TurisMALL
powered by

Servicii de repatriere


Decesul unei rude sau cunostiinte aflate peste hotare presupune repatrierea corpului neinsufleti, un lucru greu de realizat daca nu cunosti legile si regulile tarii in care a survenit decesul, reguli care trebuie respectate intr-o astfel de situatie.

Procedurile de repatriere decedati Europa presupun transport in conditii excelente atat din punct de vedere igienic, sanitar, estetic cat si legal. In astfel de cazuri, firmele funerare va pot oferi diverse variante dintre care puteti alege in vederea returnarii acasa a persoanei decedate. Puteti opta pentru repatriere pe cale terestra, aeriana sau daca se doreste incinerare, se poate opta pentru repatrierea cenusii. Desi, in general, majoritatea familiilor opteaza pentru transportul terestru, exista si varianta de repatriere pe cale aeriana. In acest context, firmele funerare dispun de contracte cu companiile aeriene care se pot ocupa in caz de solicitare. Prima varianta este insa mai rapida si mai convenabila ca si costuri.

In vedere serviciilor de transport funerar international, firmele au o arie de acoperire in multe alte tari din Europa, precum si din alte tari apartenente la UE, transport efectuat cu autospeciale funerare, omologate in baza legislatiei aflate in vigoare.

In cazul unui deces, exista o anumita procedura, exista anumite persoane cu care trebuie luata legatura in vederea eliberarii anumitor documente necesare repatrierii. Daca nu ai trecut prinr-o astfel de situatie, este normal sa nu stii pasii necesari si daca nu cunosti nici limba tarii respective, este posibil ca rezultatul sa fie unul nefavorabil, iar costurile pot fi putin umflate, in momentul in care se va observa ca persoana ce se intereseaza este in necunostiinta de cauza.

De aceea, in astfel de cazuri se recomanda contractarea unei firme funerare care stie exact care este procedura in astfel de cazuri. In cazurile de deces al persoanelor aflate peste hotare aspecte precum tansportul corpului la o camera mortuara a unei firme private, transportul de la locul accidentului, gazduirea in spatiul frigorific, imbalsamarea si cosmetizarea cadavrului, toate acestea trebuie luate in calcul. Si asta fara a pune la socoteala doate documentele ce se cer pentru ca trupul sa poata fi repatriat.
Compania care va efectua repatrierea funerara trebuie sa fie autorizata si sa efectueze transportul  cu masini omologate si autorizate conform normelor legale, altfel trupul neinsufletit nu va fi eliberat de catre morga localitatii unde se afla decedatul. Trupul trebuie transportat intr-un sicriu de zinc (special pentru transportul international), in interiorul caruia se gaseste un sicriu de lemn. In cazul repatrierii pe cale aeriana timpul de deplasare este mult mai mare, iar costurile sunt considerabil mai ridicate. Exista numeroase proceduri pe care compania aeriana cu care se va face transportul le impune atat inainte de decolare cat si la aterizare, proceduri care dureaza foarte mult ca si timp.

Pasi ce trebuie urmati in vederea repatrierii:
Inregistrarea decesului la autoritatile locale din tara respectiva si, daca se doreste, si la Consulatul Romaniei; 
Daca Ambasada sau Consulatul Romaniei au fost anuntate despre deces, acestea informeaza Ministerul Administratiei si Internelor din Romania, cu obligatia de a anunta familia despre decesul cetateanului roman; 
Ambasada sau Consulatul Romaniei vor putea elibera un certificat de deces romanesc, realizabil doar in baza certificatului de deces eliberat initial de autoritatile locale din tara respectiva si altor documente prevazute de legislatia romana;
Daca decesului nu s-a inregistrat la Ambasada sau Consulat, atunci certificatul de deces romanesc va fi eliberat de autoritatile romane, pe baza certificatului de deces strain si a documentelor prevazute de legislatia romana.

Repatrierea cetatenilor romani este un proces destul de des intalnit, care insa presupune o serie de proceduri care cer timp. Avand o experienta destul de vasta in acest domeniu, firmele funerare se poate ocupa mult mai rapid de intocmirea a tot ceea ce tine de repatriere.


353

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul din Malta
Luna februariei aduce in Malta saptamana destinata carnavalului care se desfasoara dupa un anumit ti..
Stiai ca?
Sighisoara a fost denumita „un adevarat margaritar” al Transilvaniei, un oras - muzeu.... Pestera cu cea mai inalta stalagmita (67,2 m) este Cueva San Martin Infierno, situata in Cuba....
Dictionar turistic
Camping - Suprafata de teren (la deal sau munte) pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turisti. Terenul este amenajat si dotat, permitand turistilor sa-si pregateasca masa si sa beneficieze de celelalte servicii specifice. Are caracter sezonier.
7 recomandari