TurisMALL
powered by

Orase disparute


Legendele si misterele au fascinat dintotdeauna, imaginatia popoarelor fiind starnita chiar si de cel mai mic graunte de mit. De-a lungul timpului s-au tesut o multime de istorisiri cu privire la locuri aflate peste mari si tari, care tineau ascunse comori, retete ale nemuririi sau civilizatii ingenioase. Fie ca sunt reale sau mitice urmatoarele orase au prins imaginatia istoricilor, arheologilor si aventurierilor.

Orasul Cezarilor




Descrierile despre acest oras mitic spun ca ar fi fost situat intre doi munti, unul de aur si unul de diamant. Mai mult chiar, se spune ca locul ar fi fost vrajit si ca ar fi aparut si disparut dupa bunul plac. Legendele spun ca orasul era situat in cel mai sudic punct al Americii de Sud in regiunea Patagonia. Locul nu a fost niciodata gasit si in prezent este considerat mai mult o legenda. Cu toate aceasta in vremurile marilor explorari, aceasta destinatie era in planul multor aventurieri. Se spune ca orasul ar fi fost creat de catre supravietuitorii unui naufragiu al unei nave spaniole si se credea ca acolo se gasesc foarte multe avutii foarte bine pazite de uriasi si de stafii.

Cetatea Troia




Troia era situata in nord-vestul Anatoliei, in sud-estul stramtorii Dardanele, in apropierea Muntelui Ida. Faima i-a fost slavita in poemele epice ale lui Homer, iar Razboiul Troian a transformat-o intr-o adevarata referinta istorica. Orasul antic era asezat pe un deal in apropierea Raului Scamander. Ridicarea sa pe coasta Mediterana i-a permis sa fie o adevarata putere navala, putere sporita de campiile fertile care i-au adus recolte bogate. Troia a fost mult timp considerat un oras crescut din imaginatia poporului, fara vreun referent real. Insa in 1870 Heinrich Schliemann un cunoscut arheolog al timpului respectiv, a descoperit in excavarile sale, locul unde Troia statea ingropata de sute de ani de istorie. Acesta a descoperit faptul ca au existat mai multe orase numite Troia, ridicate unul deasupra celuilalt. Ruinele a ceea ce a fost candva cetatea se pot gasi in Truva, un mic orasel turc. In 1998 Troia a fost preluata in patrimoniul cultural UNESCO.


Z - Orasul Ratacit




Numele orasului a fost dat de colonelul britanic Percy Harrison Fawcett, care credea ca acesta exista undeva in jungla statului Mato Grosso din Brazilia. Fascinat de zvonurile care ii ajunsesera la urechi in legatura cu misteriosul loc, acesta a plecat in 1925 in expeditie spre descoperirea lui, disparand fara urma. O referinta legata de existenta orasului se regaseste in Manuscrisul 512 aflat in Libraria Nationala din Rio de janeiro, manuscris creat de exploratorul João da Silva Guimarães care sustine ca ar fi vizitat locul in 1753. Orasul este descris in detalii foarte precise insa fara a oferi informatii legate de locatie. De-a lungul timpului multi alti exploratori si aventuriei au disparut si chiar au murit in cautarea lui. In ultimii ani un oras numit Kuhikugu a fost descoperit in padurea amazoniana, avand un sistem de fortificatii sofisticate si infrastructura avansata, fapt ce a dus la speculatii cum ca acesta ar fi mult cautatul Oras Z.


El Dorado - taramul aurului




Unul dintre cele mai faimoase orase in jurul caruia s-au tesut nenumarate legende este acest imperiu mitic ridicat in junglele din America de Sud. Numele orasului inseamna in spaniola “Cel Aurit”. Orasul se spune ca ar fi fost condus de un rege puternic si ca aici se gasesc cantitati enorme de aur si bijuterii. In perioada conquistadorilor orasul a fost adevarat subiect de fascinatie, numeroase expeditii fiind lansate in cautarea lui. Cea mai cunoscuta a fost condusa de Gonzalo Pizzaro care in 1541 a adunat si purtat 300 de soldati si cateva mii de indieni in jungla Americii de Sud in cautarea locului care avea sa ii imbogateasca peste noapte. Nu au gasit nici urma de oras sau de comori. Soldatii si indienii a fost decimati de foame, boli si atacuri ale bastinasilor, expeditia fiind abandonata.


5008

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Malta  |  Cehia  |  Germania  |  Spania  |  Romania  |  Austria  | 
Stiai ca?
Specia de rechin care a ucis cei mai multi oameni este Marele Rechin Alb.... Unele paste de dinti contin antigel si majoritatea sunt toxice?...
Dictionar turistic
Statiune climaterica - Localitate situata intr-o regiune cu conditii naturale (geografice, atmosferice si meteorologice) sau climaterice particulare (bogatie in aerosoli, puritatea aerului, ionizare, etc.) indicate in tratamentul unor boli sau pentru fortificarea organismului, dotata cu instalatii si personal necesar efectuarii curelor medicale.
7 recomandari