Cum sa pleci in vacanta in pandemie si ce masuri poti lua pentru a te proteja de Covid-19

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa pleci in vacanta in pandemie si ce masuri poti lua pentru a te proteja de Covid-19


Pandemia SARS-COV-19 a dat peste cap nu doar viața economică a multor țări, dar și obiceiurile de călătorie ale oamenilor de pe întreg globul. Turismul este una din industriile cel mai grav afectate, deoarece restricțiile de mobilitate impuse de autorități au anulat multe din vacanțele planificate cu un an în urmă.

Cursele aeriene sunt limitate și nici călătoria cu trenul sau mașina nu poate suplini volumul de turiști existent cu numai un an în urmă. Totuși, lumea va trebui să se adapteze și noului stil de viață temporar, iar respectarea cu strictețe a anumitor măsuri de protecție poate reduce la un minim acceptabil riscul infectării în timpul călătoriilor.

Concediul sau vacanța rămân, totuși, cele mai bune ocazii pentru a petrece câteva zile într-o locație la care visezi, fie că este vorba de un oraș cu parfum de istorie, fie un traseu pe munte și, de ce nu, o plajă pe meridiane cu vară continuă la Tropice sau Ecuator.

Iată cum poți porni la drum în vacanță în plină pandemie fără a pune în pericol sănătatea ta sau a celorlalți

● Asigură-te că ai niște bani de rezervă
Vremurile în care puteai călători cu un plan de buget făcut dinainte au trecut. Nu mai poți fi sigur că va mai fi valabil azi biletul de avion cumpărat acum un an, din cauza faptului că zborurile pot fi anulate. De aceea, va trebui să apelezi la achiziționarea transportului aerian de pe o zi pe alta, iar acest lucru poate fi mai costisitor.

De asemenea, este bine să ai o rezervă de bani pentru situații neprevăzute, cum ar fi anularea intempestivă a cursei de întoarcere, ce va impune o ședere suplimentară și achiziția unui nou bilet de avion. Este util, în acest caz, să apelezi la creditul online urgent, pentru a nu avea surprize neplăcute.

● Verifică restricțiile impuse de diferite țări sau teritorii
Ar fi inutil să pleci în vacanța mult visată și să te trezești că ești pus să stai două săptămâni în carantină la destinație. De aceea, înainte de a lua orice decizie, este recomandat să verifici ce restricții sunt impuse de autoritățile locului de destinație și ce condiții trebuie să îndeplinești pentru o ședere fără stress.

Poți consulta site-ul Ministerului de Afaceri Externe, care emite alerte referitoare la diverse țări de pe glob, și este un instrument util de verificare a destinației tale.

● Asigură-ți un kit pandemic de călătorie
Deși multe linii aeriene oferă dezinfectant la urcarea în avion, este bine să-ți creezi propriul kit anti Covid-19. Nu uita să ai dezinfectant pe bază de alcool, câteva perechi de mănuși de din latex sau nitril și, cel mai important, măștile de unică folosință, medicale sau de categorie FFP2 sau FFP3, care au fost testate ca fiind bariere eficiente împotriva particulelor lichide potențial purtătoare de viruși.

Nu ar fi rău să ai la tine și o vizieră din plastic, dacă spațiul permite, deoarece studiile au arătat că, în combinație cu masca, acest accesoriu adaugă eficiență protecției personale, fiind o barieră în calea eventualelor suspensii de particule ce ar putea intra în organism prin ochi. Aceste obiecte pot fi purtate numai în combinație cu masca și mai ales în locurile închise, neaerisite.

● Evită locurile aglomerate
Odată ajuns la destinație, încearcă să eviți locurile aglomerate și să-ți creezi un program propriu de vizitare a celor mai importante obiective turistice. Dacă este vorba de plajă, verifică dacă sunt respectate regulile distanțării fizice și nu sta la mai puțin de 2-3 metri de alte persoane, nici chiar în apa mării sau oceanului. Nu servi masa decât la restaurantele care respectă regulile de protecție și nu intra în cluburi sau grupuri de oameni ce petrec, chiar dacă țara respectivă are reguli mai relaxate privind pandemia.

De asemenea, la hotel, ar fi bine să nu folosești liftul și să profiți de oportunitatea de a mai face puțină mișcare urcând scările până la etajul unde se află camera ta. De asemenea, nu uita să dezinfectezi suprafețele din camera de hotel sau pensiune, chiar dacă hotelierii te-au asigurat că fiecare camera este dezinfectată înainte de a fi închiriată. Nu ar trebui să faci rabat de la regulile de protecție anunțate de Organizația Mondială a Sănătății, deoarece sunt singura graniță între o excursie plăcută și un potențial eveniment neplăcut.

Așadar, cu ceva mai multă atenție și rigurozitate, vacanța ta poate fi o reușită chiar în plină pandemie.

Sursa foto: shutterstock.com


170

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Dia de Cervantes
Anual, in data de 23 aprilie spaniolii serbeaza "Ziua lui Cervantes", romancier, poet şi dramaturg,..
Cehia  |  Irlanda  |  Germania  |  Olanda  |  Malta  |  Franta  | 
Stiai ca?
Timisoara este supranumita si “Mica Viena”, denumirea fiind datorata vietii culturale bogate, a vestigiilor istorice, a cladirilor datand din secolul 18. ... Stiati ca in traditiile antice, ouale simbolizeaza viata sau inceputul vietii. In Europa medievala, ouale erau primul fel de mancare care se consumau dupa post. Ouale au inceput sa fie vopsite, pentru...
Dictionar turistic
Bufet suedez - Masa principala la care se servesc mai multe tipuri de mancare, aperitive calde sau reci, mancare gatita sau fast-food, salate proaspete, fructe, prajituri, fursecuri si torturi, bauturi alcoolice sau racoritoare. La acest tip de masa, clientii isi pot umple farfuria de cate ori poftesc.
7 recomandari