Sfaturi pentru condusul in zonele de munte

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Sfaturi pentru condusul in zonele de munte


Majoritatea șoferilor care conduc foarte des în oraș sau în zonele de câmpie cu drumuri drepte știu foarte puține lucruri despre modul de a conduce în cazul în care merg spre zonele montane. Sunt multe lucruri pe care aceștia nu știu că trebuie să le aibă în vedere, precum evitarea supraîncălzirii motorului sau cum se folosesc frânele.

Cercetările anuale care se fac pe acest subiect arată că un procent mare din accidentele rutiere se petrec în zonele deluroase sau montane, iar șoferii implicați în ele vin din zone de câmpie sau sunt obișnuiți să conducă doar prin marele orașe.

Pentru a vă ajuta să conduceți eficient în zonele montane, am scris acest articol în care vei regăsi informații importante.

Ei bine, înainte de a pleca la un astfel de drum este esențial să-ți cunoști mașina. Semnificația martorilor de bord, echipamentele dispuse, problemele pe care le are, dar și puterea ei sunt elemente pe care trebuie să le ai în vedere.

De asemenea, legislația în vigoare este foarte importantă. Știai, de exemplu, că în cazul unui accident poți să primești o mașina la schimb gratuit? Acest lucru se întâmplă pe legea RCA care prevede ca șoferul, parte vătămată dintr-un accident auto poate primi în mod gratuit o mașină de schimb pe toată perioada cât mașina lui se află în service. Costurile sunt suportate de asigurarea șoferului vinovat de producerea accidentului. Ca șofer ai atât drepturi cât și obligații pe care este foarte bine să le cunoști înainte de a pleca la un drum.

Depășirea în zonele montane
În zonele de munte vizibilitatea este mai scăzută, iar lumina farurilor este limitată. Având în vedere cele două considerente, trebuie să acorzi o mai mare atenție acestui tip de drumuri.

Înainte de a intra intr-o depasire, verifică semnele de circulatie pentru curbe, poduri înguste sau orice alte informații disponibile. De asemenea, observă cu atenție dacă vehiculul din fata ta da semne de schimbare de viteza, intenționează sa faca el însuși o depasire sau se dezechilibrează. Aminteste-ti ca el are o vedere mai buna asupra drumului și ar putea evita anumite obstacole înainte ca tu sa le poți observa.
Înainte de a porni la drum este recomandat să te informezi cu privire la traseul călătoriei.

Mentinerea poziției
Menținerea poziției drepte pe banda de mers într-o curbă te va ajuta să eviți coliziunile frontale. Rămâi concentrat pe banda de mers și păstrează o distanță optimă pe toate laturile. Dacă te vei apropia mai mult de exteriorul unei curbe crești șansa de cădere a unei anvelope de pe partea pavată de drum sau poți să pierzi tracțiunea. De asemnea, dacă te apropii prea mult de interiorul unei curbe, crești riscul de accidentări frontale și poți ajunge pe banda greșită.

Ține cont de toate detaliile condusului, drumului și ale mașinii și fii întotdeauna atent la ele. Drumuri bune!

Surse foto:
https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/drum-de-pamant-drum-neasfaltat-pa-une-fotografie-cu-natura-3411175/


235

Ghiduri turistice
Evenimente
foto KlangBogen
Vizitatorii fermecatorului oras Viena se pot bucura in cadrul festivalului KlangBogen de un program ..
Stiai ca?
Turistii pot gasi in Romania cel mai mare mamifer din Europa: zimbrul (Bison bonasus), aflat in Rezervatii naturale, dar si cel mai mare si mai puternic animal ce traia pe marile campii ale Americii d... Hawaii se apropie de Japonia cu aproximativ 10 centimetri in fiecare an?...
Dictionar turistic
Cazare - Servicii oferite de hoteluri si pensiuni prin care se asigura turistilor posibilitatea de odihna pe timpul noptii, contra unei sume de bani.
7 recomandari