Imediat ce va decideti sa incepeti sa va construiti propria cladire rezidentiala, acest eveniment va deveni destul de important in intreaga dvs. viata. In curand veti putea uita de dispunerea incomoda a camerelor, vecinii zgomotosi, problemele de comunicare, subsolurile murdare si alte inconveniente intampinate la o locuinta la bloc, deoarece veti deveni proprietarul propriei locuinte, o casa pe pamant. Despre proiectare si modele de case cel mai des intalnite vom vorbi in cele ce urmeaza.
Un proiect casa este o responsabilitate foarte mare care presupune anumite riscuri. Atunci cand va decideti sa construiti o casa, este necesar sa apelati la companiile de proiectare si constructii care va vor veni in ajutor si va vor ajuta sa rezolvati aceasta sarcina dificila si aparent nerealista.
Scopul principal este o abordare individuala a proiecte case, care permite clientului sa isi realizeze dorintele si visele cele mai ascunse.
Un proiect de arhitectura este o parte din documentatia de constructie si urbanism care contine decizii arhitecturale necesare dezvoltarii documentatiei pentru constructie.
Arhitectii iscusiti propun mai multe tipuri de modele de case, si anume:
- Case in stil englez
Principalele caracteristici ale unor astfel de cladiri sunt prezenta a doua etaje, o panta abrupta a acoperisului, lucrari de caramida (adesea rosii), balcon cu balustrada, ferestre din zabrele, prezenta pietrei salbatice si a pieselor forjate in decor. Semnele locuintei in limba engleza sunt o peluza indispensabila la intrare, precum si iedera sau struguri pitoresti pe pereti. Garajele engleze sunt asezate separat, sub copertine. Stilul britanic de design este retinerea, soliditatea si durabilitatea;
- Case in stil barnhouse
Moda pentru casele de tip barnhouse isi are originea in Europa de Vest - la intersectia minimalismului, mansardei si bio-tehnologiei. Extern, o astfel de casa arata simplu: un acoperis dreptunghiular, gable (adesea fara suprapuneri), exterior laconic, fara bibelouri. In acelasi timp, este destul de practic si confortabil pentru trai;
- Case in stil baroc
Casele in stil baroc sunt grandioase si pompoase, precum sculpturile sale. O astfel de casa necesita spatiu si bani, deoarece stilul include ferestrele voluminoase, tavane inalte si deschideri arcuite si chiar turnuri. Ferestrele din casele in stil baroc au adesea o forma semicirculara, iar usile sunt incadrate de coloane;
- Case in stil Victorian
Casele victoriene sunt de 2-3 etaje, asimetrice, au un acoperis complex, cu multe fatete, o mansarda, adesea o turela rotunda, un pridvor spatios, ornat cu lemn sculptat sau metal, imbricate in culoare alba sau bej;
- Case in stil gotic
Se caracterizeaza prin lance, arcade verticale, linii sfasiate spre cer, arcade care trec in stalpi, tavane inalte, geamuri alungite, adesea vitralii. Casa in stil gotic are un „schelet” ascutit; culorile sale sunt galben, maro, rosu, albastru. Atat piatra cat si lemnul sunt folosite ca materiale de constructie, deoarece stilul a fost format in diverse circumstante. O casa cu o „fata” gotica este una solemna si deseori sumbra.
Mai sunt si case moderne, case in stil neoromanesc, acestea luand din fiecare stil cate un pic. Nu exista o regula anumita de proiectare, aici lasam imaginatia sa zboare liber.
Se deosebesc casele si dupa marimi, dupa numarul de odai, dupa numarul de etaje si prezenta sau absenta garajului, etc. Toate acestea luate la un loc formeaza particularitatile caselor pe pamant si merita o atentie deosebita in proiectare, constructie si amenajare. Doar cu un proiect de casa potrivit, se poate construi o casa conform dorintelor si bugetului.
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi