Munca de acasă și restricțiile de circulație impuse în contextul pandemiei i-au determinat pe mulți dintre noi să acorde mai multă atenție activităților fizice, pentru a contracara efectele sedentarismului. În același timp și același context, sălile de fitness s-au închis temporar, astfel că a apărut firesc preocuparea de a găsi metode de menținere a condiției fizice fără ajutorul aparatelor puse la dispoziție în aceste spații.
Soluțiile sunt mult mai simple decât par la prima vedere, iar în cele ce urmează îți vom prezenta câteva metode eficiente.
Exerciții fizice în fiecare dimineață
Exercițiile fizice reprezintă una dintre cele mai facile moduri de a face mișcare, întrucât nu necesită condiții deosebite pentru a fi puse în practică. Le poți face în casă sau în aer liber, fiind cel mai potrivit mod de a începe ziua.
Se începe cu rotiri ușoare ale capului, urmate de rotiri de brațe și rotiri de bazin. Poți continua apoi cu câteva genoflexiuni, fandări, abdomene și flotări, în funcție de posibilitățile fizice. Poți folosi și echipamente ușor de procurat, cum ar fi gantere de diverse greutăți, o coardă pentru sărit, o minge de fitness sau o bară pentru tracțiuni.
Activități de intensitate moderată în aer liber
Mișcarea în aer liber este o altă formă de menținere a condiției fizice, la îndemâna oricui. Ai nevoie doar de un minim de echipament, care poate fi procurat din orice magazin de articole sportive, și de cel puțin o oră și jumătate pe care să o dedici acestei activități, de 2-3 ori pe săptămână. Poți ieși la alergat, la o tură cu bicicleta sau poți merge la un fotbal sau un baschet. Dacă simți că nu ești în formă pentru niciuna din aceste activități, încearcă să mergi cât mai mult pe jos.
Evadare în natură la sfârșit de săptămână
Dacă vrei să te menții în formă, o drumeție la munte sau o plimbare prin pădure sunt mai indicate decât mersul la grătar sau ieșitul la o pizza în week-end. Poți merge cu o gașcă de prieteni sau cu familia, alegând trasee accesibile pentru oricare dintre membrii grupului.
Pe lângă faptul că te ajută să arzi multe calorii, o plimbare de câteva ore în natură, are multe beneficii și în plan psihic. Astfel, endorfinele care se eliberează în urma efortului fizic te ajută să scapi de stres și să te încarci cu energie pentru săptămâna care urmează.
Aparate de fitness pentru acasă
Dacă nu poți ajunge la sală, îți poți comanda propriul aparat de fitness pe care să-l instalezi acasă și să îl folosești ori de câte ori dorești. Spre deosebire de aparatele profesionale din sălile de fitness, aceste aparate sunt adaptate pentru folosirea la domiciliu, fiind și astfel dimensionate încât să nu îți ocupe tot dormitorul. Pentru exerciții cardio mai intense poți să-ți comanzi o bandă de alergat sau o bicicletă de fitness. Tot pentru exercițiile cardio, este recomandat și stepperul, care contribuie și la dezvoltarea armonioasă a musculaturii.
De asemenea, dacă dorești să faci exerciții specifice antrenamentelor pentru sporturile de contact, poți găsi pe site-uri sau în magazine saci de box la preț avantajos.
Nu în ultimul rând, alimentația și hidratarea sunt alte două aspecte pe care nu trebuie să le neglijezi dacă dorești să te menții în formă. Consumă cât mai multe fructe și legume, respectând un program regulat al meselor zilnice. Acestea asigura organismului aportul necesar de vitamine și minerale, oferind astfel energia necesară pentru a putea face față efortului fizic.
De fiecare dată când faci mișcare trebuie să ai la îndemână cel puțin o jumătate de litru de apă din care să consumi cantități mici la interval de 15-20 de minute. Nu aștepta să ți se facă sete pentru a bea apă, deoarece senzația de sete este un prim semn al deshidratării. Evită cafeaua, băuturile energizante și sucurile carbogazoase pentru că acestea nu ajută, grăbind deshidratarea.
Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/antrenament-om-formare-sport-5914643/
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi