Dormitorul este locul cel mai personal dintr-o locuință. Începând cu patul și încheind cu tapetul sau coloristica abordată, povestea fiecărei persoane se descoperă în această încăpere intimă.
Timpul petrecut în dormitor se poate schimba în funcție de alegerile din materie de mobilă și implicit decor, influențând starea de spirit. În continuare, Natürlich v-a pregătit un ghid cu sfaturi pentru amenajarea dormitorului.
Echilibrul culorilor
În funcție de culoarea optată, energia sau modul de a dormi pot fi modificate spre beneficiul proprietarului. Echilibrul culorilor și armonia pieselor de mobilier sunt importante atunci când se dorește amenajarea dormitorului.
Culorile deschise creează efectul de spațiu aerisit, de exemplu: alb, albastru sau verde. Albastrul reduce tensiunea arterială și induce o stare de relaxare, iar verdele ajută la accentuarea senzației de confort, făcând trimitere spre siguranță și natură. Cel din urmă este potrivit pentru un somn cât mai odihnitor. În spațiile mici, albul se folosește pentru a maximiza efectul luminii. De asemenea, se pot folosi diverse aplicații care au în vedere găsirea nuanțelor care se armonizează.
Lumina din dormitor
Lumina naturală este un atribut esențial într-o asemenea încăpere deoarece oferă impresia de spațiu deschis. În lipsa acesteia, obiectele de iluminat vor ajuta la producerea unui efect asemănător, dacă sunt amplasate lângă pat sau în colțurile încăperii.
Oglinzile completează misiunea luminii naturale, aceea de a crea iluzia de spațiu mare și bine luminat. O amplasare reușită a oglinzii (de exemplu, lângă fereastră) poate evidenția atât lumina naturală din timpul zilei, cât și sublinierea celei artificiale din timpul nopții.
Importanța mobilei
Pentru a evita aglomerarea spațiului, piesele de mobilier trebuie să fie funcționale, dar și estetice. Păstrați pereții cât mai liberi, astfel încât mobila va fi centrul de interes al musafirilor. Acesta nu trebuie să blocheze vederea către fereastră și este recomandat ca mobila să nu ocupe întregul perete. Elementul central al oricărui dormitor este patul, iar împreună cu salteaua va avea un impact imediat asupra somnului. În general, opțiunile de amplasare ale patului sunt fie pe peretele cel mai lung din cameră, fie pe un perete adiacent ușii de la intrare. În funcție de designul și preferințele personale, cadrul patului poate avea valoare estetică sau funcțională.
Consultați colecția de paturi și începeți amenajarea prin achiziționarea celei mai importante piese de mobilier.
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi