Turiștii apreciază întotdeauna confortul și notele de originalitate pe care le poate oferi un sejur la o pensiune, dar pun accentul și pe raportul calitate-preț. Deci, cum îți poți pune în valoare spațiul de cazare fără să fie nevoie să îl renovezi complet? Soluțiile sunt numeroase și mai simple decât ți-ai putea imagina, pentru că, de fapt, detaliile sunt cele mai importante: cumpărarea de mici accesorii, personalizarea mobilierului care nu-ți mai place, curățarea spațiilor aglomerate etc. Iată patru modalități de a oferi pensiunii tale o nouă viață, pentru a atrage un număr mai mare de clienți.
Elimina obiectele inutile
Atunci când dispui de un buget redus, trebuie să te concentrezi mai întâi asupra a ceea ce există deja, să elimini obiectele inutile și de proastă calitate și să păstrezi tot ceea ce poate fi personalizat și reutilizat. Mută lucrurile, încearcă alternative, apoi adaugă o notă personală cu ajutorul tehnicilor de bricolaj.
Înfrumusețează și echipează corespunzător bucătăria
Dacă le oferi turiștilor posibilitatea de a folosi bucătăria, fă din acest spațiu un loc frumos, confortabil și utilat corespunzător.
Un aragaz sau o plită de gătit și un cuptor separat, un frigider și o lada frigorifica mica, o mașină de spălat vase sunt aparatele electrocasnice necesare pentru o bucătărie bine echipată, alături de piesele mai mici, precum un aparat pentru cafea și un prăjitor de pâine. În ceea ce privește electrocasnicele, este recomandat să alegi obiecte care au un consum energetic redus și sunt realizate din materiale de calitate, care, în același timp, nu necesită o întreținere complicată.
Dacă ai posibilitatea, schimbă mesele și scaunele. O masă interesantă ca formă și culoare și scaune care sunt toate diferite unul de celălalt pot face bucătăria să arate mai puțin formală. În plus, poți să refolosești scaune pe care, altfel, le-ai arunca sau dona.
Apoi, concentrează-te pe accesorii și piese de mobilier originale: o fotografie frumoasă, o lustră veche, cutii de condimente unicat, ceramică, o vază în care să pui flori proaspete. Poți să oferi încăperii un aspect mai îndrăzneț dacă alegi textile cu modele grafice, care să o înveselească. Un covor frumos, perdele și chiar prosoape de bucătărie pot ajuta la modernizarea unui astfel de spațiu.
Redecorează băile
Baia este un loc intim, unde turiștii se pot răsfăța și relaxa după o zi plină de activități. Primul pas este să te concentrezi pe accesorii și detalii. Folosește pentru depozitare – pentru prosoape, uscător de păr și alte facilități pe care le oferi – cutii din materiale naturale. Chiar și oglinda este importantă, deci nu subestima valoarea ei. Caută modele de designer sau vintage pentru a oferi încăperii originalitate. O piesă de mobilier veche, o lampă sau fotografii frumoase agățate pe pereți vor contribui la crearea unui spațiu plăcut.
Dă o nouă viață camerelor
Cu ajutorul tehnicilor de bricolaj, poți transforma orice piesă de mobilier care este de bună calitate, dar nu îți mai place, în ceva nou. De exemplu, poți să optezi pentru revopsirea mobilei într-o culoare deschisă și proaspătă sau să schimbi tapițeria scaunelor ori a canapelelor.
Turiștii care vin la pensiune caută calitate la fiecare nivel. Alege lenjerii de pat simple, în tonuri neutre sau alb, din materiale de bună calitate, precum bumbacul. Albul este practic, deoarece este ușor de curățat, dar totodată face camera mai luminoasă și creează o senzație de spațiu mai mare.
Pereții au, de asemenea, un rol foarte important. Ai grijă să alegi culoarea potrivită pentru ansamblu, pasteluri cu tonuri calde sau neutre.
Rearanjează camerele
În multe pensiuni, acestea sunt amenajate într-un stil care este promovat ca tradițional, dar care este de fapt învechit. Îndrăznește să faci lucrurile puțin diferit pentru a atrage atenția oaspeților, mai ales că mulți își fac o părere doar privind fotografiile online de pe site-ul pensiunii.
Dacă te gândești deja cât de profitabile sunt aceste idei cu adevărat, poți să faci un calcul minim. Începe cu profitul mediu pe care îl obții pentru o noapte de cazare. Apoi împarte bugetul estimat pentru reamenajarea unei camere la această sumă, pentru a afla numărul de nopți necesare pentru a-ți acoperi cheltuielile. Poți să începi la nivel mic, doar cu una sau două camere, pentru a testa impactul pe care aceste sfaturi de reamenajare ieftine și eficiente îl pot avea asupra veniturilor. La final, nu uita să faci fotografii frumoase pentru site-ul pensiunii.
Sursă foto: Pexels.com
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi