Pleci in vacanta? Cum sa eviti agentiile de turism care nu sunt serioase

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Pleci in vacanta? Cum sa eviti agentiile de turism care nu sunt serioase


Te pregăteșți să pleci în vacanța mult așteptată? Pe lângă lucrurile pe care le iei în bagaj sau obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi, este esențial să ai în calcul și seriozitatea agențiilor de turism. Să colaborezi cu o agenție de turism care nu îți asigură sejurul așa cum ți-a fost promis nu este deloc plăcut, mai ales dacă ai așteptat foarte mult timp până să călătorești cu familia, persoană iubita sau prietenii.
De cele mai multe ori, agențiile de turism care nu sunt serioase pun la dispoziție turiștilor alte unități de cazare decât cele rezervate de aceștia. Iar acest lucru este extrem de neplăcut, mai ales dacă ai ales cazarea în funcție de unele avantaje: cât de aproape este de punctele turistice de interes, ce mijloace de transport ai la dispoziție, ce servicii ai (cum ar fi mic-dejun sau acces la spa și alte beneficii) și multe alte avantaje.
Astfel, dacă vrei să ai parte de o vacanță așa cum ți-ai dorit, primul pas este să verifici agenția de turism cu care urmează să colaborezi.
 
Cum să eviți agențiile de turism care nu sunt serioase
1. Verifică dacă are licență
Orice agenție de turism are o licență valabilă emisă de Autoritatea Națională pentru Turism, iar această trebuie să fie afișată pe site-ul oficial. În unele cazuri, este precizat doar numărul licenței. Accesul la aceste informații ar trebui să fie foarte simplu și la îndemână oricărui utilizator. De regulă, găsești această informație în secțiunea “Despre noi” sau în secțiunea “Termeni și Condiții”.
2. Verifică contractul de prestări servicii turistice
De regulă, agențiile mari de turism oferă clientilot un exemplar al contractului de prestări servicii turistice în momentul cumpărării unui pachet. Potrivit legii, contractul trebuie semnat de ambele părți pentru a intră în vigoare. Așadar, dacă nu ai certitudinea că agenția aleasă de ține este serioasă, tot ce trebuie să faci este să nu semnezi contractul primit prin poștă electronică.
3. Verifică informațiile despre firma în pagină de contacte
Fiecare firma trebuie să aibă trecut în pagină de contact informații de identificare:
- denumirea firmei;
- datele de înregistrare la Registrul Comerțului și la Anaf;
- adresa sediului social;
- adresa punctului/punctelor de lucru;
- adresa de e-mail sau formular de contact;
- număr de contact;
- program de lucru.
Agențiile de turism care sunt de încredere afișează toate aceste date pe site-ul oficial.
4. Verifică datele firmei pe un site specializat
Dacă urmează să colaborezi cu o agenție de turism și vrei să afli mai multe informații despre firma, este recomandat să faci o scurtă verificare pe un site specializat. De exemplu, dacă accesezi risco.ro, poți verifică în mai puțîn de un minut dacă agenția de turism prezintă risc de insolvență, are incidente de plata, are datorii la stat, are procese în instanța sau a înregistrat pierderi în ultimii ani. Poți, de asemenea, să vezi numărul de angajați sau modificările care au fost înregistrate în Monitorul Oficial.
Tot pe risco.ro poți vedea cât de puternică este compania din punct de vedere economic, dar și detalii despre cifra de afaceri înregistrată de agenția de turism de-a lungul anilor.
5. Găsește ușor agențiile de turism serioase
Vrei să pleci în vacanță, însă nu știi cu ce agenție de turism să colaborezi? Serviciul SellNet oferit de risco.ro îți oferă posibilitatea să faci o căutare în baza codului CAEN și să creezi o lista personalizată a celor mai bune agenții de turism din țară. Poți să faci selecție după orașele de interes și ordonare după cifra de afaceri, în ordine descrescătoare, astfel încât să alegi agențiile care au cele mai mari vânzări înregistrate. De asemenea, poți să verifici și vechimea companiilor sau probabilitatea de insolvență.
Indiferent despre ce servicii este vorba, este bine și chiar recomandat să fim consumatori responsabili. Verificarea firmelor nu trebuie făcută doar de persoanele juridice sau de colaboratori și furnizori direcți, ci și de persoanele fizice. 


248

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Paradele Garzilor (In Guardia Parade) - Valetta
Din ianuarie pana in iulie/ Din septembrie pana in decembrie Fort. St. Elmo (Valletta) Paradele ..
Olanda  |  Germania  |  Irlanda  |  Austria  |  Spania  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Majoritatea statelor lumii, cu foarte putine exceptii, se recunosc intre ele drept state suverane și independente, intretinand relatii diplomatice. Cele mai cunoscute exceptii sunt: - Republica ... Beneficiile unui anume compus din boabe de cacao sunt atat de mari, incat acesta poate rivaliza cu penicilina si anestezicele, sustine o echipa de cercetatori americani care si-au publicat un studiu...
Dictionar turistic
Legatura aeriana - Zbor ce asigura conexiunea intre doua sau mai multe puncte de pe glob.
7 recomandari