Cum sa amenajezi un apartament oferit spre inchiriere

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa amenajezi un apartament oferit spre inchiriere


Daca ai un apartament si ai decis sa il oferi spre inchiriere, in scop turistic, de exemplu, trebuie sa il faci cat mai atractiv, pentru a obtine cel mai bun pret posibil. Din acest motiv, trebuie sa iei in considerare mai multe aspecte, precum starea generala a apartamentului, modul in care este amenajat, dar si mici „plusuri” care pot contribui la cresterea pretului.

Starea generala a apartamentului
Apartamentul oferit spre inchiriere trebuie sa aiba o stare generala ireprosabila. In acest sens, trebuie sa acorzi atentie unor diferite aspecte, deloc neglijabile, pentru a-ti promova proprietatea.

In primul rand, trebuie sa verifici starea peretilor si a podelelor. Un apartament cu urme de uzura sau igrasie va fi, evident, mai putin atractiv decat unul in care nu se regasesc astfel de probleme. Nu este nevoie, insa, sa renovezi total apartamentul. Poti da un strat nou de vopsea pentru improspatarea peretilor, privilegiind culorile neutre si deschise, care dau senzatia de spatiu mai mare si se pot potrivi tuturor gusturilor. Culorile neutre si deschise sunt recomandate atat pentru faianta si gresia din baie, cat si pentru bucatarie. Daca in camere a fost pus parchet, nu uita sa il intretii cu produsele potrivite. Verifica starea usilor si a ferestrelor, iar daca au defectiuni, cheama un mester.

De asemenea, verifica daca toate instalatiile sunt functionale: apa, energie electrica, gaze. Verifica, daca exista, centrala termica, boilerul si aparatul de aer conditionat, schimba becurile, daca sunt arse, eventual cu unele economice, si verifica prizele si întrerupatoarele. Aceste aspecte sunt esentiale daca vrei sa inchiriezi apartamentul rapid, iar daca remarci defectiuni, rezolva-le cat mai repede.

Designul interior
In general, mobilierul dintr-un apartament oferit spre inchiriere trebuie sa fie simplu, neutru, functional si in stare buna. Pentru a-ti creste sansele de a obtine un pret bun, ar trebui sa te gandesti si la designul interior, unul simplu, dar atractiv.

Daca apartamentul este deja mobilat, dar are un aspect imbatranit, ia in considerare improspatarea aspectului. Nici in acest caz nu trebuie sa faci mari investitii. De exemplu, daca mobilierul este in stare buna, i se poate da o noua fata cu ajutorul unui strat de vopsea ori al foliei autocolante. Opteaza pentru culori moderne, precum alb, gri sau negru. Schimba husele canapelei si ale fotoliilor cu unele colorate si moderne, adauga cateva perne noi, eventual un covoras pufos si niste perdele diafane. Sunt schimbari care nu costa foarte multi bani, dar vor schimba radical aspectul apartamentului tau.

Alege lenjerii de pat clasice, dar de buna calitate, care pot rezista la spalarea la temperaturi inalte, eventual cu inalbitor. Opteaza pentru vesela clasica, in culori neutre, care poate fi usor completata in cazul in care se sparge o farfurie.

Micile „plusuri”
Pe langa echipamentele considerate esentiale de cei cei care inchiriaza apartamente – conexiune la internet, televizor, masina de spalat rufe, eventual si una de vase, cuptor cu microunde, frigider –, este recomandat sa dotezi spatiul de cazare cu o cafetiera, un toaster sau chiar acces la canale TV premium. Aceste mici detalii extra pot fi foarte apreciate si vor contribui la imaginea de ansamblu a proprietatii si la satisfactia generala a persoanei care alege sa o inchirieze.
Pentru a gasi rapid chiriasi, apartamentul trebuie sa fie complet functional. Pune la dispozitie o multime de spatii de depozitare pentru a permite turistilor sa-si goleasca complet valizele si sa se simta confortabil pe parcursul sederii.

Poti lasa intr-un loc vizibil instructiuni privind folosirea apartamentului, de exemplu, zona unde se afla panoul de sigurante, robinetul de unde se opreste alimentarea cu apa si un numar de telefon pentru urgente.

Sursa foto: Unsplash.com


342

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Stiai ca?
Portugalia este cunoscuta si sub denumirea de "Lusitania".... Greutatea tuturor furnicilor de pe Terra este mai mare decat greutatea tuturor oamenilor. Furnicile traiesc pe Pamant de peste 100 de milioane de ani, fiind considerata specia care a evoluat si s-a...
Dictionar turistic
Taxa de aeroport - Taxa perceputa in beneficiul organismului de gestionare a aeroportului si platita de utilizatorii aeroportului si/sau pasagerii aerieni pentru utilizarea instalatiilor si serviciilor furnizate in exclusivitate de catre organismul de gestionare a aeroportului si care au legatura cu aterizarea, decolarea, iluminarea si staţionarea aeronavei, gestionarea pasagerilor si manipularea marfurilor.
7 recomandari