Cum mă pregătesc pentru o croazieră?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum mă pregătesc pentru o croazieră?


Suntem siguri că te-ai gândit cel puțin o dată să faci o excursie printre insulele din Mediterană, fiordurile nordice sau chiar în jurul lumii. Și cum altfel să ai parte de o vacanță epică în multiple locuri minunate decât la bordul unei nave luxoase, care îți oferă toate facilitățile și serviciile de care ai nevoie!

Există un motiv pentru care croazierele au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Acestea reprezintă una dintre cele mai potrivite variante din punct de vedere al costurilor și al efortului pentru cei care preferă să viziteze multe orașe într-un timp scurt. Nu trebuie să-ți faci griji cu privire la aranjamentele de călătorie sau transferurile de la un loc la altul. Destinațiile vin la tine în timp ce bei un cocktail și te relaxezi la piscină pe puntea navei sau te bucuri de toate facilitățile pe care nava ți le oferă.


De altfel, sunt multe companii care îți oferă oportunitatea de a vizita mai multe continente într-o singură vacanță. De la plajele Caraibelor și până la locurile din Asia îndepărtată, ai ocazia să experimentezi culturi și peisaje variate.
Iar din punctul în care ai ajuns în portul la care trebuie să faci îmbarcarea, nu trebuie să-ți mai faci nicio grijă legată de partea logistică. Itinerariul este gestionat de către experți, iar personalul navei este pregătit să te țină ocupat cu tot felul de activități distractive și să-ți răspundă la nevoile pe care le poți avea.
Și, nu în ultimul rând, ai acces la o serie întreagă de servicii și facilități. Navele sunt, în general, dotate cu restaurante elegante, spa-uri, multiple piscine și oferă servicii de divertisment în fiecare seară. Tot ce trebuie să faci este să te distrezi, relaxezi și să te bucuri pe deplin de călătorie.

„Sună minunat! Dar cum ar trebui să aleg o astfel de croazieră?”


În general, astfel de excursii sunt experiențe extraordinare, dar trebuie să fii atent la câteva aspecte esențiale pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi o variantă sau alta. Iată câteva recomandări din partea noastră pentru a-ți face călătoria mai plăcută.
În primul rând, caută o excursie potrivită așteptărilor tale legate de timp. Poți alege între croaziere care oferă itinerarii complete sau segmente mai scurte, dacă dorești să explorezi numai anumite regiuni. De asemenea, ține cont de vreme și sezonul în diferitele destinații, astfel încât să te bucuri de condiții meteo favorabile.
Un alt truc pe care-l cunosc cei care au mai mers în croaziere îl reprezintă ambalarea inteligentă a bagajului. Având în vedere că vei fi plecat pentru o perioadă îndelungată, asigură-te că ai în bagaj toate lucrurile necesare pentru o călătorie confortabilă, lucruri adaptate la diferite condiții meteo. În același timp, încearcă să nu încarci bagajul prea mult, pentru a evita eventualele restricțiile de greutate impuse de compania de croazieră.
Și înainte să achiți excursia, asigură-te că alegi o companie de croaziere de încredere, care are experiență în organizarea călătoriilor. Există numeroase site-uri unde poți citi recenzii despre calitatea și reputația companiei înainte de a face rezervarea.
De asemenea, pe lângă costul excursiei propriu-zise și a serviciilor oferite în cadrul pachetului (de regulă cazarea, mesele și accesul la diversele facilități ale navei) mai există și alte cheltuieli care pot apărea (pachet de băuturi, acces la internet etc.). Din acest motiv este util să te gândești cum să-ți aloci bugetul, inclusiv prin prisma destinațiilor pe care dorești să le vizitezi și să verifici dacă acestea sunt incluse în itinerariul croazierei pe care o alegi.
Și, nu în ultimul rând, asigură-te că dacă pleci într-o croazieră în afara Uniunii Europene să ai toate vizele necesare fiecărei țări pe care urmează să o vizitezi și asigură-te că pașaportul tău este valabil pe toată durata excursiei.

„Nu pare prea greu! Există și riscuri?”


