Explorand Sinaia: Locuri esentiale de vizitat in inima muntilor

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Explorand Sinaia: Locuri esentiale de vizitat in inima muntilor


Te-ai gândit la o vacanță în inima munților? Atunci Sinaia ar trebui să fie printre primele stațiuni de pe lista ta de dorințe.
Sinaia este un oraș plin de poveste, aflat în inima Munteniei, situat in Valea Prahovei, ceea ce înseamnă că nu te vei putea plictisi nici măcar o zi pe meleagurile sale.

Castelul Știrbey-Florescu
Castelul Știrbey-Florescu este una dintre cele mai vechi reședințe de vacanță și găzduiește Muzeul Orașului Sinaia.
După cum probabil deja știi, începutul secolului XX în Sinaia era definit de dorințele elitelor, de luxul în care acestea trăiau în acea perioadă. Palatul a fost proiectat de către arhitectul olandez Josef Jacob Schieffleers. Este alcătuit din 13 săli specifice care te invită să descoperi cât mai multe lucruri impresionante despre tainele și istoria orașului.

Castelul Peleș
Castelul Peleș este o construcție extrem de importantă atât pentru Sinaia, cât și pentru întreaga noastră țară. Acesta a fost ridicat din dorința Regelui Carol I al României, rămânând unul dintre cele mai importante edificii istorice de pe meleagurile românești.
De asemenea, se mai poate vizita și Castelul Pelișor Sinaia, care este un palat de dimensiuni mai mici, construit pe domeniul Castelului Peleș. A fost reședința principilor moștenitori Ferdinand și Maria. Dacă doriți cazare în apropierea Castelului Peleș, există un hotel de lux care nu un poate fi ratat, respectiv Hotel Regal Sinaia. Se află la o distanță de aproximativ 720 de metri.

Casa Memorială George Enescu
Pentru Pasionații de cultură și muzică, Casa Memorială a compozitorului George Enescu este un loc ideal de vizitat și de încărcat sufletul acolo unde Enescu a decis ca artiștii să aibă locul lor de refugiu, odată cu plecarea sa la Paris în anul 1946.
Odată ajuns în fața casei memoriale, vei fi întâmpinat de bustul marelui compozitor, iar în salonul casei este păstrat la loc de cinste pianul maestrului. Chiar în această casă, înconjurată de natură, Enescu a compus „Rapsodiile române”.

Drumul regal
Pentru pasionații de aventură, Sinaia rămâne în continuare un tărâm ce abia așteaptă să fie descoperit. Unul dintre traseele montane cele mai apreciate de turiști este Drumul Regal, marcat cu o bandă albastră.
Acesta poate fi traversat de aproape oricine, deoarece este pietruit, iar urcarea este suficient de lină direct prin inima pădurii. Este drumul favorit al celor care prin venele lor circulă sângele regal.

Castelul Foișor
Un alt castel pe care-l poți vizita în Sinaia este cel construit pe fostul domeniu unde se afla Castelul Peleș, mai exact Castelul Foișor.
Începuturile sale ne relatează că palatul a fost de fapt o cabană destinată vânătorilor, care ulterior a fost folosită de către Regele Carol I și soția sa Elisabeta până când construcția Castelului Peleș a fost finalizată. În acest loc plin de poveste s-a născut și unicul lor fiu, Regele Mihai.

Peștera lui Bogdan
România este bine cunoscută pentru uimitoarele sale vestigii naturale, iar Peștera lui Bogdan este una dintre acestea. De o frumusețe spectaculoasă, grota este situată chiar în Muntele Piatra Arsă, la o altitudine de 1020 de metri.
Numele său este un omagiu adus alpinistului Nicolae Bogdan. Aceasta a fost descoperită pentru prima dată în anul 1884 de către fostul stareț al Mănăstirii Sinaia.

Stânca Sfânta Ana
Sinaia este locul care continuă să ne surprindă, cu povești interesante și o energie pe care nu o mai întâlnești niciunde în lumea aceasta. Stânca Sfânta Ana este punctul de intersecție al legendelor și speranțelor de demult.
Este printre cele mai vechi locuri religioase de pe Valea Prahovei. Pe pereții săi, vei observa câteva inscripții ce deservesc drept dovadă a credinței vechiului schit.

Cota 2000 Sinaia
Dacă-ți dorești să simți că plutești deasupra norilor, te invit să vizitezi Cota 2000, locul care-ți taie răsuflarea datorită frumuseții priveliștii. Poți ajunge aici fie pe un drum bine stabilit alături de un ghid, fie cu telecabina. De asemenea, sus, la Cota 2000, vei găsi și un restaurant cu specific românesc.

Lacul Bolboci
Unul dintre cele mai spectaculoase lacuri de acumulare de la noi din țară se află pe râul Ialomița. Acesta s-a format datorită cursului râului, printr-un baraj artificial, fiind un loc deosebit ce te poartă cu gândul spre poveștile spuse în serile de vară.

Sinaia este un loc de suflet, care-ți limpezește gândurile și te aduce mai aproape de natură. Este presărat cu povești, legende, speranță, istorie și povești ce merită spuse.


166

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Malta  |  Germania  |  Belgia  |  Romania  |  Italia  |  Franta  | 
Stiai ca?
Intr-un gram de pamant exista pana la 100 milioane de microbi.... Premiile Nobel se acorda numai in urmatoarele domenii: fizica, chimie, psihologie sau medicina, literatura si pace. Banca Nationala a Suediei (cea maiveche banca centrala din lume) a instituit, in mem...
Dictionar turistic
Demipensiune (HB) - Pachet turistic oferite de hoteluri, prin care se asigura 2 tipuri de masa: mic dejun si cina. Bauturile nu sunt incluse.
7 recomandari