Cum sa calatoresti ca un Wanderlust (hoinar) profesionist

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa calatoresti ca un Wanderlust (hoinar) profesionist


*Wanderlust = o puternica dorinta de a calatori sau a hoinari prin lume

Cuvantul acesta poate ca e mai putin cunoscut pe la noi, deoarece romanii nu sunt neaparat un popor “calator”. Cu toate astea, turismul este o industrie foarte profitabila, iar asta se datoreaza numerosilor pasionati de calatorit.
Daca te incadrezi in categoria hoinarilor care nu pot sta locului, atunci acest articol iti va fi foarte util.
Ti-am pregatit 9 sfaturi utile care sa te pregateasca pentru vrute si nevrute:

Fii cu doua ore mai devreme...
Si nu, nu e vorba de ajunsul la aeroport cu 2 ore mai devreme (e destul de clar ca trebuie sa faci asta).
E vorba de momentul in care ai ajuns la destinatie. Gandeste-te la programul tipic al turistilor.. la ora 9 dimineata se serveste pranzul, la 10 se pleaca de la hotel, la 11 ajung la atractiile principale, la 1 dupamiaza iau pranzul, si asa mai departe. S-ar putea sa ti se para natural, insa daca faci ce fac si restul, s-ar putea sa stai la cozi interminabile, mai ales daca este vorba de un oras/locatie cu foarte multi turisti.
Daca ajungi cu doua ore mai devreme, nu numai ca eviti cozile acelea enervante, dar ai tot locul pentru tine, fie ca este vorba de o atractie turistica, muzeu sau parc de distractie.
Desigur, acest principiu este mai putin placut daca te duci la club. Nu vrei sa fii primul venit si sa stai doua ore in pustietate.
O excursie recenta la Budapesta a fost deosebit de frumoasa aplicand acest principiu. M-am trezit la 6 dimineata ca sa prind lumina aceea de dimineata pentru poze, orasul era liber, iar pana la ora pranzului sunt sigur ca am apucat sa vad si sa fac mult mai multe lucruri decat orice alt turist “lenes”.

“Prea multe poze”?? Fii serios..
Cunosc multe persoane care sunt de parere ca a te concentra pe poze inseamna a pierde din momentele speciale traite pe moment, insa acest lucru este o exagerare. Desigur, una e sa ai camera lipita de fata si alta e sa ai acolo 100 de poze facute pe parcursul unei zile. Daca stai sa te gandesti cat dureaza sa faci o poza, chiar nu iti ocupa atat de mult timp. Pozele te fac sa retraiesti momentele acelea unice traite pe meleaguri indepartate, iar cand le revezi dupa ani, senzatia placuta pe care le genereaza fac ca acele cateva zeci de minute alocate sa se merite din plin.

Nu te feri de tururi ghidate
Multe persoane se feresc de tururi ghidate, si intr-un fel au dreptate. Sa platesti o suma mare de bani pe pentru a te plimba prin oras cu necunoscuti poate parea o idee nasoala. Daca, Doamne Fereste, se dovedeste a fi plictisitor, va trebui sa stai pana la sfarsit, pentru a nu jigni pe ghid.
Insa nu toate tururile ghidate sunt plictisitoare!
In general, hostelurile organizeaza tururi ghidate.. prin puburi. Poate ai auzit sau nu de “pub crawl”, insa aceste evenimente sunt chiar distractive, mai ales in cazul in care calatoresti singur/singura.
Apuci sa cunosti oameni noi, locurile acelea “ascunse” pe care nu le vezi neaparat in Trip Advisor si reprezinta ocazia perfecta sa traiesti atmosfera orasului noaptea.

City-break-ul bate concediul!
Si ce daca nu prea ai zile de concediu ramase?
La cat de ieftine au devenit biletele de avion, poti foarte usor sa te decizi cu foarte putin timp inainte sa pleci intr-o capitala europeana pentru un bine-meritat city-break.
Desigur, sunt frumoase si concediile acelea lungi si relaxante, lipsite de grija ca ai o perioada foarte scurta de stat si vizitat.
Partea nasoala e ca un concediu lung ti-l poti lua (in cele mai multe cazuri) o data la jumatate de an.
Pentru adevaratii pasionati de calatorie, jumatate de an intr-un singur loc poate fi prea mult.
Partea buna la city-break-uri este ca le poti face des. Astfel, poti vizita mult mai multe locuri intr-o perioada scurta de timp.

