Cum iti amenajezi pensiunea, ca sa fie cat mai atractiva, dar si sa respecte normele de igiena

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum iti amenajezi pensiunea, ca sa fie cat mai atractiva, dar si sa respecte normele de igiena


O casă de vacanță, indiferent dacă se află la malul mării sau în vârful muntelui poate fi transformată oricând într-o pensiune, care să devină o afacere de familie. Succesul proiectului tău depinde, însă, foarte mult de felul în care reușești să o amenajezi, astfel încât să răspundă standardelor turiștilor.

Din această perspectivă, te invităm în cele ce urmează să descoperi câteva idei practice care te pot ajuta să nu duci lipsă niciodată de turiști:

Intrarea în pensiune, cartea de vizită pentru turiști
Intrarea în pensiune este ca o carte de vizită, pentru că este locul în care turiștii își fac prima impresie. Cum aceasta este foarte importantă pentru ca ei să-și continue sejurul la tine, să revină și să te recomande și altora, felul în care amenajezi recepția și curtea joacă un rol esențial. Una dintre regulile de bază este să alegi un stil pe care să-l păstrezi pentru toate încăperile, ca să creezi armonie vizuală. Apoi, un criteriu la fel de important este ca investițiile pe care le faci să fie practice și de perspectivă.

De pildă, dacă ți-ai propus ca pensiunea ta să păstreze un design rustic, cu mult lemn și decoruri inspirate din folclor, atunci și intrarea ar fi bine să se încadreze în același registru, optând, însă, pentru materiale și obiecte cât mai ușor de întreținut și care să nu se deterioreze în timp. O alternativă la parchetul clasic este să alegi pentru pardoseală o gresie de interior, maro închis, care imită lemnul, rezistentă la abraziune, zgâriere, alunecare și pătare, iar pe pereții din spatele biroului de recepție, să creezi un contrast cu trei tipuri de faianță mată, ușor de întreținut și durabilă.

De asemenea, nu uita să amenajezi și o grădină frumoasă în fața pensiunii, cu flori și pomi fructiferi, pentru ca oricine vine în vizită să vadă că este administrată de oameni gospodari, cărora le pasă de curățenie, ordine și confort. Este foarte importantă această impresie, pentru că așa se construiește relația de încredere între tine și turist.

Siguranță mai presus de orice
Pentru că vremurile s-au schimbat și nevoia de siguranță este unul dintre criteriile pentru care turiștii vor alege pensiunea ta, asigură-te că ai spații ușor de igienizat, astfel că designul deosebit să fie completat de latura practică peste tot în pensiune. Pentru că este destul de ușor de montat, versatilă, rezistentă și ușor de curățat, poți pune faianta pe toată înălțimea pereților sau doar până la jumătatea lor, creând propriul design. Practic, poți monta în partea superioară câteva plăci de culoare bej cu striații, care imită coaja de copac, despărțite de un brâu subțire de faianță cu aspect de piatră de râu, pentru ca, în partea de jos, să pui plăci de culoare maro închis, la fel ca gresia.

Totodată, ține cont de caracteristicile fiecărui spațiu și alege faința potrivită, fie că este vorba despre cea de interior, eventual rectificată, pentru ca mărimile ei să fie mai precise, fie ca este de exterior. Astfel te vei asigura și de durabilitatea ei în timp.

Asigură-le turiștilor facilități deosebite
Când vine vorba de amenajarea pensiunii, dincolo de a crea o primă impresie puternic pozitivă, este esențial să iei în calcul care sunt nevoile posibililor tăi clienți. În acest sens, este bine să răspunzi unei tipologii variante, ca să ai turiști mereu și să-i poți mulțumi. De pildă, pentru cei tineri, poți amenaja săli de jocuri pentru ping-pong, biliard sau terenuri de tenis ori de fotbal. Dacă te adresezi famiilor care au copii, atunci, în curte, poți avea bazine destinate pescuitului și o mică herghelie unde cei mici să poată face plimbări cu trăsura sau cu poneii.

