentru holera și tuberculoza Ion Cantacuzino, medic și microbiolog a inventat “Metoda Cantacuzino”, folosită și astăzi pentru vaccinarea împotriv...
Dictionar turistic
Festival - Ansamblu de manifestari artistice sau de spectacole, de inalta tinuta, organizat in acelasi loc sau in aceeasi regiune, intr-o anumita perioada.
7 recomandari