Nu-ti neglija tara
Cu totii visam sa ajungem pe plaje exotice sau in marile capitale ale lumii, insa uitam cat de frumoasa este Romania.
Te provoc sa faci o lista cu orasele/locurile pe care le-ai vizitat in Romania.
Stiu.. drumurile sunt deplorabile si poate dura o vesnicie sa ajungi in cele mai indepartate colturi ale tarii, insa a-ti cunoaste tara este poate mai important decat a cunoaste ce este in afara tarii.

Nu-ti lua foarte multe lucruri
Nu are rost sa iti iei o sumedenie de haine, mai ales daca este vorba de un city break. Viata iti va fi mult mai usoara daca nu ai prea multe lucruri cu tine. Iti va lua mult mai putin timp sa gasesti lucruri, insa va trebui sa acorzi importanta putinelor lucruri pe care le ai. Daca se intampla sa iti pierzi geaca si nu ai altceva mai gros de luat pe tine dupa ce iesi din aeroport, s-ar putea sa ai parte de cateva ore racoroase.

Tine minte ca este obositor sa calatoresti
Cu toate ca se presupune ca statul pe scaun ar trebui sa fie cat de cat relaxant, se dovedeste ca atunci cand calatoresti si stai in aceeasi pozitie, s-ar putea sa ai nevoie de o perioada de timp de odihna dupa ce ai ajuns. Ar fi bine sa nu-ti planifici nimic in primele doua ore, imediat ce ai ajuns la locatie.

Fa-ti o lista cu obiectivele pe care doresti sa le vizitezi/ activitatile la care doresti sa participi
Aici nu e vorba de un program fix pe care sa il respecti la minut. Ideea este sa nu te trezesti in ultima zi ca nu ai vazut suficient de multe sau nu ai facut lucrurile pe care ti le-ai propus sa le faci cand ai ales destinatia.

Ai incredere in instinctele tale
Acest lucru se aplica in foarte multe privinte. De la momentele cand ai impresia ca stai la coada gresita in aeroport, pana la persoana aceea care iti da impresia ca e cu ochii pe bagajul tau. Daca simti ca ceva este in neregula, ai incredere in intuitia ta si actioneaza in mod corespunzator.

Esti pregatit de urmatoarea calatorie? Rezerva-ti acum un hotel, un zbor, sau ambele la pret promotional pe agentia de turism Andrei Luxury Travel.


478

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Romania  |  Franta  |  Italia  |  Belgia  |  Spania  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Luxemburg este denumita si "Tara otelului" si "Ducatul".... Elefantul este singurul animal cu 4 genunchi si toti ursii polari sunt stangaci?...
Dictionar turistic
All inclusive (AI) - Pachet turistic oferit de hoteluri (in special cele din Turcia) care include toate cele 3 mese ale zilei, gustari si bauturi. Mesele sunt servite pe principiul bufetului suedez, in felul acesta turistii putand sa isi umple farfuria de cate ori doresc. Bauturile oferite de hotelieri sunt: apa plata si minerala, ceai, cafea, suc de fructe natural, sucuri cu acid, apa tonica, cappuccino, espresso, ciocolata calda, ceai, bere, vin local, bauturi alcoolice locale, gin, vodka, coniac, lichior; In pachetele All Inclusive intra si urmatoarele servicii: Internet, sala de fitness, aerobic, sauna, biliard, cinema, volei, baschet, mini fotbal, minigolf, teren de tenis, umbrele, sezlonguri, prosoape de plaja, jocuri de societate, canoe, animatie, mini club, seif. In general nu sunt incluse: bauturi importate, doctor, spalatorie, restaurant a la Carte, masaj, minibar, toate sporturile cu combustibil, scufundari, coafor, solar, jaccuzzi.
7 recomandari