Dincolo de toate acestea, le poți oferi turiștilor și posibilitatea de a-și prepara singuri mâncarea, dacă doresc. Aici, în funcție de stilul general în care este decorată casa, poți opta pentru un design deosebit, cu faianță de tip mozaic, texturată, care să contrasteze cu plăci ceramice lucioase uni, albe sau bej. La fel ca în cazul intrării în casă, felul în care arată bucătăria este definitoriu pentru ca turistul să revină la tine. De asemenea, nu uita că pentru băi să alegi faianța, în funcție de puterea de absorbție a apei, pentru ca fenomenul inevitabil în această încăpere să nu ducă la apariția crăpăturilor în plăcile ceramice. Apoi, dacă nu dispui de spații generoase, montează plăci de dimensiuni mici, pentru că acestea vor da senzația de spațiu.

Totodată, pentru un plus de confort, amenajează câte un mic balcon pentru fiecare cameră. Pentru acesta, ai grijă să alegi gresie și faianță pentru exterior, adică rezistente la temperaturi extreme.

Alte facilități prin care poți atrage turiști, indiferent de anotimp sunt sistemele de încălzire și de climatizare, accesul permanent la internet, existența în camere a unui minibar și, desigur, mobilierul de bună calitate și confortabil.

Amenajează un restaurant altfel
Dacă alegi să-ți amenajezi pensiunea în stil mediteranean, care să ducă cu gândul la fascinanta insulă Capri, de exemplu, poți da o notă personală restaurantului cu terasă, unde turiștii pot savura preparatele preferate. În zona barului de unde aceștia comandă băuturile, de pildă, poți monta plăci de faianță texturate sau lucioase, decorate cu motive geometrice, florale, în diverse nuanțe.

Asigură-te și că priveliștea de care se pot bucura turiștii este una pe măsura așteptărilor. Încearcă să pui în evidență frumusețea locului și nu construi terasa chiar lângă parcare, ci cât mai aproape de pădure sau de malul mării.

Investește în sisteme de securitate
Un aspect care poate face diferența între tine și alți competitori poate fi reprezentat de prezența unor camere de supraveghere video și a unui sistem de iluminat cu leduri care funcționează cu senzori de mișcare și de poziție, astfel încât turiștii să aibă sentimentul de siguranță, mai ales în timpul nopții.

De asemenea, asigură-te că personalul din pensiunea ta este calificat și că fiecare om din echipa ta știe să construiască relații de încredere, bazate pe respect reciproc. Studiile au demonstrat că atitudinea pozitivă în raport cu ceilalți joacă un rol esențial în stabilirea unor relații de lungă durată. Cum îți dorești ca turiștii tăi să revină cât mai des la tine și să te și recomande altora, învață-ți angajații să fie amabili și să facă față chiar și situațiilor neplăcute care pot interveni.

Atunci când vrei să amenajezi o pensiune, indiferent de locul în care este amplasată, asigură-te că turiștii care vin la tine au experiențe de care să-și aducă aminte cu plăcere. Câteva investiții cum sunt cele de mai sus te pot ajuta să te diferențiezi pe o piață competitivă.

Sursa foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock


754

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul de film independent de la Roma (RIFF)
Festivalul de film independent de la Roma (RIFF) exista inca inainte de aparitia Festivalului Intern..
Stiai ca?
In Japonia, durata si unghiul inclinarii este direct proportionala cu importanta persoanei pe care o saluti. Cu cat este mai importanta persoana cu atat inclinarea dureaza mai mult si se realizeaza in... In orasul La Paz (Bolivia), temperatura medie este de doar 10 grade Celsius? Cu toate acestea, niciodata nu s-a inregistrat o temperatura de 0 grade. Situatia este identica si in Punta Arenas, Chile s...
Dictionar turistic
Pensiune completa - Full board - Masa completa (mic dejun, pranz si cina), dar exclude bauturile alcoolice sau nealcoolice.
7 recomandari