Ca în orice călătorie, există și anumite riscuri asociate de care trebuie să fii conștient. Iată câteva dintre acestea:
În timpul croazierei, poți fi expus la diferite condiții meteo, inclusiv furtuni sau valuri mari. Companiile de croazieră încearcă să evite astfel de situații periculoase, ocolind zonele afectate, însă pot apărea întârzieri sau schimbări în itinerar din cauza condițiilor nefavorabile.
Pot apărea și probleme de sănătate, mai ales dacă alegi să mergi pe alte continente. Din această perspectivă asigură-te că ești la curent cu cerințele de vaccinare pentru destinațiile pe care urmează să le vizitezi. De asemenea, ia în considerare riscul de răspândire a bolilor contagioase în medii închise, cum ar fi gripa, virozele etc.
De altfel, pe o navă există întotdeauna riscul de accidente sau răniri. Din acest motiv îți recomandăm să respecți regulile de siguranță ale navei, evită comportamente imprudente și fii atent în timp ce te deplasezi pe punte sau în spațiile comune.
Mai este un aspect de care trebuie să fii conștient. Pe multe nave de croazieră plecarea din port se face după-amiaza, așa că ar putea părea o idee bună să zbori sau să conduci către port în dimineața plecării. Însă de tot ce este nevoie pentru a-ți ruina experiența este o întârziere moderată a zborului sau un ambuteiaj, și vei rata îmbarcarea! Iar dacă ai întârziat sosirea în port, nava nu te va putea aștepta! Prin urmare, fie că alegi să-ți achiziționezi singur biletele de avion către portul de unde pleacă nava, fie că în pachetul croazierei este inclus și zborul către destinație, ia în considerare să ajungi cu o seară înaintea îmbarcării!
Nu în ultimul rând, pe o navă cu mulți pasageri poate exista riscul de furturi sau pierderi ale bunurilor personale. Asigură-te că iei măsuri de precauție pentru a-ți proteja obiectele de valoare și ține-le în siguranță în cabină sau în seiful navei, dacă este disponibil.
Este important să fii conștient de aceste riscuri și să iei măsurile adecvate pentru a minimiza orice inconveniente sau probleme pe care le pot genera.

„Cum pot minimiza aceste riscuri?”

Există câteva măsuri pe care le poți lua pentru a minimiza riscurile asociate cu o croazieră în jurul lumii.
În primul rând, fii atent la instrucțiunile de siguranță ale navei și respectă regulile stabilite de companie. Acestea includ măsuri precum utilizarea echipamentelor de siguranță, păstrarea distanței în zonele periculoase și evitarea comportamentelor imprudent
În al doilea rând, achiziționezi o asigurare de călătorie! O poliță adecvată, precum asigurarea de FHH, te poate scuti de multe bătăi de cap financiare, acoperind cheltuielile cu eventuale probleme de sănătate sau alte situații neașteptate ce pot apărea pe durata călătoriei. Asigurarea noastră acoperă costurile medicale pentru accidente, îmbolnăviri, tratament dentar de urgență, precum și consultații medicale nelimitate (online și la telefon) pe toată durata croazierei. Iar în cazurile extreme, dacă tu sau un membru al familiei aveți o urgență medicală, ce nu poate fi tratată pe vas, asigurarea de călătorie îți va acoperi costurile medicale de urgență în cadrul unui spital, dar și prelungirea călătoriei din motive medicale.
Pe lângă acoperirea acestor riscuri de natură medicală, poți sta liniștit și în ceea ce privește pierderea bagajului, întârzierea zborului sau chiar anularea călătoriei în cazul în care nu mai poți pleca din cauza unei îmbolnăviri, de exemplu. Asigurarea te va ajuta să-ți recuperezi banii plătiți în avans în cazul în care nu mai poți pleca sau să-ți continui călătoria fără costuri suplimentare și vei putea accesa servicii de asistență medicală în călătorie.

În concluzie, vacanța pe croazieră este o călătorie de neuitat, în care vei aduna amintiri prețioase și vei descoperi cele mai frumoase locuri de pe Pământ.
Sper că aceste sfaturi îți vor fi de ajutor în planificarea croazierei tale în jurul lumii! Să ai o călătorie minunată!





330

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul catalan - Barcelona
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Spania  |  Malta  |  Franta  |  Romania  |  Austria  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Amprentele ursilor koala nu se pot distinge de cele umane si pot fi confundate la locul unei crime?... In orasul La Paz (Bolivia), temperatura medie este de doar 10 grade Celsius? Cu toate acestea, niciodata nu s-a inregistrat o temperatura de 0 grade. Situatia este identica si in Punta Arenas, Chile s...
Dictionar turistic
Capacitate de cazare - Numarul de camere sau de locuri de cazare care pot fi oferite simultan de catre o unitate hoteliera.
7 recomandari