In vederea repatrierii trupului unei persoane decedate peste hotare, exista trei variante de modalitati de repatriere decedati care iti pot fi de folos in momentul in care te afli intr-o astfel de situatie.
Repatrierea pe cale terestra. Acest serviciu presupune ridicarea persoanei decedate de la azil/morga/spital/locuinta si depunerea intr-un sicriu captusit cu zinc (acesta se foloseste numai in scopul transportului). Firma de servicii funerare este cea care se va ocupa si de toate interactiunile cu autoritatile abilitate in vederea obtinerii tuturor documentelor, avizelor si certificatelor necesare pentru a efectua transportul decedatului in parametric legali. In cazul transportului rutier, imbalsamarea nu este necesara. Vehiculele folosite pentru transport funerar international sunt dotate cu sisteme speciale de control al temperaturii care au posibilitatea de a conserva trupul. Daca familia doreste totusi imbalsamarea decedatului, acest lucru se poate realiza. Acesta tip de transport este un serviciu ce se efectueaza de la adresa la adresa, direct la adresa din tara de destinatie. Repatrierea pe cale terestra reprezinta varianta cel mai des utilizata, deoarece este mai ieftina, este rapida si presupune mai putine documente de completat si intocmit. In general, majoritatea repatrierilor sunt rezolvate foarte rapid.
Repatrierea pe cale aeriana. Acest tip de repatriere presupune ridicarea persoanei decedate de la azil/morga/spital/locuinta, imbalsamarea acesteia, apoi depunerea intr-un sicriu captusit cu zinc (este tipul de sicriu adecvat pentru transportul international). Transportul pe cale aeriana este o procedura mai complexa, care presupune rezervarea zborului pentru transportul aerian precum si transportul la aeroport. Firma de pompe funebre va lua legatura cu autoritatile abilitate in vederea obtinerii tuturor documentelor, avizelor si certificate necesare transportului persoanei decedate pe cale aeriana. Acest serviciu asigura doar transportul catre aeroportul de destinatie, cel mai apropiat de localitatea in care familia decedatului locuieste, fiind necesar ca acestia din urma sa ia legatura cu o firma de pompe funebre pentru a ridica ramasitele decedatului de la aeroportul de destinatie. Firmele ce se ocupa de repatriere lucreaza in stransa legatura cu companiile aeriene si institutiile guvernamentale astfel incat sa aiba posibilitatea de a furniza servicii de repatriere prompte si de calitate, catre/de la orice destinatie este solicitata.
Repatrierea cenusii. Firmele care ofera serviciul de repatriere a cenusii sunt in general firme care pot organiza si incinerari. Acest tip de serviciu presupune ridicarea ramasitelor pamantesti si obtinerea tuturor documentelor necesare pentru efectuarea acestui demers. Firma de servicii funerate detine o relatie stransa cu autoritatile abilitate ce se ocupa de expedierea cenusii catre o adresa de destinatie. In urma procesului de incinerare, firma poate asigura si urna pentru cenusa si se poate ocupa si de aranjamentele necesare pentru ca cenusa sa poata fi transportata personal de catre familie, daca aceasta este dorinta lor. Experienta in domeniu si parteneriatele cu companiile aeriene, agentiile de asistenta, crematoriile si institutiile guvernamentale din intreaga lume sunt cele care fac ca firmele de servicii funerare sa fie cea mai potrivita alegere privind incinerarea si repatrierea cenusii.
Transportul funerar international de peste hotare in Romania, fie el pe cale terestra sau aeriana, se poate face numai in conditiile prevazute de legislatia nationala a tarii in care a survenit decesul cetateanului roman si in conformitate cu regulile internationale in vigoare in tara respectiva.
Personalul consular poate oferi toate detaliile legate cu aceste procedura si va poate facilita contactul cu firmele funerare care asigura transportul funerar in Romania.
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi