În secolul vitezei, orice călătorie începe cu… Google. Statisticile arată clar acest comportament al turiștilor moderni: două din trei persoane care intenționează să plece într-o vacanță interoghează motoarele de căutare.
În plus, atunci când folosesc internetul cu scopul de a rezerva o vacanță, turiștii navighează pe unul până la cinci site-uri. În acest sens, primele impresii ale vizitatorilor au impact major asupra ratei de conversie și, deci, a succesului oricărui business.
Investițiile în webdesign sunt esențiale pentru a le oferi o experiență plăcută utilizatorilor și a îi încuraja să petreacă mai mult timp pe site. Un layout-ul învechit, din cauza căruia navigarea pe site este îngreunată, este evitat de către orice user.
De aceea, webmasterii recomandă cu fiecare ocazie designul responsive, care conferă o experiență plăcută, indiferent de dispozitivele pe care le folosesc.
„În cazul oricărui site, încă de la bun început, timpul dedicat pentru optimizarea variantei pentru mobil trebuie să fie egal cu cel investit pentru varianta pentru desktop”, recomandă Christian Lupașcu, fondatorul agenției r2.ro.
O altă metodă prin care poate fi captat interesul utilizatorilor este relevanța informațiilor care le sunt oferite turiștilor despre hoteluri sau restaurante, de exemplu. „Stabiliți-vă obiective clare pentru site (KPI) și încercați să le îmbunătăți userilor experiența pornind de la acestea”, adaugă Christian Lupașcu.
În cazul hotelurilor, de exemplu, sunt preferate formularele de rezervare ușor de completat, fără excedent de informații inutile. În cazul restaurantelor, este important ca utilizatorii să regăsească cu ușurință atât meniul propus, cu informații nutriționale detaliate, alături de fotografii, dar și datele de contact.
Tot în ceea ce privește webdesignul, este important ca orice site să reflecte tipul de business, astfel încât clienții să rețină cu ușurință brandul. În acest sens, schema de culori joacă un rol important pentru recunoașterea mărcii oricărei afaceri.
De exemplu, oamenii asociază adesea galbenul și roșul cu Legoland, deoarece acestea sunt culorile proeminente ale companiei daneze.
Pe lângă cromatica aleasă, este indicat ca pe orice să se regăsească butoane de Call-to-action, care să le ușureze userilor navigarea.
Turismul, un domeniu competitiv
Alături de webdesign, o altă recomandare a webmasterilor pentru site-urile din domeniul turismului vizează optimizarea motoarelor de căutare, deoarece în acest sector, concurența este acerbă, ca urmare a volumului mare de turiști care utilizează căutarea organică și, deci, a potențialului ridicat de conversie a traficului respectiv.
Statisticile arată că 95% din totalul click-urilor unei interogări pe Google se îndreaptă către prima pagină a motoarelor de căutare. Scopul optimizării site-urilor este îmbunătățirea clasamentului acestora pe pagina de rezultate a motoarelor de căutare (SERP) și creșterea vizibilității site-urilor, astfel încât să confere mai mult trafic organic.
Primul pas către optimizarea prezenței organice prin intermediul SEO este cercetarea cuvintelor-cheie și identificarea celor ale site-urilor concurente . Odată identificate aceste cuvinte-cheie, ele pot fi folosite în metadescrieri, tag-uri, inclusiv în texte.
De preferat sunt cuvintele-cheie long-tail, de tip „atracții turistice în Sinaia”. Atenție însă! Cuvintele-cheie trebuie folosite în mod natural, excesul fiind contraindicat.
Pentru o mai bună poziționare în căutări, o atenție desosebită trebuie acordată și link-building, fie că vorbim despre backlink-uri sau linkuri interne.
În concluzie, creșterea organică este un proces dinamic și de durată, care întotdeauna trebuie să fie însoțită de un audit, pentru a evalua performanțele proiectului, eventuale probleme de indexare, de conținut, de trafic, dar și pentru a deschide noi perspective.
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi