Rezervatii deosebite din Obcinile Bucovinei

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Rezervatii deosebite din Obcinile Bucovinei


Vizitati Obcinile Bucovinei! Aici natura si omul s-au infratit de milenii, natura oferind omului sursa de existenta si sensibilitate artistica. Vestigiile arheologice de o valoare mondiala, va asteapta, uitate de vreme, sa le explorati.

Pentru cei dornici de aventura si strict dedicat celor pasionati de natura, propunem doua asezari deosebite din Obcinile Bucovinei. Alese pe baza unor trasaturi deosebite si cu o mare valoare stiintifica, va invitam sa vizitati Rezervatia Lucina si Rezervatia Ciumârna!

"Dulce Bucovina, vesela gradina,
Cu pomi roditori si mandri feciori"

(Vasile Alecsandri)

Rezervatia Lucina, pășunea bogată a cailor huțuli din Obcinile Bucovinei
O atractie deosebita din sud-estul Bucovinei (Obcina Mestecanis), Herghelia Lucina, gazduieste cateva exemplare de cai hutuli (soi de cai mici, tip ponei), singura rasa de cai autentica romaneasca. Tot in aceasta zona se poate vizita Rezervatia floristica Lucina unde putem admira o minune a naturii, mesteacanul pitic, un relict glaciar. Aceasta specie de mesteacan isi are in tara noastra una dintre cele mai sudice statiuni ale arealului sau. Creste linistit in pamantul de turba neagra si muschii Helodium lanatum (alte relicte ocrotite de lege). Daca tot ati ajuns aici, va recomandam un scurt traseu montan, pornind de la Herghelia Lucina spre Vf. Chițcăul Mare, continuati sa urcati coasta Lucinei spre Vf. Lucina (1588m) pentru o vedere absoluta asupra Obcinilor Bucovinei, fiind cel mai indicat punct de belvedere.

Rezervatia Ciumârna, casa mestecenilor pitici si a celor mai batrani arbori din Romania
Obcina Mare a Bucovinei va asteapta sa vizitati Rezervatia Ciumârna situata pe o panta impadurita din apropierea comunei Vatra Moldovitei. In aceasta zona gasim o specie de Primula, Trientalis europaea. Este o raritate in Europa si la fel ca mesteacanul pitic, este o planta glaciara ce creste spontan pe aici. Alegand traseele turistice montane din zona, puteti vedea spectaculoase exemplare de arbori ocrotiti: ulmi, arbori seculari (600-700 de ani si probabil cele mai batrane exemplare din tara noastra), tisa sau fagul rosu. Opriti-va si la popasul Ciumârnei pentru a admira "Palma", o operă de arta dedicată muncitorilor ce au lucrat în aceste zone.

Sunt o bucovineanca nascuta si crescuta pe aceste plaiuri si pot sa va spun foarte sincer ca nu va ajunge o singura vacanta pentru a savura tot ce ofera Obcinile Bucovinei. Va recomand traseele montane cu marcaje si va invit sa le parcurgeti pas cu pas. Aveti ce vedea intr-o excursie in inima Moldovei, orice locatie turistica ati alege! Vizitati Blogul lui Jorjette unde periodic scriu articole informative despre potentialul turistic din Romania. Va doresc dor de pas si vreme buna!


1523

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Turismul online ajuta la cresterea pietei de turism din Romania
Piata de turism online din Romania a explodat in ultima vreme, agentiile de turism incepand sa explo..
Stiai ca?
In India, numarul spectatorilor din salile de cinema se ridica la 3 miliarde anual - mult mai mult decat in orice alta tara?... Cele mai multe zile consecutive cu peste 37,8 °C (100 °F) au fost inregistrate in Marble Bar, Western Australia de la 31 octombrie 1923 la 7 aprilie 1924 (160 zile). Cele mai multe zile consecuti...
Dictionar turistic
Transfer - Deplasarea turistilor de la punctul terminus al calatoriei (aeroport, gara, port) la unitatea de cazare.
7 recomandari