Romania, printre cele mai promovate destinatii turistice in presa internationala, in 2025

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Romania, printre cele mai promovate destinatii turistice in presa internationala, in 2025


În timp ce românii sunt încântați că își pot face planuri de călătorie în străinătate și mai ușor după ce țara noastră a aderat complet la spațiul Schengen din Uniunea Europeană și după eliminarea vizelor pentru SUA, iată că România se bucură de un val neașteptat de recomandări în calitate de destinație turistică.

Mai multe branduri importante din mass-media internațională au apreciat frumusețea acestui spațiu geografic, considerând că merită cu siguranță vizitat în viitorul apropiat.

Cea mai recentă menționare pozitivă este cea din ediția olandeză a prestigioasei publicații National Geographic. Într-un top publicat recent, România a fost desemnată, în mod uimitor, cea mai bună destinație de iarnă din Europa.

Acest lucru se întâmplă în ciuda concurenței acerbe pe care o aduc stațiuni montane de top din Austria, Italia, Franța sau chiar din Bulgaria, unde de altfel mulți români obișnuiesc să își petreacă vacanțele în sezonul rece, pe pârtii de schi și nu numai.

Jurnaliștii care includ în top inclusiv destinații fermecătoare precum Elveția și Scoția consideră că România merită vizitată pentru peisajele mirifice pe care le oferă. Iarna, "pajiștile dispar sub zăpadă, iar turnurile bisericilor și castelele sunt împodobite cu țurțuri", ceea ce face întregul cadru și mai impresionant.

Astfel, natura este elementul prezentat în mod special, împreună cu elemente culturale și istorice, fără a conta atât de mult așadar partea de sporturi de iarnă în cadrul unei călătorii planificate în țara noastră.

Alte recomandări ale României lansate de branduri media prestigioase
În cadrul listei anuale cu cele mai bune 25 de locuri din lume de vizitat în 2025, tot revista National Geographic - varianta în limba engleză - a inclus și Brașovul, orașul medieval pe care îl descrie drept "poarta de acces către regiunea Transilvaniei, un tărâm de păduri antice, sate rustice și vârfuri ale Carpaților".

De asemenea, jurnaliștii americani de la CNN au recomandat România ca destinație turistică, considerând o oportunitate tocmai numărul relativ redus al numărului de turiști în țara noastră, în condițiile în care zone mult mai populare de pe continent sunt afectate negativ de aglomerație.

"Nu au mai rămas multe locuri în Europa care să aibă încă acea vibrație nedescoperită, dar România se numără printre acestea. Este un dar în aceste zile de supra-turism să fie aleasă o țară care are de toate, de la stațiunile balneare la Marea Neagră până la frumusețea extraordinară a Munților Carpați", notează cei de la CNN, care mai spun că țara noastră încearcă să-și crească numărul de vizitatori în mod sustenabil.

Laude pentru România în plan turistic au venit de curând și din partea revistei Vogue. În ediția din luna decembrie 2024, celebra publicație de modă și lifestyle a inclus România în topul celor mai bune zece țări de vizitat în 2025.

Se menționează că economia statului este în creștere, iar cultura și gastronomia sunt puncte forte. Accentul pare pus de asemenea pe diversitate - plaje, festivaluri de muzică, tradiții și locații de cazare de lux. În acest clasament al revistei Vogue, România depășește alte destinații precum Statele Unite ale Americii, Australia, Japonia, Scoția sau Grecia.

Castelele din Transilvania și mitul lui Dracula, mereu în centrul atenției
Cele mai multe recomandări ale României în materie de turism fac referire și la una dintre caracteristicile de notorietate ale țării noastre în plan internațional: asocierea cu mitul vampirilor din Transilvania. Mulți turiști străini vin special pentru a căuta castelele din Carpați și se bucură să descopere mai multe informații despre istoria țării.

Dracula, personajul fictiv care ar fi trăit în Transilvania, este poate cel mai puternic element din brandul de țară al României, totul fiind realizat în mod organic. Industria de divertisment care a folosit intensiv această temă a vampirilor din Carpați ne-a adus promovare gratuită, iar turismul local poate utiliza în mod pozitiv toată această faimă.

La final de 2024 și început de 2025, în cinematografele din întreaga lume a debutat filmul Nosferatu, cea mai recentă ecranizare a poveștii fiorosului vampir transilvănean. Lumea jocurilor video este de asemenea abundentă în folosirea mitului ființelor întunericului care se hrănesc cu sânge uman: Vampire: The Masquerade – Bloodlines (2004), V Rising (2022) și Castlevania: Lords of Shadow (2010) sunt exemple de astfel de titluri adresate pasionaților de gaming. Tematica se regăsește și în casinouri pe internet, unde pot fi accesate sloturi online precum Vampire Night de la Amusnet, Dracula de la NetEnt și altele.

Tot în acest an este confirmată lansarea celui de-al doilea sezon al serialului Wednesday, pe platforma de streaming video online Netflix. Parte din universul Familiei Addams, acest serial gotic prezintă numeroase creaturi înfricoșătoare, inclusiv vampiri. Asocierea cu Transilvania nu lipsește, iar primul sezon a fost filmat chiar în România, ceea ce a suplimentat promovarea turistică a țării în social media și mass-media, exact în acest context.


5

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Roma vazuta cu gust
Evenimentul "Roma vazuta cu gust" reprezinta o initiativa speciala a Primariei, care pe tot parcursu..
Stiai ca?
Belgia este denumita si "Tara bomboanelor de ciocolata."... Un oras din Romania imita chiar semnul hollywoodian: orasul Brasov. In anul 2004 pe Masivul Tampa, la poalele caruia se intinde orasul Brasov, au fost instalate faimoasele litere de inspiratie holl...
Dictionar turistic
Camping - Suprafata de teren (la deal sau munte) pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turisti. Terenul este amenajat si dotat, permitand turistilor sa-si pregateasca masa si sa beneficieze de celelalte servicii specifice. Are caracter sezonier.
7 recomandari