Big Ben se digitalizeaza
In anul 1980, postul radio BBC a anuntat ca Big Ben, unul din simbolurile reprezentative ale Londrei, va fi digitalizat, pentru a tine pasul cu tehnologia de ultima ora. Anuntul a creat o adevarata reactie in masa. Ascultatorii BBC au inceput sa sune intrigati si deranjati de aceasta hotarare, pentru a cere detalii. Pentru a pune paie pe foc, acelasi post a mentionat ca vechile ace ale ceasului vor fi daruite primilor ascultatori care vor contacta Radio BBC. Stirea a circulat atat de repede incat a ajuns pana si in mijlocul Atlanticului, un marinar aflat in cursa la momentul respectiv telefonand si el radioului pentru a licita acele faimosului ceasornic.
Lenin se muta in Euro Disney
In anul 1995 ziarul Irish Times a facut public faptul ca Disney se afla in negocieri cu guvernul rus pentru achizitionarea trupului imbalsamat al lui Lenin. Corpul acestuia fusese tinut pana in respectivul moment in Piata Rosie din Moscova. Conducerea Disney a propus mutarea trupului acestuia si a mausoleului in noul Euro Disney unde i se va “aplica” un tratament Disney ca la carte. Acest lucru va include expunerea corpului imbalsamat in lumini stroboscopice, care, potrivit conducerii Disney, vor mai inviora fata palida a lui Lenin. In cadrul parcului se vor pune in vanzare si tricouri imprimate cu figura conducatorului rus. Disney considera ca aceasta initiativa va atrage foarte multi vizitatori in parcul tematic. Potrivit stirii lansate de Irish Times, rusii ar fi fost de acord cu propunerea de mutare a corpului lui Lenin. In ceea ce priveste vanzarea mausoleului, acest aspect se afla inca in discutii. Liberalii rusi, luand de buna stirea, au sustinut pastrarea mausoleului gol pentru a aduce aminte de golul adus de sistemul comunist. Nationalistii in schimb, au militat pentru transformarea acestuia intr-un memorial al Tarului Nicolae II.
Autostrada unidirectionala
In 1991 London Times a anuntat ca Ministerul Transporturilor a finalizat un plan pentru a evita supraaglomerarea drumului M25, autostrada circulara care inconjoara Londra. Potrivit planului, capacitatea drumului va fi dublata prin schimbarea sensului dublu de pe autostrada intr-o singura directie. Luni, miercuri si vineri sensul de circulatie va fi in sensul acelor de ceas. Marti si joi in directia opusa, pe ambele benzi. Multi s-au revoltat intrucat acest lucru ar fi transformat un drum de 3 kilometri intr-unul de peste 10 ori mai lung. Din fericire planul a fost doar in mintea jurnalistilor Times si a reusit sa pacaleasca indeajuns de multi londonezi.
Farsa venetiana
In dimineata zilei de 1 aprilie 1919, locuitorii Venetiei s-au trezit pentru a gasi imprastiat pe intreg curpinsul Pietei San Marco, balegar de cal. Dincolo de peisajul oferit si de mirosul creat de situatie, acestia au ramas nedumeriti de modul in care balegarul a ajuns in respectivul loc, greu accesibil pentru cai. Intrucat cantitatea era una considerabila, parea ca si cand o intreaga procesiune de cai ar fi inoptat in Piata San Marco pentru ca mai apoi sa dispara misterios in zori. Intreaga initiativa i-a apartinut lui Horace de Vere Cole, un celebru mascarici al perioadei, acesta aflandu-se in Venetia in luna de miere. Foarte probabil ca programul romantic nu i-a priit, acesta gasind de cuviinta sa isi condimenteze putin vacanta cu o astfel de fapta. Cu ajutorul unui gondolier, Horace a transportat intreaga incarcatura adunata din Mestre (Venetia continentala) si in timpul nopti a “aranjat-o” in piata San Marco, spre marele sau amuzament.
Mare descoperire arheologica: Orasul Asterix
In 1993 Ziarul Independent a anuntat descoperirea de catre arheologi a unui oras vechi de 3000 de ani, orasul fiind locul in care eroul de desene animate Asterix ar fi trait. Potrivit acestora, orasul a fost intemeiat in zona Le Yaudet in apropiere de Lannion, Franta, in aceeasi locatie unde Rene Goscinny, creatorul lui Asterix l-a situat in istorisirile sale. Expeditia a fost condusa de profesorul Barry Cunliffe de la Universitatea Oxford si de Doctorul Patrick Galliou de la Universitatea Brest.
Turnul Eiffel va fi inlocuit de un stadion
Ziarul Parisien i-a lasat cu gura cascata pe locuitorii Parisului cand a anuntat, in 1986, faptul ca potrivit unei hotarari, Turnul Eiffel va fi demolat pentru a fi reconstruit in parcul tematic Euro Disney in est-ul Parisului. In locul turnului avea sa se construiasca un stadion de 35.000 de locuri pentru jocurile olimpice din 1992.