Situată într-o locație minunată din România, stațiunea Slănic Moldova este locul cel mai potrivit pentru odihnă și relaxare. Această destinație frumoasă este perfectă pentru o vacanță liniștitoare, pentru a te bucura de peisajul pitoresc și a-ți vindeca trupul și sufletul la Sanatoriul Balnear de aici. Acesta este foarte apreciat pentru tratamentele de recuperare și reabilitare medicală, balneo-fizio-terapeutice.
Relaxare în vacanță
Stațiunea Slănic Moldova este cunoscută în țara noastră mai ales pentru cele 20 de izvoare cu ape minerale, ape carbonate, bicarbonate, clorate, sodice, ușor sulfuroase, hipertonice, hipotonice, bogate în minerale și oligominerale. Izvorul 3 este denumit "Regele izvoarelor minerale" din stațiune.
Astăzi, stațiunea este una dintre principalele zone din țară, în care românii vin pentru a avea parte de terapii de reabilitare medicală, balneare. O vacanță aici este o idee excelentă pentru că îți permite să te bucuri de beneficiile apelor termale și de tratamentele relaxante ce pot vindeca multe probleme de sănătate. Cei care au câteva zile libere pot veni aici pentru a se liniști și pentru a scăpa de agitația orașului. Majoritatea oamenilor care au experimentat aceste terapii s-au simțit mult mai bine și mai odihniți.
Există multe beneficii oferite de tratamentele de recuperare și reabilitare medicală din stațiune. La Sanatoriul Balnear se fac:
• Tratamente pentru recuperare medicală și terapie prin inhalare cu ape minerale
• Tratamente cu ape minerale, bogate în oligominerale, cu proprietăți diferite și aerosoli
• Băi cu ape minerale și diverse tipuri de masaj
• Tratamente medicale și spa, cum ar fi cele de fizoterapie, kinetoterapie, meloterapie
• Tratamente speciale - ionizări, terapie cu ultraviolete, sau electroterapie cu unde scurte
• Gimnastică medicală, psihoterapie
• Hidroterapie pentru relaxare și îmbunătățirea circulației sangvine
• Aplicații cu parafină, exerciții ușoare de recuperare prin înot și sport terapeutic.
Programele de tratament și recreere terapeutice sunt un mod sigur și ușor care ajută la restabilirea stării de sănătate a persoanelor care suferă de:
• Probleme traumatice, scolioză, artrită, ulcere gastrice, nevroze astenice
• Afecțiuni ale rinichilor, ale căilor urinare, distrofie musculară, tulburări psihice
• Colecistită, pancreatită cronică, obezitate, gută, diskinezie biliară
• Suferințe hepatobiliare, boli cardiovasculare, circulatorii, reumatismale degenerative și alte afecțiuni.
Inhalațiile cu apă minerală sunt utile în tratarea problemelor respiratorii, în cazuri de tuse și răceală. Apa minerală scade riscul de reacții alergice.
Vacanță de vis la munte
La Slănic Moldova nu ai cum să te plictisești! În timpul zilei, poți face drumeții în pădurile din jur, Slănic Moldova fiind un punct de plecare pentru drumeții magnifice montane, prin pădurile masivilor din Carpații Orientali. Principalele atracții turistice sunt:
• Traseul "300 de scări" cu priveliștile lui uimitoare, care este marcat cu triunghi roșu, panouri de informare. Acest traseu este perfect pentru începători, pentru persoanele de toate vârstele, are o durată estimată la 2-3 ore prin pădurea cu serpentine, dar pe parcurs desigur se poate face din când în când popasuri. Realizând acest parcurs poți ajunge la Cascada din Cheile Slănicului, unde peisajul este minunat.
• De asemenea, poți face o plimbare relaxantă prin Parcul stațiunii, la Biserica Catolică sau pe Aleea izvoarelor
• Poți admira Panorama Slănic pentru a descoperi unele din cele mai frumoase priveliști din această zonă montană
• Cea mai emblematică clădire a stațiunii este fără îndoială Cazinoul Slănic Moldova, denumit și "Cazinoul Regal", care datează din vremea Regelui Carol I. Acest monument istoric este impresionant.
Stațiunea se remarcă și prin Pârtia Nemira care în sezonul de iarnă este frecventată de turiștii iubitori de sport și schi și care sunt fascinați de frumusețile naturii de aici. Această zonă montană este și un loc distractiv, unde oamenii se bucură de zăpada netedă și fină, în perioadele din an când ninge și este mai frig.
De regulă, pasionații de ski asociază vacanța la munte cu activitatea fizică, cu acest sport minunat, cu sănătatea și distracția. Asta exact așa este. Sportul înseamnă sănătate. Mulți oameni cred că schiatul oferă o experiență minunată și că este chiar mai mult decât un motiv de a petrece zile minunate împreună cu familia sau prietenii.
În sezonul cald, turiștii pasionați de drumeții montane au posibilitatea de a face și plimbări cu telescaunul din Slănic Moldova. O urcare costă 10 lei pentru un adult, iar pentru copii, elevi, studenți, biletul de urcare costă 8 lei. Telescaunul de la Pârtia Nemira funcționează și vara, deci turiștii pot veni oricând aici pentru a admira frumusețile naturale, montane, din jur.
Petrece vacanța într-o locație deosebită la munte, cu peisaje minunate și camere frumoase și curate!
Pentru a te relaxa, poți veni câteva zile la munte, în Slănic Moldova. Plimbările lungi în aerul proaspăt, ozonat și mâncarea bună te pot ajuta să ai corpul revigorat, să te simți minunat.
În timpul șederii în stațiune, poți opta pentru o cazare de 4 stele în Slănic Moldova la Moldavia Class, care include apartamente foarte elegante și complet utilate; fiecare are câte un living spațios, o cameră cu pat matrimonial, o baie cu cadă la dormitor, o baie de serviciu, balcon, terasă cu grătar, loc de joacă pentru copii și o bucătărie cu toate ustensilele necesare pregătirii mesei de zi. Turiștii care au ales această vilă au spus că totul este la superlativ – curățenie, confort, locație – și că au avut o vacanță de vis.
Stațiunea Slănic Moldova este considerată un colț de rai din versantul estic al Carpaților Orientali – masivul Nemira. Este denumită "Perla Moldovei" și reprezintă un loc unde ai posibilitatea de a face cele mai bune tratamente pentru sănătate și de a te bucura de frumusețile montane din jur.
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi